Dzisiaj jest 22 paź 2018, 16:11



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 19 paź 2018, 15:15 
*

Rejestracja: 19 paź 2018, 13:53
Posty: 3
Pojazd: Speedfight 2
Posiadam skuter speedfight 2 i mam dosc spory problem z elektryka.Mianowicie kiedy odpalam skuter to nie swieca mi sie swiatla z przodu,oraz nie ma stalego swiatla stopu,zegary tez nie swieca.Kiedy znow wcisne klamke hamulca tylniego swiatlo stopu sie swieci i strasznie delikatnie pali sie lampa z przodu” doslownie”.Wiem ze wraz z obrotami silnika swiatla lepiej swieca, ale nie w moim przypadku;/ dodam jeszcze, ze kiedy wloze kluczyk do stacyjki i przekrece na zaplon oraz wcisne klamke tylnego hamulca ,to zapala sie swiatlo stopu oraz, delikatnie pali sie lampa z przodu i zegary rowniez sie strasznie delikatnie podswietlaja,czyli jest ta sama sytuacja co wprzypadku odpalonego silnika.Gdzie szukac przyczyny ? bedzie za to odpowiedzialny regulator napiecia ? albo to wskazuje na brak masy ? dodam ze skuter odpala elegancko ze startera nie zaleznie czy silnik zimny badz cieply.
I przerywa w czasie jazdy tzn kiedy rozpedzam sie do np40km/h skuter przerywa caly czas,kiedy juz przekrocze to 40km/h wskoczy na max obroty i jedzie ladnie.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 19 paź 2018, 17:55 
Główny Dowodzący - Admin

Rejestracja: 29 kwie 2010, 14:29
Posty: 6988
Lokalizacja: Wielkopolska
Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Bardzo możliwe ,że któryś przewód z masą ,czyli ramą ma słaby styk. Znajdź ,przeczyść i dobrze dokręć takie miejsca. Jeśli problem jest istotny na wyłączonym silniku to nie jest to wina regulatora ani iskrownika gdyż na postoju prąd pobierany jest tylko i wyłącznie z akumulatora




_________________

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: wczoraj, 18:05 
*

Rejestracja: 19 paź 2018, 13:53
Posty: 3
Pojazd: Speedfight 2
I to mnie zastanawia jakim cudem przednia lampa dostaje prad skoro powinna dostawac tylko i wylacznie prad z pradnicy.Nie daje mi tez spokoju to ze tylnie swiatlo sie nie swieci kiedy nie wcisne hamulca,wydaje mi sie ze tam lezy chyba przyczyna tej calej choinki.
W niedziele sie dokladnie wezme za ten skuter i lukne dokladnie na ta instalacje.
Poki co na razie sciagnalem tylko czasze z przodu i tam sie wydaje byc wszystko ok

-- 21 paź 2018, 18:05 --

Skuter caly rozkrecilem,wymieniajac regulator napiecia i dalej nic;/ byc moze wina lezy po stronie wlacznika/wylacznika swiatel ? bo kiedy wcisne klamke tylnego hamulca pali sie wtedy swiatlo stopu oraz lampa przednia kiedy wylacze swiatla dalej sie one pala.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: wczoraj, 19:49 
Główny Dowodzący - Admin

Rejestracja: 29 kwie 2010, 14:29
Posty: 6988
Lokalizacja: Wielkopolska
Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Coś ewidentnie masz nie tak w tej elektryce. Jak masz obeznanie to sprawdź czy działa ten łącznik zespolony. Do tylnego światła idą dwa napięcia czyli na chłopską logikę + + i - żeby zasilić żarówkę dwu-włóknową. Być może tam też jest coś nie tak




_________________

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 17 min temu 
*

Rejestracja: 19 paź 2018, 13:53
Posty: 3
Pojazd: Speedfight 2
Ok jutro obadam to :) i jeszcze jedno kiedy skuter jest juz odpalony slysze takie dziwne cykanie ewidetnie tam gdzie jest magneto.Moze to jakas cewka odmowila posluszenstwa ?
Co do tylnego swiatla zagladalem tam przerwody maja sie dobrze nic mi tam nie wygladalo zeby wymagalo naprawy,dodatkowo po odpinalem kable ze swiatel stopu przeczyscilem i niczego to nie wnioslo;/

wrzucam dodatkowo 3 foty.
https://zapodaj.net/521552079e1a3.jpg.html
https://zapodaj.net/bb7f21a4e5d72.jpg.html
https://zapodaj.net/25502ec364368.jpg.html

-- 22 paź 2018, 15:48 --

swiatla juz sa tzn podlaczylem prowizorycznie kabel z kostki w przodzie do przekaznika i swiatla zaczeky swiecic.W momencie kiedy swiatla zaczely swiecic akumulator padl,wiec wina lezy prawdopodobnie po stronie ladowania w magnecie.Bo regulator napiecia wymienilem na nowy.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy