Dzisiaj jest 26 lis 2024, 19:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Gilera Runner SP
Siema, zaczęła się wiosna i muszę wyregulować Runnerke. Mam w niej Jaśka R, sprężynki malossiego żółte, teraz mam rolki 4g (6szt) (ale są za ciasne), wcześniej miałem 5,5 g (3szt), wariator hebo ng (może to przez to że na bieżni jest rowek, głębokość ok. 0,5mm) i sprężynę dociskową malossiego (biała). Na rolka 5,5 g miała dobre przyspieszenie lecz wcześniej już pisałem na forum, miała "dziurę w przyspieszeniu" (przyspieszała i tak jakby się zacięły obroty, poniżej 7 tys i jechała 50km/h, a po chwili znów przyspieszała), teraz mam rolki 4g i jest jeszcze gorzej, możliwe przez to że są trochę za ciasne. I jest podobnie jak wcześniej, zawieszają się obroty, jedzie 40-50 km/h i nie chce jechać szybciej, (obroty nie chcą wejść na wyższe), ale jeśli się zatrzymam i ruszę to skuter przyspiesza jak szalony, po czym znów łapie muła. Doradzilibyście jak wyregulować napęd. Wiem, że jednoznacznie nie da się określić wagi rolek itp, ale tak mniej więcej. Z góry dzięki :mrgreen:

-- 16 lut 2014, 22:15 --

Iść lepiej w cięższe rolki czy w lżejsze ? Co myslicie o tym by kupić rolki testowe ?

. Zapraszam !
http://forum.mieloch.pl/gilera-runni-sp-robson-t369945.html

szybki motor...szybki gest...szybka chwila...szybka śmierć...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]