Dzisiaj jest 23 lut 2025, 19:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Robiłem remont swojego skuterka jakieś miesiąc temu. Włożyłem do niego cylek 70cc oraz nową świecę. Na gaźniku 16mm z dyszą 85 skuter przerywał po dodaniu ponad połowy gazu do 45km/h, potem już normalnie jeździł. Jednak nie przerywał jak jechałem z lekko nacisniętym gazem. Postanowiłem wymienić gaźnik. W tym celu nabyłem gazior 17,5. Okej faska. Zamontowałem gaźniczek z dyszą 85 i dziwiło mnie to, że przerywa jeszcze gorzej. Teraz nawet jak dam mało gazu to już go muli i jednocześnie przerywa. Ale jak przekroczę 50 km/h to ładnie reaguje na gaz, ale nie ma takiej mocy. Pomyślałem, że dysza jest za mała. W tym celu pojechałem do sklepu i zakupiłem dyszę 100. Wkręciłem ją do gaźnika i było tylko gorzej. Skuter nawet nie chciał ruszyć po dodaniu całego gazu. Cały czas przerywał. Teraz mam dyszę 85 i mam problem opisany wyżej, którego nie potrafię rozgryść. Nie wiem jaki jest tego powód. Świece kupowałem nową to raczej nie powinna stopić się czy uledz jakimkolwiek deformacjom.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: CPI Oliver Sport
Zmien dysze na 70-75
Skoro na wiekszej dyszy bylo gorzej to na logike powinno sie poprawic dajac mniejsza dysze. Wydatek nie jest duzy bo cos kolo 2zl za dysze to kup od 65 do 75 czy nawet 80 i kombinuj

*

Pojazd: Kingway euroboy
taka dysza dobra do stożka jak filtr powietrza seria daj mniejsza dysze

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]