Dzisiaj jest 21 lis 2024, 22:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Jak niektórzy zauważyli rok 2009 był ważnym rokiem dla naszego forum pod względem rozwojowym. Dlatego chciałbym wam przedstawić liczbowo co takiego stało się w tym roku.

Może zacznijmy od liczby tematów w danych miesiącach, bo w tym zauważyliśmy największy postęp.
W Lutym liczba napisanych tematów (427 nowych tematów) była ponad sześć razy mniejsza od liczby napisanych tematów w Grudniu (2619 nowych tematów), średnia ilość to ≈1181. Dodam, że np na początku naszego forum, tj Listopad 2004 nowych tematów było tylko 30! Aż do 2008 roku ta liczba nie przekroczyła 100! Najczęściej oglądanym i posiadającym najwięcej postów okazał się temat "Virtual Tuning", gdzie było 83134 wyświetleń oraz 1631 wypowiedzi (gratulujemy założycielowi)!

Posty, to już są kolosalne liczby...
Tutaj również rok 2009 okazał się przełomowy. W Styczniu gdzie miesięcznie pisaliście 5700 postów to w Grudniu było ich aż 22728, to jest mega różnica! Średnia napisanych przez was postów w 2009 roku to prawie 13 tysięcy postów! Przykładowo w Listopadzie 2004, gdzie powstało forum było ich zaledwie 318. Dodam, że dopiero w 2008 roku ta liczba przekroczyła 1000!
Podczas całego istnienia tego forum napisaliście prawie ćwierć miliona postów, a wyświetleń naszej strony było ponad pół miliona!

Użytkownicy... bez was by tego nie było (bez nas byłoby więcej :P ) pokażę wam teraz jak było z liczbą nowych użytkowników w poprzednim roku. Pisać nie muszę, że tutaj też rekordy padły :P
Styczeń 2009 jak zawsze najgorzej, w ciągu miesiąca przybyło 171 użytkowników, natomiast w Sierpniu było ich aż 713! Po tym miesiącu ta liczba spadała, ale np w grudniu liczba 378 nowych użytkowników to i tak sporo, bo to ponad 10 użytkowników dziennie! Przez cały rok przybyło 5331 użytkowników, gdzie średnia miesięczna wyniosła 444! Oczywiście niektórzy z Was też postanowili podbić listę "Naj" na naszym forum. Rekordzistą jest nasz drogi Mycen, który ma aż 6087 postów, to są 3% całej liczby postów na naszym forum.
Łącznie na forum zarejestrowanych jest prawie 9000 osób!

W ogóle nasze forum od 2009 roku zaczęło się bardzo dynamicznie rozwijać... nowe działy, bardziej rozbudowany regulamin, przybywające osoby pilnujące porządku na forum i na pewno wiele innych których można wymieniać i wymieniać.

Na koniec tego tematu chciałbym podziękować na początku Wam drodzy użytkownicy, bo bez Was tego forum by nie było, nie moglibyśmy chwalić się takimi statystykami, co najważniejsze nie moglibyśmy nazywać się Największym Forum Skuterowym w Polsce!
Nie zapominając o tych którzy dbają o porządek na forum, o naszych moderatorach: M_LoT, Suchy, Damianekj, raggman555, Sadi, no i niestety nie będący już moderatorami Psychopata oraz ToX - również wam Ja bardzo dziękuję!
Pani MRTManager również podziękowania, bo bez Niej nie wiedzielibyśmy co dzieje się w wielkim świecie wyścigów skuterów czy to w Polsce czy zagranicą, nie byłoby relacji z różnych targów itp.

Na koniec równie wielkie podziękowania muszą paść po stronie firmy Mieloch Motocykle która utrzymuje te forum i pozwala nam z niego korzystać.

Oby każdy kolejny rok był równie udany jak ten który jeszcze wczoraj był aktualny - 2009 rok!

Mam nadzieję, że temat się podoba i z chęcią, cały przeczytacie :)

*podane liczby mogą się zmieniać, np przez to, że ciągle niektóre posty,tematy są usuwane.

Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 23:56 przez Kąkol, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to gratulacje. Jedne z lepszych forum o tematyce skuterowej i nie tylko. Oby tak dalej :D

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd:
Forum się rozrasta..liczby mówią same za siebie !

Konkretne wyniki..takich lub nawet lepszych życzę w nowym..2010 roku.

Ostatnio zmieniony 01 sty 2010, 16:20 przez raggaman555, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kąkol mam pytanie. Kiedy zrobicie tą stronę www.mieloch.pl że jest tam sklep i forum ? Bo trochę ten napis na dole razi. Że otwarcie na początku 2009roku.

