Dzisiaj jest 29 maja 2025, 10:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam motor i jest błąd w numerze vin na ramie i na tabliczce na moto jest 0 a w dowodzie jest G. Problem polega na tym że to jest motor z francji, i tam popełniono błąd a, że motor jest 2011 to nie był tam na przeglądzie i to nie wyszło.
Jak mam teraz zarejestrować motor ?

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
udaj sie do rzeczoznawcy : ) ja nie wiem jak oni to robią ale kolejny taki problem na mielochu . oni chyba nie umieja pisac i czytać :) dzwon do urzedu i ppytaj ona na pewno cie wyśle i tak do rzeczoznawcy ktory tani nie jest niestety. co to wgl za maszyna ?

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
husqvarna 50, w pon ide do urzędu sie pytać co i jak, byłem na przeglądzie to mi powiedział rzeczoznawca 200zł albo do francji do urzędu żaby zmienili dowód- nie realne

wiesz może kto miał taki problem i jak go rozwiązał, albo linka do tematu ?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
rozwiazał go prawdopodobnie kupnem nowej ramy zarejestrowanej w polsce i przełozeniem tam wszystkich elementow

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
ja prd przez czyiś błąd bulić kase , co to za kraj, a swoją drogą to tak jak wyżej wybierz sie do tego urzędu i zapytaj..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
BEpower pisze:
prd przez czyiś błąd bulić kase

przez swój również ;) ja zanim cokolwiek wszcząłem z motorem sprawdziłęm 5 razy numer win z wszystkimi dokumentami czy sie zgadza.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dobra thx musze isc do wk, napisze co mi tam powiedzieli,
ale mi siada z tym moto :D

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Ibiza II FL 110KM, CRM 125ccm
kacper1523, ja bym pojechał i zrobił przegląd gdzieś gdzie nie patrzą na vin. 200zł zaoszczędzisz a ten numer jest o du... potłuc. I nie sprzeczajecie się bo pracuje w znanej firmie ubezpieczeniowej i to nie liczy się na tyle aby był dym prze to... 90% spraw załatwianych jest bez rzeczoznawcy więc i nikt nie patrzy na nr nadwozia w pojeździe tylko w dowodzie rej czy zgadza sie z nr w polisie. a z tych 10% kolejne 90% nie patrzy na nr vin. I tyle... po drugie, nie musisz sprawdzać nr vin przy kupnie. MOŻESZ i pownienieś ale NIE MUSZISZ. Więc mogłeś nie wiedzieć o tym.

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
sebagbw pisze:
kacper1523, MOŻESZ i pownienieś ale NIE MUSZISZ. .

ty widzisz co piszesz ? powinien ale nie musi :?: :idea: hm..... no ale dobra skoro wiesz lepiej i mowisz prawde że pracujesz w ubezpieczalni to ok.

Tytuł:
Awatar użytkownika

pisze że może i powinien czyli dobrze by było jak by sprawdził, ale jednocześnie nie ma nakazu sprawdzania tego numeru.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sebagbw pisze:
pisze że może i powinien czyli dobrze by było jak by sprawdził, ale jednocześnie nie ma nakazu sprawdzania tego numeru.

Nie pisz bzdur, ma kupić kota w worku? skuter może być kradziony i za tydzień mu go policja może zabrać, a co do przeglądów technicznych to sprawdzają nr vin, to jest nr identyfikacyjny pojazdu, tak jak Ty potrzebujesz aktu urodzenia przy wyrabianiu dowodu osobistego, za nim coś napiszesz to się zastanów i nie wprowadzaj nikogo w błąd.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja miałem podobnie i musiałem kupić ramę.Tobie bez rzeczoznawcy się nie obejdzie.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
sebagbw, nie w tą stronę idziesz, kupując skuter/samochód/motor/cokolwiek zawsze sprawdź numer vin. A potem kwiatki wychodzą, że pojazd jest zabierany od właściciela z tego względu, że został skradziony (wcześniej o tym nie wiedział), a szanse odebrania pojazdu jest 0,00000000001%.

Zawsze można przebić numer, są od tego specjalne zakłady, albo zaufana stacja diagnostyczna.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
andrzej2310, BEpower, Czy wy jesteście jacyś upośledzeni? Nie rozumiecie co on pisze? Jemu chodzi o to, że nie ma jakiegoś nakazu żeby sprawdzać numery vin i to nie jest przestępstwo jak nie sprawdzisz. :roll:

Cały Aerox i wiele wiele innych na części!!

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=13676554

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Słuchaj nikt tu nie jest upośledzony i licz sie ze słowami, wyrażnie pisze że nie musisz sprawdzać nr vin, to znaczy proponuje kupowanie kota w worku, owszem nie ma nakazu, możesz ukraść skuter, kupić od pasera jak cię nie złapią, a każda firma ubezpieczeniowa jeżeli dojdzie do wypłaty odszkodowania jak sie dopatrzy najdrobniejszego szczegółu nie zgodnego z prawem to tego odszkodowania nie wypłaci, w motoryzacji siedzę już 30lat oczywiście chodzi o samochody i trochę ich zmieniłem (jakąkolwiek wiedzę posiadam)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie numer vin sprawdzałem przy kupnie i byłem świadom, że jest tam błąd jestem omówiony ze sprzedającym, że jeśli nie pójdzie tego zarejestrować oddam mu motor.
No ale jak bym sobie załatwił jakoś przegląd to jak potem z tłumaczeniem dokumentów dalej było by tam G a nie 0

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
BEpower pisze:
powinien ale nie musi

"Powinien" nie oznacza że coś było konieczne do zrobienia.

U nas kiedyś w Aucie nie zgadzał się Vin. Co Ciekawe auto kilkanaście lat było na tej samej stacji diagnostycznej i robiło się przegląd a koleś zauważył to po kilkunastu latach. W wydziale komunikacji nanieśli poprawkę na dowód, pomyłka była z ich winy, bo stare umowy kupna zawierały prawidłowy win ale i tak kazali zabulić. :evil:

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, tak idzie zrobić bez problemu poprawkę jak jest błąd ale ty mówisz o przypadku gdzie auto było zarejestrowane w pl , a ja mam dokumenty francuskie z błędem

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

andrzej2310, ok, jak się dopatrzy to tak. Ale kiedy się dopatrzy? Jeśli masz wykupione AC na skuter to wtedy jest taka możliwość. Przy OC nie ma praktycznie szans na to. Sprawa wygląda tak, jedziesz skuterem, powodujesz wypadek i albo oświadczenie sprawcy szkody albo policja i ona pisze notatkę. Poszkodowany dzwoni do ubezpieczalni w której ubezpieczony skuter i zgłasza szkode. Wtedy ktoś z ubezpieczalni kontaktuje się z poszkodowanym i każe przedstawić dokumenty itd. Jak jest oświadczenie sprawcy to właściciel skutera dowiaduje się tylko że stracił zniżki itd. JAk nie ma to sprawa w sądzie itp. Ale fakt jest taki że nr vin jeśli sprawdzają to u poszkodowanego a nie sprawcy. A po drugie jak szkoda jest na motocyklu to w 99% przypadków nie zobaczycie rzeczoznawcy tylko dokumenty będziecie okazywali, po prostu zbyt mała szkoda żeby przyjeźdzał ubezpieczyciel.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niestety... bez wizyty we Francji nie da się zarejestrować, :D

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]