Dzisiaj jest 17 lis 2024, 6:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema. Mam pytanko odnośnie regulacji napędu. Aktualnie mam taką regulacje: Rolki 3g, sprężynki Stage6 hard (czerwone) jeszcze troche naciągnięte na sprzęgle i centralke Stage6 STRONG. Jak jest zimny to wszystko jest okej, ale już poo przejechaniu kilku km, ma takie zawachanie.... Ja mu full maneta, a on nie reaguje po chwili ruszy i szarpnie. Czy podkręcić jeszcze sprężynki ? Dodam, iż v-max aktualnie na tej regulacji wynosi maks 100-105km/h co mnie na takim secie nie zadowala. Co byście poradzili ? Chyba, że to wina regulacji gaźnika ? Tak dziwnie boo jak się zagrzeju to ja mu full maneta, zwieksza obroty tak dziwnie sekunde tak jakby poprzerywał ii dopiero rusza sekunda zastanowienia, takiej zamuły, szarpnie i ogień . Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć ;)
Oto mój setup:
- Cylinder 70 ccm Top Performance TROPHY
- Wał korbowy Stage6 HPC
- Łożyska wszystkie Stage6 (SKF)
- Zawór ssący Stage 6
- Sprzęgło Stage 6 Torque Control MK II
- Dzwon sprzęgła Stage 6 WingCooler
- Pasek Malossi X-Kevlar
- Przeciw talerz wariatora Stage6 CNC
- Wentylator wario Stage6 R/T
- Wariator Polini Speed Control
- Gaźnik Dellorto 17,5mm
- Wydech Tecnigas Triops

Dodam, że jak dałem rolki 5g i spreżynki, i centralka została tak jak jest, to było ładnie do 50km/h, a później spadał z obrotów .

"Czasem wydawać się może, że życie nie ma sensu, kiedy nic nie ma dla Ciebie znaczenia, nudzisz się ... Wtedy wsiądź na motor i jedź ... tylko Ty, maszyna, droga i szeroki horyzont"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]