Dzisiaj jest 10 lis 2024, 23:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd: Kymco Vitality
Witam

Posiadam Kymco Vitality. Do tej pory jeździłem na serii, był tylko założony Malossi Multivar z oryginalnymi rolkami 9,0 g oraz biała sprężyna centralna dołączana do wariatora. Do pewnego czasu był ok, jednak to się zmieniło i pojawił się muł między 30, a 50 km/h.

Postanowił niedawno założyć Tecnigas next-r, pomyślałem, że zyskam na przyspieszeniu i pozbędę się mułów. Setup teraz mam więc taki :
- Tecnigas next-r
- Malossi multivar
- rolki 6,0 g
- centralna biała Malossi.

Na tym zestawie jest tak sobie, mam wrażenie, że czasami ma za niskie obroty, jak jadę np po lekką górę 50 km/h i dam cały gaz to nie wchodzi na wysokie obroty i dość powoli się rozpędza. Chciałbym, żeby bardziej płynnie zmieniał obroty. Jak jadę też pod większą górę, to nieraz spadają obroty. Dalej jest lekki muł między 30 a 50. V-max na prostej to niecałe 80 km/h, ale ważę ponad 100 kg.

Co radzicie zmienić, żeby płynniej zmieniał obroty, lepiej przyspieszał i żeby zniknął muł ? Myślę, że może zmiana centralki pomoże, ale na jaką ? Może ma ktoś jakiś sprawdzony setup pod tecnigas i multivar do Kymco ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
centralka malossi żółta będzie git

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]