Dzisiaj jest 24 lut 2025, 14:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Witam
Posiadam od niedawna ww skuterek rocznik 2013 i jest on na dotarciu pełna seria, tak sobie go czasem oglądam i mam pytanie odnośnie dozownika oleju, gdyż nie ma tam doprowadzonej linki która reguluje ilość podawanego oleju w zależności od dodanego gazu. Więc pytanie moje jest takie jak to jest w tych nowych chińczykach zrealizowane - dozownik elektryczny czy inny wynalazek? Czy zależne jest od napięcia akumulatora (gdyby był elektryczny) -czy nie będzie smarowania gdy padnie akumulator? Jak regulować poprawny stosunek mieszanki?

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Nie masz sie co martwić :D Dozownik na pewno nie jest elektryczny. Jeśli chcesz to sprawdzić to wybadaj skąd wychodzi wężyk. Jeśli z za wiatraka to pompka na pewno nie jest elektryczna bo gdy by była nikt bu jej tam nie umocował bo zasilana prądem mogła by sie znajdować byle gdzie ale niżej zbiornika. A nawet jeśli by był to zasilanie było by z prądnicy a nie z akumlatora. Nie kombinuj, chińczyki wszystko obmyślili. xD Po za tym nie masz sie przejmować brakiem smarowania bo żeby układ zasilający gaźnik w olej uległ awarii musiał byś uszkodzić przewód, nie podpiąć go do gaźnika albo w zbiorniczku mieć straszny syf który zatkał by przewody albo pompke.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]