Dzisiaj jest 23 lis 2024, 0:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam problem z moim skuterkiem, a dokładnie to Longjia LJ50QT-4 2t. Nie mam już sił co do regulacji gaźnika. Sprawa wygląda następująco. Mam cylinder 70 ccm, stożek gąbkowy oraz założona dysze 85, środkowy ząbekk na iglicy. Nie moge wyregulować gaźnika. Świeca jest koloru bardzo jasnej kawy z mlekiem z jednej storny, a z drugiej znacząco ciemniejsza lecz nie mokra. Skuter nie chce zapalić na zimnym silniku. Tzn odpala na 2-3 sekundy po czym gasnie, pozniej 5 kapniec i znowu zapala na 3 sekundy. Trzeba tak z 15 razy sie pomeczyć i można dopiero jechać. Kolejna sprawa to muł przy pełnej odkreconej manetce. gdy jadę tak 45 musze stopniowo dodawać gazu aby sie rozpędził bo jak dodam odrazu full to jest (buuuu) i lekko przyśpiesza. Kolejna sprawa to po przejechaniu ok 5 km, skuter gaśnie i trzeba zapalić papieroska zanim powtórnie uda sie go zapalić i pojechać dalej. Kolejna sprawa to brak reakcji na wolne obroty. Gdy skuter chodzi na wolnych obrotach ma ok 2.5 tys obrotów, jak tak pochodzi z 1 minute obroty spadaja do 1tys obrotów i po kilku seknudach gaśnie. Ostatnia sprawa to jak na centralnych rozkrece go na maksymalne obroty i pusze manete to obroty spadaja i na ok 2 sekundy zatrzymuja sie na ok 6 tys obrotow i pozniej juz spadaja normalnie. A kręci sie do 10tys. obrotów. Prosze o pomoc co robić bo juz nie mam pojecia. Pozdrawiam ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
F5

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]