Witam mam serie 2t lecz mimo zdjetej blokady z wariatora i wymiana modułu dało to ze skuter w jezdzie wkreca sie na max 7 tys a na podporze centralnej 10 tys rpm , na 7 tys jade max 65-70 czy zmiana tłumiku na inny da mi większa moc ? np TECNIGAS taki do 200 -250 max moze byc używka czy lepiej przy seryjnyn tłumiku zaspawać ślepa kiche bo gaznik mam dobrze wyregulowany mieszanka od biegu jalowego na 1,5 obr lepiej chodzi na 1 obrót lecz go zalewa i spadaja mu obroty do 1 rpm ale jest zrywaniejszy niz na ustawieniu 1,5 obrotu - czy ustawienie mieszanki biegu jalowego wplywa tez na start oraz moc w czasie jazdy do okreslonej predkosci ustawienia iglicy a powyżej pol manetki odpowiada juz z a to dysza paliwa ? bo skuter jedzie fajnie lecz nic nie daje przekręcenie manetki na pol lub na cala bo nic sie nie dzieje nie słychać by wchodził na obroty swieca kawa z mloekiem dysza 68. I zastanawiam sie czy nie zmienić na 70 china lecz jelsi teraz pali mi na 50 3,5-4 l czy po przerobieniu na 70 spalanie bedzie takie same czy drastycznie pójdzie w gore
|