Dzisiaj jest 08 maja 2025, 10:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aprilia SR 50 LC
Witam otóż mam problem z moją Apką 50 LC z 2001r.
Problem wygląda w ten sposób:
Od 0 do 20 ma lekkiego muła, potem jest tak jakby ktoś chciał zmienić bieg, ale jechał chwile na luzie i dopiero mega kopnięcie do 50, a potem muł do 70 i aby rozpędził się do 80 trzeba troszeczkę poczekać... Dodam, że od 20 skuter wchodzi na max obroty i w ogóle z nich nie schodzi do samego końca.

Jest kilka problemow, nie wiem co siedzi w środku bo nie sprawdzałem, skuter niedawno kupiony od osoby prywatnej. Wiem, że wydech jest sportowy firmy "Tech.."

Proszę nie hejtujcie, oraz nie trollujcie powtarzam, że jestem zielony w tych sprawach.

-- 23 kwie 2014, 21:15 --

Bawiłem się z rolkami, założyłem rolki lżejsze od 3g, dalej jest to samo tzn. do 15km/h muł, od 15 jeszcze większe doładowanie przy tym delikatnie V-max spadł, ale do 70 garnie o wiele lepiej. Następnie próbowałem z rolkami 4g, przyśpieszenie spadło, ale silnik nie wkręca się na maxymalne obroty, v-max bez zmian. Mix rolek 3x 3G i 3x 4G Pogorszył się od stanu z rolkami full 4G.

-- 27 kwie 2014, 20:46 --

Witam, po pierwsze chciałbym powiedzieć, że założyłem temat, lecz nie dostałem odpowiedzi na mój problem, a więc spróbuję opisać go w bardziej przejrzysty sposób.

Jestem amatorem, tzn. wiem co i w jaki sposób działa, lecz nie na poziomie zaawansowanym.

Mam problem z moją Apką, A dokładniej z regulacją Napędu/Gaźnika. Apka do 15-20km/h rozpędza się nazywajmy rzeczy po imieniu - ptak, lecz od 15-20km/h dostaje super kopa(trawę, żwir, piach mieli spokojnie, czasami potrafi zakręcić na asfalcie - Kolo kręci się w miejscu, nie wiem jak to nazwać - driftuje.) Dodam, że wchodzi na max obroty i wcale z nich nie schodzi do samego końca. Do 70 ciągnie ładnie, od 70 do 80 jest to 30sekund. <- Sytuacja opisuje Apke na rolkach 3G

Podstawowo rolki były nieokreślone, 2-3G coś pomiędzy tym, nieokreślone ponieważ go odkupiłem. Następnie wsadziłem rolki 3G i zmiana była na lepsze, v-max delikatnie spadł ale za to do 70 ciągnie o wiele lepiej, ale problem był ten sam, następnie same 4G i apka nie była swoją apką, ciągnęła równo, ale o wiele gorzej niż wcześniej a V-Max bez zmian.. Następnie wsadziłem mix 3x 3G i 3x 4G apka znowu zaczęła wyć jak przy rolkach 3G, ale w rzeczywistości rozpędzała się gorzej, za to V-Max się zwiększył.

Set jaki tam jest:
-Wydech Techgicas
-Gaźnik Delorto 19
-Dyszy nie znam.
-Cylinder seria, 7 atmosfer na rozgrzanym.
-Wariator sportowy, lecz nie wiem jakiej marki.
-Sprzęgło seria, centralna jest lekko przerdzewiała, co za tym idzie traci swoje właściwości gdy jest rozgrzany, ale to drugorzędny problem.

Powtarzam, jestem amatorem i mogę się mylić czy to problem. Bo może tak po prostu musi być?

-- 27 kwie 2014, 20:46 --

Witam, po pierwsze chciałbym powiedzieć, że założyłem temat, lecz nie dostałem odpowiedzi na mój problem, a więc spróbuję opisać go w bardziej przejrzysty sposób.

Jestem amatorem, tzn. wiem co i w jaki sposób działa, lecz nie na poziomie zaawansowanym.

Mam problem z moją Apką, A dokładniej z regulacją Napędu/Gaźnika. Apka do 15-20km/h rozpędza się nazywajmy rzeczy po imieniu - ptak, lecz od 15-20km/h dostaje super kopa(trawę, żwir, piach mieli spokojnie, czasami potrafi zakręcić na asfalcie - Kolo kręci się w miejscu, nie wiem jak to nazwać - driftuje.) Dodam, że wchodzi na max obroty i wcale z nich nie schodzi do samego końca. Do 70 ciągnie ładnie, od 70 do 80 jest to 30sekund. <- Sytuacja opisuje Apke na rolkach 3G

Podstawowo rolki były nieokreślone, 2-3G coś pomiędzy tym, nieokreślone ponieważ go odkupiłem. Następnie wsadziłem rolki 3G i zmiana była na lepsze, v-max delikatnie spadł ale za to do 70 ciągnie o wiele lepiej, ale problem był ten sam, następnie same 4G i apka nie była swoją apką, ciągnęła równo, ale o wiele gorzej niż wcześniej a V-Max bez zmian.. Następnie wsadziłem mix 3x 3G i 3x 4G apka znowu zaczęła wyć jak przy rolkach 3G, ale w rzeczywistości rozpędzała się gorzej, za to V-Max się zwiększył.

Set jaki tam jest:
-Wydech Techgicas
-Gaźnik Delorto 19
-Dyszy nie znam.
-Cylinder seria, 7 atmosfer na rozgrzanym.
-Wariator sportowy, lecz nie wiem jakiej marki.
-Sprzęgło seria, centralna jest lekko przerdzewiała, co za tym idzie traci swoje właściwości gdy jest rozgrzany, ale to drugorzędny problem.

Powtarzam, jestem amatorem i mogę się mylić czy to problem. Bo może tak po prostu musi być?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]