Dzisiaj jest 20 lis 2024, 12:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Elo..
Mam ostatnio problem z wyregulowaniem mojego roxa i mam do was pare pytan.
A więc tak:
Mam aeroxa z setupem:
-cyl RMS 50cc sprezanie 10-11bar :)
-Tecnigas Silent Pro- wydech z parametrow mozna stwierdzic ze seria (niskoobrotowy jest)
-wariator malossi multivar
-pasek malossi x-special
-sprzęgło Tec Evo Racing
-dzwon Tec-a (za 50zl xD)
-gaznik seria 12mm gurtnera
Mam problem, gdyż chce go wyregulować na tym setupie lecz chce zaopatrzyć się w niezbędne części, dzięki którym mógł bym już wyregulowac go aby przy najmniej 85km/h jechal.
Na razie mam:
-centralki: seryjna, malossi biala i malossi zolta
-zestaw rolek testowych 4,3; 5,1; 5,6; 6,3; i z waria 7gram
Chce do tego jeszcze kupić sprężynki aby ładnie ruszał i miał spory vmax.
A teraz mam pare pytek w których chciałbym abyś mi pomógł:
:arrow: Jakie sprężynki pasujące do mojego sprzęgła polecisz? Sprężynek hebo raczej już nie kupie nowych a używek jakoś nie chce brać więc czy wziąć stage6 miękkie czy średnie (te pomaranczowe) czy jakie? (daj najlepiej linki i nazwy takich co do tec evo racing pasuja)
:arrow: mam dyszę 62 w gazniku i moze zmienic ja na wieksza np. 70-74 czy zostawic ja? Bo zalezy mi aby osiagnac te 85-90km/h na tym setupie.
:arrow: czy zestaw do regulacji który już mam wystarczy do wyregulowania mojego roxa? Bo w zasadzie to seria. Regulowalem juz tym zestawem lecz na najwyzszym poziomie iglicy czyli najmniejszej dawce paliwa bo zapomnialem zmienic a na srodku nie regulowalem. Ostatnio zmienilem na srodek i czy to powinno pomoc? Bo na najmniejszej zadnej roznicy nie odczulem. Wiecej niz te 70km/h nie jechal i jedynie na lzejszych rolach wyl a tak to roznicy zadnej :shock:
:arrow: po czym poznac ze linka jest odpowiednio ustawiona/naciagnieta? Bo zadnej pewnosci nie mam ze jest ok a chce wszystko wykluczyc zeby zajac sie juz jedynie napedem a kojarzy mi sie cos ze kiedys byla ruszana..
:arrow: jak juz bd regulowal itp. to polecacie mieszac? Jak tak to byle jakie wagi jedynie zeby 3 z jednej i 3 z drugiej na przemian powkladac? :) i tak sprawdzic wszystkie kombinacje? A i jak to dziala? jak wloze 3 o wadze 5g i 3 o wadze 7g to przy kupnie normalnych wychodzi ze musze kupic rolki o wadze 6gram?:)
Jak bd miał jeszcze jakieś pytka to dośle i prosiłbym baaardzo abyście mi pomogli i odpowiedzieli na każde z moich pytań. :)
Z góry dzięki :)

Ostatnio zmieniony 23 lut 2013, 16:41 przez tulus212, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

refresh

Tytuł:
**

Pojazd: NRG MC3
:arrow: Miękkie , Podchodzące pod średnie
:arrow: 70 wrzuć
:arrow: wystarczy
:arrow: nie znam odp
:arrow: polecam mieszać rolki w taki sposób :P x:y:x:y:x:y a nie x:x:x:y:y:y
rolki 5-8g proponuje i potem mieszać :P

Ostatnio zmieniony 24 lut 2013, 22:17 przez LazarNRG, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja to bym tu wydech zmienił jeszcze a nie na serii latał ;x

Aerox full sport <3 ---> Aprilia RS 125 ;*

Tytuł:
**

Pojazd: NRG MC3
Macieek11, czytaj on ma Tecnigas Silent Pro :roll:
pod słowem seria miał namyśli jego charakterystykę pracy czyli że ciągnie od dołu :roll:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Właśnie co do tego wydechu czy mógł by mi ktoś go ocenić? Czy jest coś lepszy od serii etc?:D
A i LazarNRG co do tego 5-8 proponujesz mieszac, to chodzilo Ci ze 5gramowe i 8 gramowe rolki pomieszac czy jak? bo troche niezrozumialem a 8gramowych rolek nie mam :D
a i opiszcie dokladnie zasade tej regulacji na przemian. Chodzi mi jak to działa przy doborze rolek. czy tak jak opisalem ze dodajemy wszystkie wagi i dzielimy przez 6 i wychodzi waga ok tak? np. 3 i 6 wyjdzie 4.5?
Ostatnie: Jeszcze odniose sie do tego zestawu do regulacji a w zasadzie sprężyn centralnych. Czy one na pewno mi wystarcza do tej regulacji? Bo polecano mi gdzieś hebo 50% ale czy ona sie rozni od malossi bialej/zoltej? bo czerwonej na pewno u mnie nie zaloze (za twarda) :D

