Dzisiaj jest 19 lip 2019, 7:44



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 09 lip 2019, 10:04 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2014, 20:34
Posty: 35
Lokalizacja: Kraków
Pojazd:
Cześć mam pytanie bo z głowicy do obecnego gaźnika wychodzą mi 2 rurki a w kupionym przeze mnie tec 21mm racing tego nie widzę i teraz pytaniw czy mogę je zatkać i nic się nie stanie ?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 09 lip 2019, 13:57 
***

Rejestracja: 13 cze 2012, 18:49
Posty: 1111
Pojazd: kymco s9
możesz zatkać , jeszcze lepiej połącz wężykiem bo jak będziesz wracał do podgrzewanego gaźnika będziesz miał łatwiej , a z gaźnikiem TEC może będzie to bardzo szybko :mrgreen:




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 09 lip 2019, 22:39 
*

Rejestracja: 22 cze 2018, 10:19
Posty: 77
Lokalizacja: Dobrzelin City
Pojazd: K2 50 i Rox 100
Imię: Emilian
ogolnie to podgrzewacz oleju jest żeby w zimne dni olej z mieszalnika miał lżej przeolynac itp. ale jak jest problem z ustawieniem obrotów zazwyczaj to zaslepiaja. tym bardziej jak ktoś robi mieszankę jest to zbędne. silnik lubi zimne paliwo. a ten dozownik w minarelli raz działa raz sie przytka nie zadziała i cylinder zlom. ja już od dawna nie kozystam z tego mieszalnika i robię premix sam :)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 10 lip 2019, 7:08 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2014, 20:34
Posty: 35
Lokalizacja: Kraków
Pojazd:
Znaczy sam mieszankę robię i się zastanawialem na cholerę to xd a podcisnienie daje coś jak podłącze z krocca ssącego ?




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 10 lip 2019, 7:45 
*

Rejestracja: 08 lut 2019, 13:59
Posty: 48
Pojazd: Malaguti XSM
Podciśnienie jest po to żeby paliwo leciało z baku.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 10 lip 2019, 12:45 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2014, 20:34
Posty: 35
Lokalizacja: Kraków
Pojazd:
Czyli jeżeli to jest zaraz przy ssaniu to musi być podłączone z kolektora ssącego do gaźnika ??




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 10 lip 2019, 21:47 
*

Rejestracja: 08 lut 2019, 13:59
Posty: 48
Pojazd: Malaguti XSM
Jeśli masz wejście podciśnienia w gaźniku i kolektorze to wybierasz jedno i łączysz z bakiem a drugie zaślepiasz.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 11 lip 2019, 16:08 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2014, 20:34
Posty: 35
Lokalizacja: Kraków
Pojazd:
Ale jak mam to z bakiem połączyć ? W poprzednim gazniku tego nie było i wszystko działało. Mógłby ktoś wrzucić jakieś zdjęcie jak to ma być podłączone i czy musi to być podłączone w gaźniku tec racing?? Ja posiadam Motorhispania furia 6v a poprzedni gaznik to było dellorto phbn 16 i żadnego podciśnień nie było i działało. Teraz ma zwykły kranik ręczny on off rez




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 12 lip 2019, 14:22 
*

Rejestracja: 08 lut 2019, 13:59
Posty: 48
Pojazd: Malaguti XSM
Do kranika się łączy ;) Jak masz kranik bez wyjścia na podciśnienie to wloty na króćcu i gaźniku zaślepiasz bo będzie łapał lewe powietrze.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 13 lip 2019, 13:48 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2014, 20:34
Posty: 35
Lokalizacja: Kraków
Pojazd:
Dobra dzięki wielkie myślę że problem rozwiązany :)

-- 13 lip 2019, 14:48 --

Mam jeszcze jednak jedno pytanie czy to możliwe że mam za krótka linkę do podłączenia gaźnika? Chodzi mi o to że na oryginale jak podłącze to przepustnica jest mniej więcej w połowie a powinna być na dole. Powinienem w takim razie kupić jakąś inną linkę czy coś? Proszę o pomoc




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 13 lip 2019, 21:25 
*

Rejestracja: 08 lut 2019, 13:59
Posty: 48
Pojazd: Malaguti XSM
Musisz trochę obciąć pancerz linki żeby jej więcej wystawało. Tyko zrób to umiejętnie żeby nie przeciąć linki albo żeby za dużo pancerza nie uciąć. Zobacz ile brakuje do zejścia przepustnicy i tyle mniej więcej utnij.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 15 lip 2019, 9:12 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2014, 20:34
Posty: 35
Lokalizacja: Kraków
Pojazd:
Właśnie to nie jest takie proste próbowałem to ciąć ale nie idzie zdjąć pancerza a jeszcze potem trzeba zakuć końcówek. Zamówiłem więc coś takiego z mielocha https://sklep.mieloch.pl/produkt/linka- ... 0cm.htmlbz jednej strony jest zarobione a z drugiej jest "regulowane" więc może to pomoże ?




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 15 lip 2019, 11:02 
*

Rejestracja: 08 lut 2019, 13:59
Posty: 48
Pojazd: Malaguti XSM
Dremelem albo piłką do metalu obcinasz około 1cm pancerza, tą blokadę co jest na końcu pancerza to ściągasz kombinerkami albo czymś podobnym, rozcinasz odcięty pancerz i ściągasz, końcówkę wbijasz na pancerz.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 16 lip 2019, 19:47 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2014, 20:34
Posty: 35
Lokalizacja: Kraków
Pojazd:
Włosie u mnie nie jest tak łatwo probowalem i nie działa zamówiłem te linkę i zobaczymy




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy