Dzisiaj jest 14 lis 2024, 20:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam problem. Wymieniłem w swojej katanie lc 2004 tłumik na tecnigas rs II a niedawno cylinder airsal 50 i ma mega muła z miejsca a od 20km/h jest już rakieta do ok 80km/h jescze nie sprawdzałem bo docieram. Myśąłem że to wina gaźnika bo często przerywa zanim wkręci się na obroty ale dzisiaj sprawdzam a świeca piękna kawa z mlekiem. Więc tutaj moje pytanie czy sprężynki sprzęgła czerwone stage 6 i sprężyna dociskowa malossi +15 starczy czy moze jescze jakąś większą dysze główną zamówić?

Ostatnio zmieniony 19 sie 2012, 14:23 przez Waldekk, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Katana
Wyreguluj napęd, wstaw lżejsze rolki np 4,7g, 5,0g. :wink:

Zajrzyj do Katany i skomentuj Click on this photo
Obrazek
Odwdzięczę się tym samym ;)

Ostatnio zmieniony 18 sie 2012, 14:29 przez Krupnik, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Teraz mam 3g

Tytuł:
*

Pojazd: Italjet Formula FR
wiesz regulacja napedu to indywidualna dla kazdego skutera.Ja mam cylek chinol :( 65 lipny,next-r,polini sc i docisk 15% polini i sprezynki fioletowe mialem stage6 torqe pomaranczowe ale musailem dac pelna manetke zeby ruszyc :D Wez sobie miekkie sprezynki docsik s6 softa i rolki z 4,5g ale tak sie mi wydaje lecz wiesz kazdy skuter reaguje inaczej.

Tytuł:
*

Pojazd:
Hehe już zamówiłem sprężyne centralną polini +15 i sprężynki stage 6 czerwone jak dojadą w wtroek to je po południu załoze i napsize ile dały ;d

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja piernicze juz nie moge z tym skuterem. Zamontowałem te sprężynki s6 czerwone i centralke polini +15% przy rolkach 3g jest jescze gorzej dodaje gazu słysze ze obrty rosną a koło w miejscu potem zaczyna się kręcić i jechac ale dalje jest mega muł. Nakęciłem filmik jak się wkręca jak stoi w miejcu: http://www.youtube.com/watch?v=TUovUWTbbeo&feature=g-upl. Na rolkach 6,2g(seryjnych) jest jescze gorzej bo w ogóle się na wyższe obroty nie wkręca. Myślicie że to moze być wina rolek? Wsadziłym np 5g bo mam testowe tylko że koperty zostały u mechanika ;/ Jutro je statmtąd wezme i zobacze, ale jak myślicie co moze byc problemem? Sprawdizłem na seryjnej centralce dział tak samo jak na polini +15. Czy to moze być wina fioletowego dzwona, bo jak go skręcalem to zobaczyelm ze w srodku jest juz troche fioletowy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]