Co to znaczy źle zalecili świece, nie doświadczone osoby?
https://sklep.mieloch.pl/szukaj/cylinde ... +minarelliW częściach zamiennych na mielochu jest właśnie br8hs, na smugi.pl tak samo. Dzwoniłem do smugimoto i też powiedzieli br8hs do tego cylka, sprawdziłem w manualu od cylka i też jest napisane że powinna być świeca o ciepłocie 8. Na forach też piszą o br8.
Skąd wziąłeś informacje, że ma być ciepłota 9? Samozapłon? tak nagle po 500km? Co to znaczy (grubość uszczelek pod cylindrem?) składać z zastosowaniem prawidłowej kompresji ?
Nie słyszałem o ustawianiu kompresji w cylku od skutera. Tłok na pewno nie uderzał w głowice ani w świece. Przychodzą standardowe uszczelki z zestawu i tak jest składane dynamometrykiem chociaż tam i tak jest gumowy oring jako uszczelka pod głowicą. Gaźnik był 100% czysty i drożny, wcześniej na tym ustawieniu miał nawet za bogato bo świeca mokra i ciemny brąz/czarna. 5km przed tym incydentem zmieniałem moduł teca ale wątpie że to przez to. Przegrzanie nie wiem, długo nie był na maksymalnych obrotach, mniej niż minute nawet. Jeśli by faktycznie był przegrzany to może by tłok puchł i by się przycierał? A i jeśli byś mógł to podaj jakiś kontakt do tych bardziej doświadczonych osób