Dzisiaj jest 12 lut 2025, 8:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Zipp Basic
Witam , ostatnio poradziłem sobie z problemem słabego V-maxa i teraz na rolkach 5g przy prędkości 65 do 70 ma bardzo duże wibracje wszystko wibruje i jest hałas wibracji przy 75 ustepuja wibracje ale zanim osiągnie 75 to jest kilka minutek jazdy przy 65-70 . wydaje mi się że może mi pasek z wariatora spadać wyskakiwać bo mam krótsza '' tuningowa'' tuleje 38 mm zamiast 40 . Macie jakieś pomysły czemu może tak wibrować ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Motobi Rocky
Też bym chciał odpowiedź, u mnie drgania były straszne przy maksymalnej prędkości (tylko podłoga) to dokręciłem mocno wszystkie śruby to drgania zmalały ale nadal je czuć :/

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Drgania mogą być również spowodowane zużytym korektorem momentu obrotowego, który jest krzywy, wtedy wszystko zaczyna wibrować, ale jeżeli to nie wina napędu to warto przyjrzeć siętulei na wahaczu oraz tych 2 bocznych, na których silnik jest mocowany :) Są one bardzo ważne, gdy są zużyte to wibracje przenoszone przez silnik podczas pracy na wysokich obrotach są mocno odczuwalne na kierowcy.

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

**
Awatar użytkownika

Pojazd: coliber
Miałem pobodny problem- duże wibracje przy prędkości 40-45 km/h, powyżej ustępowały, występował też dziwny hałas z tamtych okolic przy tych prędkościach.
Winowajcą okazało sie być...sprzęgło ;) Takie jak oryginał
po zmianie na Tec Evo Racing jak reką odjął :)
Zauważułem, że Tec jest dużo lżejszy od tego felernego sprzęgła, ale to raczej kwestia jakiegoś wyważenia czy coś ;p
nie warto czasami oszczędzać :)

Cylinder Airsal Sport 80cc | Głowica 50cc | Agresywny Wałek Rozrządu | Gaźnik Keihin 24mm | Filtr powietrza Polini Air Box | Wariator Stage6 Sport Pro + rolki 7g Motorforce | Pasek Malossi X-Kevlar | Sprzęgło Seria

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]