Cześć wszystkim! Posiadam keeway'a x ray z 2007 roku i mam właśnie zamiar wymienić napęd bo jest naprawdę marny. W tym celu poszperałem trochę po forum, szukając najlepszego rozwiązania jeżeli chodzi o przełożenie. Obecnie posiadam 11/55 i mam zamiar, wnioskując z forum wymienić je na 13/53 ponieważ czytałem iż jest to najbardziej optymalne przełożenie jeżeli się nie chce bardzo stracić na mocy, a zyskać na przyśpieszeniu. Piszę jednak do Was z prośbą o dopasowanie mi łancucha do zębatek. Wywnioskowałem także że najlepszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o łancuch będzie DID, tylko tu właśnie pojawia się problem bo nie wiem czy 420 czy 415, bo wiem że zależy to od zębatek, a właśnie jeżeli chodzi o nie, nie wiem jakiej firmy są dobre. Dlatego też piszę tu z prośbą abyście podali mi ( dobrali ) jakieś konkretne nazwy firm, bądź linki do konkretnych zębatek własnie przystosowane do tego łancucha o którym wspomniałem wcześniej czyli DID do konkretnej szerokośći łancucha ( 415, 420 ). Będę Wam nie zmiernie wdzięczny jeśli mi pomożecie.
Z góry wielkie, wielkie dzięki.
Pozdrawiam, Kuba