Tytuł:
*

Pojazd:
powiem tak ja na seri wydechu i multivarze mam taką regulacje
centralka hebo +50
sprężynki sprzęgła żółte nie wiem jakiej firmy :D
rolki w multiwarze mam 5g ale do ciebie polecam 6g-7g
u mnie 5g bo trochu na kole latałem
a i u mnie seryjna była dysza 72 dałem dysze 82 ponieważ mam wkładke poliniego i w sezonie jeżdże na yasuni z tylko serie miałem na jazde w zimie :)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... t=#2088236

Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, 19:18 przez Iras, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

yhmm i jak ci to jeździ/ło?
Bo z tego co niektórzy pisali, to hebo +50 to odpowiednik malossi białej a jak piszesz, że polecasz u mnie 6-7 rolki i hebo to ja mam aktualnie zalozone rolki 7gram i malossi biala i wyciskam na niej 45-60km/h
ostatnio tylko 45km/h z niewiem jakiej przyczyny ale przed zimą bylo to jakies 60-65km/h.
To co polecacie zrobić? Bo niby teraz ok wchodzi na obroty ale wlasnie cos z napedem jest bo jak wsiade to wgl sily nie ma.. slaby odrzut i wgl. jak by nie przenosilo na kolo wszystkiego ale w dodatku nie jest tak ze obroty wysokie a on sily nie ma lecz obroty takze wgl slabna i pozniej jak jade te 60 zalozmy to wgl nie wzrastaja i czuje ze nie sa maksymalne bo kiedys z gorki te 80 jechalem na innych ustawieniach to sporo wyzsze mial obroty.. :/ Sprezynki mam seryjne maksymalnie w sprzegle naciagniete bo byly ogolnie za duze ale to na pewno nie tego wina.. :/
a i jak wspominalem regulowalem ciagle wczesniej na 62 dyszy i najmniejszej dawce paliwa a na srodku czy maksimum nie.. ale czy duzo by to dalo? az taka roznica by byla miedzy tymi 2 stopniami? rozumiem 5-10km/h ale 20-30?? :/
co do sprezynek to jakie najlepiej pasujace do tec evo racing? prosilbym o linki jesli miekkie bo niby w oddzielnym temacie kolo poleca stage6 pomaranczowe- srednie bo jak niby mam niskoobrotowy wydech to wiecej na vmaxie da ale czy to prawda to watpie i pytam tutaj.

Tytuł:
*

Pojazd:
chyba masz dokładnie ten sam problem co ja miałem ze sprzęgłem tec evo raicing
naciag sprężynek sie zrypał i tak mi słabo jeździł że nie miał siły mielic na kamieniach :D
ale jak łapał oproty na prostej 2km i jak sie pochyliłem to szatan 90 leciał oczywiście na yasuni z :)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... t=#2088236

Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, 19:32 przez Iras, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

a u mnie nic sie nie zmienia właśnie.. :(
na stopce gazuje i ladnie wchodzi na obroty a pozniej jak siade i chce ruszyc to wgl sily nie ma i tak jest ciagle.. nie ze po chwili 90 jedzie tylko wgl sily nie ma i vmax 45-60km/h mniej wiecej a niby sprawdzalem tym zestawem wszystkie kombinacje oprocz mieszania na kazdej centralce lecz najmniejszej dawce paliwa i nic nie dalo :// i wlasnie dziwne ze troche wieecej paliwa nieznacznie i juz by o wiele lepiej szedl z roznica az 25-30km/h? ://
co do sprezynek jakie polecicie do mojego sprzegielka i proporcjonalne do 50cc. Srednie czy miekkie i jakiej firmy najlepiej? bo hebo nie znajde i db opinie sa o stage6 wiec?? ;/
Co do regulacji to macie jakies pomysly? Na pewno bd chciał zmienić dyszę na większą lecz nie wiem na jaką? 72 czy ciut wieksza np. 76? nw jeszcze

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

refresh

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

refresh

Tytuł:
*

Pojazd:
dysze proponuje 72 :) powinna byc idealna moj na serii 90 licznikowe przymyka:)
A naciag linki sprawdz poprzez zdjecie filtra powietrza i zobacz czy przepustnica sie cala otwiera

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

O, dzięki wielkie zobacze to a co do sprężynek i regulacji pomoże jeszcze ktoś ?:D bo dziwne, że na takim setupie tzn regulacji zaledwie 50km/h jedzie. :(
Zamawiam właśnie jutro dyszę i chce w 1 paczce dobrać jakieś sprężynki, mógł by wysłać ktoś link z dobrymi do tec evo racing?:)
bo nw czy miekkie czy srednie w 100% ;( jedni pisza srednie, drudzy zas miekkie :(.
Proszę o linki :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

refresh

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]