Dzisiaj jest 06 lut 2025, 15:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam. mam problem ze skuterkiem 4t, a mianowicie skuter odpala na dotyk na wolnych obrotach wszystko ładnie pieknie, ale jak zaczynam jechac to skuter nie ma mocy sie rozpedzic 15km/h to max. a o gorce to mozna zapomniec. Stoje pod gore, daje gaz a on muli muli i nie chce jechac. na stopce ma problem wkrecic sie na obroty. pali od strzała. zawry sprawdzone, swieca takze, sprzegło nowe, pasek nowy, gaznik przeczyszczony, filtr cały nowy. dodam ze gdy jade z filtra zaczyna wyciekac paliwo, leje sie z tych dziurek z tyłu gażnika. i mam jeszcze takie pytanie czy gdy odkrece korek wlewu i zaczne krecic rozrusznikiem powinien pluc olejem na pół metra? próbowałem regulować gaznik śrubką a takze iglica zadnych rezultatów. nie próbowałem tylko pływakiem ale to chyba nie ma nic do tego zeby go tak muliło.

jakby mi mógł ktos jeszcze podac wymiar nowych pierścionków chodzi mi o grubosc ile mają nowe?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Zipp Steed | Derbi Predator LC
Co do tego wkręcania się na obroty. Odlącz od krućca ssącego wężyk podciśnieniowy i zobacz czy nie leci z niego paliwo. Są to częste przyczyny w chińczykach. Miałem 3 skutery chińskie w każdym te same objawy. Winny był oczywiście kranik podciśnieniowy.

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
problem teraz jest taki. zmieniłem w nim cylinder poskladałem wszystko skuterek pali od szczała na obroty nie chce wchodzic. Nawet jak rozpędzam sie z góry to do 20km/h jedzie a potem przerywa tak jakby brakowało mu paliwa albo iskry co to moze byc. tamte problemy rozwiazałem.

Pojazd: Aprilia RS 125
Imię: Kamil
Regulacja gaźnika się kłania. Strzelam że za dużo powietrza

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]