Dzisiaj jest 06 sie 2025, 9:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jazda po lesie.
*

Pojazd: Suzuki Sepia ZZ
Witam,
Dzisiaj ze znajomym zajechaliśmy do lasu, siedzieliśmy tam z 20 min, gdy mieliśmy ruszać jakiś facet przyszedł i zaczął robić zdjęcia rejestracji, dla kumpla SENDY, czy mogą być z tego jakieś konsekwencje?

*Ja byłem na skuterze - mogę też mieć problem, jak mi zrobił foto?
*Dodam iż byliśmy na drodze prowadzącej do Pola.
*Miejsce w którym byliśmy, jest strasznie wyjeżdżone przez quady/crossy/samochody terenowe.

Bardzo proszę o jak najszybszą odpowiedź!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: TGB Orion

Ostrzeżenia: 1
jeśli to nie był teren prywatny, to Ci może naskoczyć. <tak mi się wydaję.>

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może wam naskoczyć... pewnie to był jakiś zboczeniec i mu się spodobaliście.

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
W dupie byliście i gówno widzieliście. To, ze droga była rozjeżdżona przez inne pojazdy, nie oznacza tym samym, że można po niej jeździć. Droga prowadząca do pola jest droga prywatna, o ile nie jest wspólna z innymi polami, z którymi część należy do skarbu państwa. Jadąc lasem możemy się poruszać pojazdami zmechanizowanymi o napędzie spalinowym tylko i wyłącznie drogami nie wyłączonymi z ruchu drogowego. (nie ma tam żadnych znaków). Straż leśna daje większe mandaty, niż policja i niech się któryś nie zdziwi. Ubiegłej jesieni przerabiałem to z tymi typami, którzy poruszają się konno, byłem na grzybach, pozostawiłem skuter na utwardzonej drodze, na zatoczce, która tam była. Okazało się, że tą droga mogą poruszać się tylko i wyłącznie piesi, rowerzyści, traktory pracujący przy wycince drzew, służby mundurowe, w tym leśne. Uratowałem dupsko grając tępaka i będac grzecznym w rozmowie.

*

Pojazd: Suzuki Sepia ZZ
Ale o to chodzi, że on ani słowa nie powiedział, Gdy kolega zapytał po co on zdjęcia robi, to tan to zignorował i dalej robił.

**

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Mialem.dzis.akurat sytuacje ze podjechalem.z kumplem na taki parking.kolo lasu i ktos zadzwonil ze dwojka kolesi jezdzi po lesie motorami policja przyjechala i zaczeli nas oskarzac ze to my jezdzimy wiec skoro szukali tych co jezdzili oo tym lesie mozecie cos miec

Barton falcon
SET :
-Dr Evo 70
- Wal motoforce
- yasuni c16
- Gaźnik dellorto 21
-Wariator stage6 oversize r/t
- Sprzęgło Hebo Racing 107
- Dzwon stage6 wingcooler 107

Awatar użytkownika

etokox Nie dziw się, jak ktoś ma wykupiony kawałek terenu zalesionego to może
Ciebie oskarżyć nawet o kradzież drzewa, ma zdjęcia osób które tam były. Zapewne ma zdjęcia rejestracji skuterów.

*

Pojazd: Yamaha DT
Z tego co wiem to nie można po lasach jeździć motocyklami/crossami/skuterami i nie ważne czy teren jest prywatny czy też nie :P Gummma dobrze napisał. Poza tym myślisz, że na kogo spadnie wina za te ślady ? ^^ Następnym razem jak wybierasz się do lasu to zdejmij rejestrację i spierdalaj od leśniaków XD

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jasne, kapitan Sowa z Borewiczem będą teraz robili śledztwo na podstawie jakichś zdjęć, zaaresztują ich i ześlą do łagrów na Syberii...
Gumma, dobrze, że ty byłeś w d#pie i widziałeś gówno :mrgreen:

*

Pojazd: Yamaha DT
pawelhead wystarczy, że wklepią numery rejestracyjne w komputerze i buum adres zameldowania się wyświetli, a potem przyjadą wypisać mandacik :mrgreen: ale bez obaw, zawsze można się odwołać :lol:

**

Pojazd:
Uwazajcie na tego goscia , to byl MARIUSZ TRYNKIEWICZ !!!!

