Dzisiaj jest 29 lis 2024, 0:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: skuter
Witajcie , mam Yamaszke Slider 50'tke z wydechem Yasuni Z Black Carbon , paskiem Kevlar , Wariator Malossi Multivar z rolkami i ślizgami oraz nowy akumulator . Pytanie moje dotyczy gaźnika , czy jeśli wsadzę tam jakiś dellorto 17.5 to czy osiągi się zwiększą i polepszy się dźwięk lub praca silnika ? Bo z tego co wiem do tego gaźnika nie trzeba jeszcze filtrów stożkowych, a z 2 strony czy do obecnego gaźnika (podejrzewam 12-stki) wsadzę filtr stożkowy to jak to będzie miało się sprawować ? Mam również dzwon stage 6 wing cooler lecz nie pasuje i gdyby ktoś był zainteresowany to proszę pisać . Kolejnym problemem jest przyśpieszenie , bo na samym poczatku jak odpali się skuter to rwie jak szalony do v max-a , lecz potem ciągnie dopiero od 60km/h cos takiego , moje pytanie dlaczego tak się robi ? Skuter jest 2T i sprawdzana była kompresja i wszystko było ok. Proszę o pomoc :) I jeśli znajdzie się jakaś pierdółka do 150 zł która mogła by wpłynać na poprawę moto to proszę mi powiedzieć co gdzie jak :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Macal MM 50 (Mina Hor AC)
kacperk114, w jaki sposób sam gaźnik miałby wpłynąć na dźwięk skutera ?
Co do osiągów i pracy silnika to na pewno wpłynie to pozytywnie :wink:

Obrazek
Cytuj:
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

*

Pojazd: skuter
kacper791, Tak słyszałem :) Nadal nie mam odpowiedzi na wszystkie moje pytania xD :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]