Dzisiaj jest 23 lut 2025, 22:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Peugeot Jet Force C-Tech 2003
Witam
Mam Jet Forca z 2003 roku w wersji z gaźnikiem. Chciałbym zacząć go tuningować, ale nie wiem od czego zacząć. Mam narazie 350 zł na wydanie, a w ziemie wpadnie z 500 zł pewnie na wydech. Co mi proponujecie kupić teraz oraz jaki wydech kupić w zimie. Myślałem na S6 Pro Replica albo Yasuni R lub RS2 który z nich najlepszy? Cenowo mi się wydaje że RS2. Chciałbym złożyć skuter na cylindrze Malossi Sport 70 lub S6 Sport Pro MKII. Aktualnie skuter to full seria.
Dlaczego on mi pali 6-7l/100km wie ktoś może ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: TGB Orion

Ostrzeżenia: 1
Pali Ci dużo, poprzez źle wyregulowany gaźnik, bądź napęd.
Co do wydechów, według wykresów RS2 a Yasuni R, jest to dosłownie to samo, różnice są 0,1 - 0,3km.
500zł na wydech? RS2 weźmiesz za 300, jak dobrze poszukasz, to i 250. I 250 zostanie Ci już na gaźnik, do cylindra mocniejszego. I za 350 myślę że wariator typu S6 Sport Pro, + pare groszy na regulacje i będzie dobrze.

Awatar użytkownika

Pojazd:
Spalanie moze wynikaz z rozregulowanego gaznika lub przeswitow na membranach.Na poczatku proponowalbym zakup wydechu Yasuni R, bardzo dobry chodz szybko rdzewieje, wiec trzeba o niego dbac.Pro Replica rowniez bardzo dobry wydech, troche wyzej strojony, ale nie ma co pilowac seryjnej jednostki.Po wydechu czas na wariator do Yasuni R fajnie sie zgrywa Polini Speed Control, moze byc tez Stage6 Sport Pro lub Top Racing NG z tych wariatorow napewno bedziesz zadowolony, nie bralbym za nic w swiecie Multivara, rowne sa pogloski na jego temat, nie mialem nowszej wersji, poniewaz obilo mi sie o uszy, ze jest gorszy niz seria! Zas stare sa ok. Wybor nalezy do Ciebie, ja osobiscie proponowalbym Yasuni R + Speed Control.

*

MateuszFH,
A co do tej regulacji mam kupić do S6 Sport Pro?

Mam jakieś tuningowe sprzęgło RMS, ale nie zamontowane. Wydaje mi się że to jest to sprzęgło http://shop.mieloch.pl/sprzeglo-rms-std-d-107mm,pZ000177.bhtml sprzedawca skutera powiedział mi że zamontował je, ale wymontował bo z wysokich obrotów mu ruszał.

**
Awatar użytkownika

Jeśli założysz, wydech, wario, cylek to regulacja musi być. (Rolki, sprężyny sprzęgła, docisk)
No i jeśli większy cylek, to pamiętaj o gaźniku większym.
Ale myślę, że S6 Pro Replica + S6 Sport Pro + Sport Pro MKII mogłoby się całkiem fajnie zgrać, tylko że ten cylinder to chyba klasa racing, więc nie wiem czy seryjny wał by wytrzymał.

*

MateuszFH,
Wał napewno pójdzie do wymiany, ale narazie będzie na seryjnym cylindrze jeździł puki kasy nie będzie.
A nie wiesz czego to może być wina że jak jest zimny to mi nie chce odpalić muszę kopać go z 10-15 minut żeby odpalił, a na ciepłym za pierwszym odpala?

A i jakie te rolki testowe kupić ile g?

**
Awatar użytkownika

Wydechy wysokoobrotowe, więc myślę że jakieś lżejsze, no tutaj Ci zbytnio nie pomogę, bo przed założeniem nie ma co zbytnio sugerować, ale na pewno będą to lżejsze niż ma teraz. :)
Kompresja słaba?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]