Witam was mam problem z regulacją napędu a mam mały tuning
SWAP minarelli minarelli seryjne części cylek 50cc minarelli wariator minarelli sprzęgło tec , dzwon minarelli Wał korbowy Hebo Performance Przełożenia nie liczyłem wydech sport china
Teraz reguluje tak napęd żeby optymalnie moc szła na koło a nie zatracał się , dodam ze teraz mam rolki 6g lecz dziś zmieniłem sprzęgło na sportowe z sprężynkami sprzęgła niebieskie ,sprezyna mam seryjną ale wydaje mi się ze jest miękka skuter rusza z 4 rpm ma lekki muł od 0-40 lecz później leci 60 km /h na 6,6 tys rpm ( jest fajnie bo prawie nie słychać silnika ) z porównaniu z wczorajszym setem 5 g i sprzegło i sprezynki seria ) tylko dziwna sprawa niby sprezyny seryjne ale w chińskim sprzęglę sprezyna jest twardsza niz ta teraz w tecu , co mi radzicie dokupić sprezyny dociskowe 10-30% i lżejsze rolki ,czy po prostu zmniejszyć wagę rolek przy tym setupie ?,bedę wdzięczny za pomoc
-- 12 kwie 2015, o 17:52 --
Witam czy twardsza sprężyna pomogła by ? , czy wina może też być za duże okładziny sprzęgła które są wyższe od seryjnych o 0,5 cm moze wiecej .Co powinienem poprawić by skuter ruszał żwawiej i nie miał takiego muła oraz jak to połączyć by skuter miał w miarę przyspieszenie i moc ,nie ma nikogo na forum by pomógł ? .Proszę o pomoc by optymalnie
-- 15 kwie 2015, o 19:48 --
Dodam ze teraz po regulacji skuter leci 67 km/h na 50 cc start mam od 4 rpm max 7rpm , nie ma może tak wielkiego przyspieszenia jak na rychlejszych rolkach ale teraz mam sprężyna seryjna tec twardsza niż china , sprężynki niebieskie rolki 6,5 g jeśli sie nie mylę czy lzejsze rolki mogą poprawić vmax ( moc ) wiadomo ze przyspieszenie będzie wieksze bo bedzie sie wkrecał wiecej na obroty bo teraz jak doda sie gazu to srednio wchodzi na obroty i przyspieszenie , teraz zakupiłem sprezyne hard s6 i sprezynki zielone hebo jakie rolki dać 5g , czy taki setup może być lepszy niż mam teraz ??, czy sprezyna twardsza może mu dac wiecej mocy na koło ?.
-- 16 kwie 2015, o 20:33 --
Czy ktoś coś doradzi w sprawie regulacji napedu ?
|