Dzisiaj jest 24 lis 2024, 19:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Kingway Barracuda
Witam moj skuter to kingway barracuda 2t i mam z nim spory problem a mianowicie. Na samym poczatku jak go kupilem byl strasznie mulacy rozpedzic go do predkosci 55 trwalo wieki i oczywiscie z calym pochyleniem ciala na kierownicy bez tego 50 szedl najwyzej :D Majac troche kasy mowie wymienie wariator z rolkami paskiem bedzie git. Zakupilem wariator firmy stage6 sport pro z rolkami 5gr i sprezyna strong czarna wymienilem pasek poskladalem odpalilem a tu skuter w momencie wkrecal sie na 7-8 tys obrotow a predkosc w miejscu moze do 15km/h rozpedzil sie w miare dynamicznie potem do 45km/h predkosc rosla pomalu a obroty bardzo wysokie. Myslalem ze za lekkie rolki wiec dokupilem jeszcze rolki 6gr i 8gr i na kazdym zestawie dzialo sie to samo tyle ze przy rolkach 8gr wkrecal sie od razu "tylko" do 6-7tys obrotow zamiast 8tys jak mialo miejsce na rolkach 5 i 6gr. zdziwiony cala sytuacja mowie wymienie gaznik i wydech gdyz w gazniku i tak ssanie nie dzialalo. gaznik ( http://allegro.pl/gaznik-...5317148585.html ) i wydech stage6 pro replica specjalnie przerabiany pod barracude. Odpalam i dalej to samo obroty w gore skuter w miejscu. Zalamany juz pomalu cala sytuacja postanowilem wymienic cylinder z tlokiem na 80. Po wymianie to samo tyle ze dzwiek wydechu sie poprawil nie brzmial juz jak motorynka. Przygladnalem sie z powrotem jak wyglada sprzeglo zaniepokoily mnie okladziny byly dosyc starte wiec wymienilem tez sprzeglo :D firmy tune-ex czy jakos tak. Oczywiscie problemu nie rozwiazalo :D stwierdzilem ze moze ta sprezyna nie tak za duzy moment zmienilem z powrotem na standardowa mam jeszcze jedna troche bardziej utwardzona od serii firmy top racing ale niestety lezy u kolegi w garazu zreszta i tak nie wierze ze mogla by cos zmienic. Jakies rady ? aha zamowilem jeszcze dysze do gaznika 95. w garazu mam 70 , 80 i cos pomiedzy 70 a 80 ale brak jej oznaczenia. Prosze podsuncie jeszcze jakies pomysly. Aha na zwyklym wariatorze WM na rolkach 5 do 8 dizeje sie podobnie tyle ze lagodniej jednak przechodzi na te wysokie obroty do 30 -35km/h idzie w miare fajnie ale pozniej od razu lapie obroty i predkosc w miejscu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]