Dzisiaj jest 07 lut 2025, 0:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Tzr
Mam problem yamaha tzr 2005r po remoncie na 80cc
Zawsze gdy ją pale i odpali to jest taka niemrawa i chodzi na niskich obrotach (1.2tys do 1.4tys) czego może być to wina? No i ma problem z przyśpieszeniem chyba że to normalne do 6-6.5 tys obrotów jak jej daje lekko to jak by chciała iść ale jak by nie mogła a potem już ma kopa ale musi się do tego zbierać .... poradzi ktoś coś z góry dziękuje !

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
obroty dobre
przyspieszanie też normalne chociaż gdybyś miał lepszy cyl to ciągnął by od dołu a ty zapewne masz identyczną mape kanałów jak przy 50 tylko rozwiercone na większą średnice :P

*

Cylek malina am6 90cc rzeczywisty to tak 80cc... z tego co mowil mi sprzedajacy to dysz wieksza itp. dokładnie nie pamietam ale napisałem do niego i się czegoś dowiem :D czyli spoko myślałem że coś się psuje a to tylko przyzwyczajenie do mocy ciekawe ile ona ma koni z 10-12 czytałem ze z maliny nawet 15 da rade wydobyc

-- 29 cze 2015, 14:34 --

Mam też założoną końcówkę wydechu odblokowana LeoVince ZX-R hand made taka zielona ale jak odblokowana to chyba nie wymieniać co nie?

*

Pojazd: Yamaha TZR
Nie wiem czy dobrze rozumiem. Wymieniłeś TYLKO końcówkę wydechu na LeoVince bez dyfuzora(ta długa część z wybrzuszeniem na środku, która wchodzi do cylindra) czy cały kompletny wydech?

*

Pojazd: yamaha tzr 70
Dziwne, ja mam maline i to nie jest 80ccm tylko 72ccm dokładnie a po drugie ciągnie mi od dołu, oczywiście mam oryginalny wydech tylko że mam wyciągnięte z niego bebechy, dodam ze na 2 biegu przy ok 9,5k obrotów już mam 50km/h. Jeśli zapalisz moto które jest w 2t to zawsze na początku będzie niemrawe, wtedy nie należy jej katować jeździć max do 6k obrotów, i dać się moto zagrzać. Najlepiej jak odpalisz to poczekać z 2-3 minuty aż silnik się rozgrzeje trochę.

*

Rozgrzewam ją zawsze przed jazdą min. 30-35*C wydaje mi się że źle robię iż nie mieszam z paliwem jednakowego oleju ale nie wiem dokładnie jakiego lać duzo osób poleca castrola racing 2t czy coś w tym stylu Co do wydechu to była wymieniana sama końcówka i jest ona rozblokowana tak samo cała reszta wydechu tak mówił sprzedający i to widać jak patrzałem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]