Dzisiaj jest 06 cze 2025, 4:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aprillia Sr
Witam . Mam pewnien problem nie chce mi jechać za dużo skuter na takim
setupie: Cylinder tłok 51mm na glowicy 80(72) wypókły
Gaźnik : keihin 18 dysza 95
Wariator: chiński sportowy
Filtr stożkowy gąmbkowy
Wałek rozrządu od 80
Jedzie 70 i przerywa próbowałem większe dysze ale nie jedzie i jeszcze bardziej przerywa a na mniejszych nie ma siły i przerywa. W czym może być problem że on tak mało jedzie i nie ma siły bo chyba powinien jechać około 90-100 . Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Swap P/G
Czy Ty jesteś poważny ? 51mm wypukły do głowicy 47mm? Do tego cylindra wskazane jest głowica 51mm. Jaką Ty masz kompresje na nim ... i się dziwisz ,że nie kręci max obrotów...
Po 2 samo przerywanie to może być padnięta świeta. Ale jak jezdzisz na głowicy 72cc to pozdrawiam :shock: Żebyś niedługo nie wymieniał poł silnika

*

Pojazd: Aprillia Sr
Przerywa nawet i na nowej świecy ( świeca wyrzszej ciepłoty C8 HSA, zalecana jest do większej pojemności ), działa tylko na dyszy 0,90 mm ale nie ma za wiele siły. A co do tego że mam taki tłok przy takiej głowicy to inni wkładają do głowicy 39 mm ( 50 cm³ ) zestaw od 72 cm³ i jakoś nic się nie dzieje to dlaczego ma nie pasować tłok 51mm do głowicy od 72 cm³ ? Jak kompresja jest podbna przy tych zestawach. I jak to ma mi rozwalić silnik jak on nie ma nawet nie ma siły, zrobiłem na tym zestawie 1000 km i nic nie padło oprócz poza tym że nie jedzie tyle co powinien. A żeby miał więcej mocy i normalnie chodził to proponujesz wymienić głowice dedykowaną do 51 mm ???

Awatar użytkownika

Pojazd: Swap P/G
Ty masz tłok wypukły , a co innego wsadzić cyl z tłokiem wklęsłym do mniejszej głowicy. Jedzie Ci słabo przez głowice , kompresja jest za duża, przez to nie kręci dostatecznie wysokich obrotów . Po 2 rozwali Ci łożyska na wale albo korbowód niedługo :D
Pod ten cylinder musi być głowica 51mm ,żeby to kręciło + duże zawory.
Szczerze pierwszy raz widze taki setup 51mm + głowica 47mm , widziałem jedynie takie coś ze spiłowanym tłokiem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]