Filtru powietrza

W środku jest taka zwężka gumowa. Jak chcesz, żeby miał kopa, to możesz dać twardszą centralkę, ale jakąś firmową, nie kupuj chiny, bo miękną, ale znów na twardej możesz mieć dziury bez dalszej regulacji napędu, więc zostań przy seryjnej, albo taka sama twardość, ale nowa.
-- 5 paź 2013, o 22:27 --
norbix61 pisze:
Za mało powietrza do akutalnej mieszanki paliwa - może rozwiązać to filtr stożkowy - u mnie po założeniu stożka z kolei ma za dużo i nigdy nie mogłem rozwiązać tego problemu. Był i był.. aż pewnego dnia po prostu problem zniknął, jak to w chińczykach, magia

Zależy jak Ci strzela.. - musiałbym to usłyszeć, po prostu czy na chwilę pyka i pryka, czy zmula prut prut

bo mogą być dwie sytuacje - za bogata mieszanka i za mala. Coś z tego, lub źle wyregulowane zaworki.
Jak Ci spada przyśpieszenie to nie przychodzi mi nic innego jak puchnięcie tłoka lub mięknięcie sprężyny centralnej po większym rozgrzaniu silnika. Jakbym był mechanikiem to kazał bym ci wymienić silnik na nowy, a tak to nie wiem ;dd
Może Ty będziesz wiedział, w czym problem, jadę np 60 skuterkiem, puszczę gaz i chce go dodać, to jest takie prytyyy i zmula do póki nie zwolnię, jak zwalniam i przyspieszam do 70 nic się nie dzieje, po chwili jak odpuszczę gaz znowu prytytyttyyy po jego dodaniu, a więc za mało powietrza, czy za dużo, za mało benzyny czy co, może Ty będziesz wiedział, świecy nie sprawdzałem, bo było to w mieście..
-- 5 paź 2013, o 22:30 --
Albo zamiast stożka może również mu nie co benkę wkręcić, ale to pierw kolor świecy, albo tak jak mówię, dał dużą dyszę i ne odblokował filtru, ja miałem dyszę 80 i wyjętą to gumową rurkę i śmigał aż miło, po założeniu stożka zaczęły się problemy z regulacją.