Musialbym znow pol skutera rozbierac z plastikow ale wydaje mi sie powinna pasowac bo na ogloszeniu pisze, ze jest to iskrownik dla speedfight 2
-- 23 paź 2018, 17:46 --
Jednak dla pewnosci posprawdzalem jak wyglada wtyczka z orginalnego iskrownika i jest inna dobrze ze to sprawdzilem
znalazlem orginal na allegro juz niestetety drozszy
https://allegro.pl/stator-iskrownik-zap ... 92309.htmlWiec ten juz powinien na stowe pasowac
-- 24 paź 2018, 13:46 --
Teraz kolejnym problemem jest to ze skuter nie ma sily ruszyc;/ jesli dzwigne tylne kolo to sie obraca a tak to lipa;/ stalo mi sie to od momentu kiedy chcialem sprawdzic czy mam ladowanie i dzwiglem tylne kolo dajac mu na maxa gaz i tak trzymalem z ok 10s i od tego momentu skuter nagle nie ma mocy.
-- 24 paź 2018, 14:28 --
Dzwon sprzegla ma fioletowe zabarwienie rolki sa juz tez lekko kwadratowe znajac zycie jesli to wymienie skuter dalej nie bedzie mial mocy i sie okaze ze pierscienie na tloku mi poszly albo zawory sa nieszczelne.aa i filtr mam czysciutki,gaznika nie czyscilem ale na pewno nie jest to wina gaznika bo ladnie reaguje na srubki regulacji
-- 24 paź 2018, 15:13 --
Jest mozliwe ze modul mi poszedl ? bo skoro akumulator mam rozladowany to chyba modul wtedy nie dostaje pradu ?
-- 24 paź 2018, 15:47 --
Pomoze ktos?
-- 25 paź 2018, 16:33 --
Dzisiaj schodze na dol zeby go odpalic i dupa skuter juz nie odpala,przez chwile bylo slychac jak lapal,ale zaraz zgasl. za duzo sie tych problemow ze skuterem nalozylo,takze oddaje go do mechanika ktory zapewne mnie ladnie skasuje.
-- 11 lis 2018, 21:43 --
Wszystkie problemy zniknely,odnosnie pierwszego postu i przerywaniem skutera,oraz brakiem mocy.Po wymienianie iskrownika na nowy wszystko wrocilo do normy
dodam jeszcze ze przed sama wymiana iskrownika wymienilem tez regulator napiecia na nowy ,co sie pozniej okazalo,kiedy wymienilem rowniez iskrownik zaczely sie przepalac zarowki,tak wiec wsadzilem originalny regulator napiecia i problemu juz nie bylo.Dlatego nie sugerujcie sie nowymi regulatorami napiecia bo nie zawsze one sa ok.