SR Setup:
Top Perfomances due plus 70cc
Wariator Stage6 R/T!
Sprzęgło Stage6 torque control
Gaźnik 17,5 Tec. / tec 21mm
Yasuni C20 / leovince zx
Zapraszam do tematu z sr: http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=178790

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Hohoho jak to ładnie napisałeś Kąkol. Co do tego rozrostu to ja podchodze troche sceptycznie - pojawiło się dużo dzieci neo, dużo niepotrzebnych tematów, bezsensownych postów. Niestety taka jest brutalna prawda :D Pamietam, że jeszcze na początku roku mniej więcej ogarniałem co się dzieje na forum, kojarzyłem praktycznie wszystkich uzytkowników, sqtery z tego forum. Teraz to chyba graniczy z cudem. Ale tak nawiązując do newsa ze sqtery.com - sprawdzałem chyba miesiąc temu i forum.mieloch.pl było warte coś koło 100 tys ;] To już całkiem spora suma zważywszy na to, że konkurencyjny cały portal jest warty połowę tego co forum.mieloch.pl. Co do strony głownej powinna powrócić choćby w takiej formie, jaka była dostępna przed rzekomą jej aktualizacją - lepsze to niż nic.

Tytuł:
Cytuj:
Otwarcie nowej strony MIELOCH MOTOCYKLE
przewidywane na początek 2009 roku

mamy już początek roku 2010 a tu nic :|
życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku! :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati590, Teraz stronka jest dużo więcej warta
http://bizinformation.org/pl/www.mieloch.pl
Dla porównania inne fora:
http://bizinformation.org/pl/www.sqtery.com
http://bizinformation.org/pl/www.jednoslad.pl

CUSTOM Piaggio NRG
zapraszam wszystkich
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=17308

Tytuł:
Awatar użytkownika

gumis-adam, Faktycznie cztery a nie dwa razy więcej. A coś mi się kojarzyło, że dwa pewnie inna stronę jeszcze sprawdzałem ;) Sry za błąd i dzieki za sprostowanie :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Cytuj:
W ogóle nasze forum od 2009 roku zaczęło się bardzo dynamicznie rozwijać... nowe działy, bardziej rozbudowany regulamin, przybywające osoby pilnujące porządku na forum i na pewno wiele innych których można wymieniać i wymieniać.

Ale z tym "Errorem" na forum to nic nie da rady zrobic .. :<

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Uważam że te forum stoi na najwyższym poziomie wśród ogólnopolskich wortali/portali itp. Przygodę zacząłem ze skuterami 5 lat temu i na ten czas te forum mi najbardziej odpowiada:
- szybkie reagowanie moderatorów, brak pobłażliwości,
- posty/tematy są bardzo ciekawe, dużo można się dowiedzieć,
- giełda jest bardzo atrakcyjna,
- atmosfera jest bardzo miła.

A teraz może porównanie do innych for:
-skutery.net- wortal nastawiony jest dla dzieci nie ukrywajmy, tematy takie że szkoda czasu na czytanie, ogólnie ludzie piszą bzdury
-sqtery.com- forum upadło, mało ludzi pisze a to jest największa bolączka
- jednoslad.pl- kącik adoracyjny, obcy userzy mają problem aby się tam odnaleźć, czasy skutery-tuning.pl nieubłagalnie minęły...

Życzę całemu gronu moderatorskiemu/administarcyjnemu aby forum dalej stało na tak wysokim poziome jakim teraz jest, w końcu jest i o czym popisać i z kim pisać- z ludzi którzy mają pojęcie o skuterach.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: aerox s6 toledo ASZ
no forum najlepsze o skuterach modelatorzy pilnujący porządku na forum

tylko 1 problem ten błąd przy ładowaniu strony nie kiedy nawet pól godziny nie da się wejsć na forum :angry:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Proponuję klikac odśwież do skutku zwykle kilka-kilkanaście razy i jest ok.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na razie forum dominuje od reszty innych o skuterach.
Zaczynałem na jednośladzie , ale moment tam syf się zrobił i same dzieci , na skutery.net nawet nie wspomne bo odstrasza od razu. Ostatnio tam wszedłem a gościu wyskakuje z pytaniem: od jakiego rozmiaru zaczyna się ,,dysza tuningowa'' - poległem :lol:
sqtery.com trzymało się dobrze ale jak przenieśli na nowy serwer to odstraszyli mnóstwo userów.. :roll:

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]