Dzisiaj jest 25 lis 2024, 20:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! wydaje mi się, że problem zaczął się od tego, jak wymieniłem membranki z seryjnych na polini carbon. spalanie skutera na dzień dzisiejszy to 10l na 100 km o.o czyli 1 litr na 10 km! A skuter jest na serii ma tylko wariator polini i tłumik leo TT. Poprzednio na starych membrankach spalanie było może 3 litry na 100? ewentualnie 3,5 litra. Mam problem też z regulacją gaźnika ponieważ cały czas obroty są takie same, chyba, że wykręcę już bardzo mocno śrubkę to skuter gaśnie. Skuter to kymco s9 AC z przebiegiem 14320. Cylek seria. Na pewno jest szczelny bo jak zatykam dopływ powietrza to gaśnie w 2 sekundy.

Pozdrawiam!

@edit.

Gaźnik seryjny czyli 12 albo 14mm. Dysza w gaźniku 80 i cały gaźnik był czyszczony.
Rano palił zawsze na 1 kopa a teraz muszę zaciągnąć z podciśnienia bo inaczej to sobie mogę kopać i kopać. Do tego najlepiej odpala jak jest odkręcona śrubka o 2,5 obrotu bo inaczej też moge sobię kopać ;d. Skuterek zawsze palił na 3 kopa jak był nagrzany, czasem zdarzało się, że na 1 mocnego. A rano normalnie z pierwszego kopa.

-- 6 paź 2013, o 18:06 --

Odświeżam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: znowu SR Custom
dysza nie czasem za duża? sprawdź kolor świecy, membranki dobrze pasują?

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolor świecy od początku lekko osmolony bo dużo oleju leję ale na tej samej dyszy, na tej samej regulacji po zmianie membranek ze starych seryjnych na nowe polini tak wzrosło spalanie. Jutro wstawiam stare membranki i cięższe rolki bo po zmianie centralki wyżej kręci. Stare spalanie przed zmianą memrbran to 3.5 litra na 100km max. A teraz? 10 l na 100 km.

-- 7 paź 2013, o 14:48 --

Może ktoś coś doradzi jeszcze?

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Toros F16
No jeżeli świeca jest ok to nie możliwe, że taka ilość paliwa spala i kolor jest ok. Z tego wniosek, że ucieka wcześniej. Zobacz czy w czasie jazdy coś nie cieknie. I się zatrzymaj i dokładnie oglądnij koło skutera i węże.

Sprzedam : http://forum.mieloch.pl/2t-cylinder-glowica-tlok-reszta-nowe-ac-keeway-matrix-t373884.html

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nic nie cieknie, wszystko było czyszczone, jest szczelny, lewego nie dostaje, jak odpali to chodzi równo. Jak mówiłem świeca osmolona bo leję mu mieszankę 1:33 taka jak jest na dozowniku Stage6. Jedyne co mi przychodzi do głowy to te membranki polini jakieś lewe są ; /. Zmienię na stare seryjne ale to jutro bo dzisiaj byłem zniechęcony do wszystkiego, taki dzień...

-- 8 paź 2013, o 12:56 --

Sprawa wygląda następująco, założyłem dzisiaj rolki około 7 gram. Jest w miarę ok i do tego założyłem stare membranki. Śrubka od mieszanki wykręcona o 2,5 obrotu bo tak ładnie pali na kopa. Zobaczymy jak to będzie ze spalaniem. Mam 14323 km, zdam relację jak skończy mi się paliwo podczas jazdy i spiszę licznik.

-- 9 paź 2013, o 14:30 --

Coś dzisiaj pogrzebałem z gaźnikiem. Zobaczę później jak będzie odpalał ;d

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]