Awatar użytkownika

Hahaha! Pośmiejmy się jeszcze, tyle, że jak ktoś powącha mandacik 500zł to zgaśnie jak pet w kałuży. Tym bardziej jak ta osoba pracuje, takich kozaków wystrzelali w Wietnamie. "Nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania", tyle możecie usłyszeć w sądzie. W lesie drogi główne (utwardzone) Nie są wyłączone z ruchu drogowego, często stanowią połączenie pomiędzy miejscowościami (w zależności od zalesienia terenu). Problem pojawia się gdy droga jest utwardzona, a została wyłączona z ruchu drogowego (na taką wjechałem), z policją można dyskutować, ze brak oznakowania, ze strażą leśną sprawa wygląda inaczej, nie kierują się tylko kodeksem ruchu drogowego ale także ich wewnętrznym prawem eksploatowania lasów (czy jak to tam się zwie).

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobrze, to niech kolega autor pochwali się, czy ten ormowiec z aparatem (który chciał pewnie postraszyć dzieciaków) cokolwiek zrobił :mrgreen: Pewnie będzie wizja lokalna z prokuratorem na miejscu przestępstwa, będą przesłuchiwali dzieciaków i porównywali drzewa ze zdjęć hahahahahaha...

Pojazd: Aprilia Amico GL
smiej sie , ale możecie mieć przerąbane . Do lasu lepiej sie zasłaniać jak sie da , kask na łeb szmata na rejestracje , i pełny bak . A jak widzicie podejrzanego typa to but od razu bez zastanawiania sie kto to idzie . GRzywna może wynosić od 500 do 5000 zł

Awatar użytkownika

pawelhead widzę, że nie bardzo jesteś na bieżąco z tym co się dzieje w Polszy... Nikogo tu nie straszę, bo od straszenia są duchy. Chcę tylko uświadomić jak wygląda sytuacja. Co do prokuratury to troszeczkę musisz się do edukować z zakresu postępowania karnego, jak już idziesz w zaparte ratując nieudolnie swoja godność to przynajmniej nie pisz bzdur, które są rażące dla ludzi korzystających na co dzień z pojazdów zmechanizowanych. BTW rzeczywistość bywa inna w starciu z prawdziwym życiem :D https://www.youtube.com/watch?v=jbIelXjZss8

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Misiu, co ty mi tu chrzanisz i zapodajesz jakieś filmiki z durniami z bmw i polskimi teksas randżerami od łapania gnojków ze skrętami z tvnu?? Ja mieszkam w Polsce, nie w żadnej Polszy - Polszy to tu jeszcze póki co nie ma. Uświadom mnie misiu, w jaki sposób konkretnie, kto i na jakiej podstawie wystawi im ten mandat, jak z ciebie taki prawnik... za dużo się tych durnych filmików naoglądałeś kochasiu.

Pojazd:
Gummma pisze:
W dupie byliście i gówno widzieliście. To, ze droga była rozjeżdżona przez inne pojazdy, nie oznacza tym samym, że można po niej jeździć. Droga prowadząca do pola jest droga prywatna, o ile nie jest wspólna z innymi polami, z którymi część należy do skarbu państwa. Jadąc lasem możemy się poruszać pojazdami zmechanizowanymi o napędzie spalinowym tylko i wyłącznie drogami nie wyłączonymi z ruchu drogowego. (nie ma tam żadnych znaków). Straż leśna daje większe mandaty, niż policja i niech się któryś nie zdziwi. Ubiegłej jesieni przerabiałem to z tymi typami, którzy poruszają się konno, byłem na grzybach, pozostawiłem skuter na utwardzonej drodze, na zatoczce, która tam była. Okazało się, że tą droga mogą poruszać się tylko i wyłącznie piesi, rowerzyści, traktory pracujący przy wycince drzew, służby mundurowe, w tym leśne. Uratowałem dupsko grając tępaka i będac grzecznym w rozmowie.

X2 sam mieszkam. w miejscowosci gdzie jest sporo lasu ,jest jeszcze wydzielony obszar rezerwatu przyrody,tablice zakazu ize to jest rezerwat zniszczone ale sprobuj tylko wjechac a zaraz pojawia sie straz lesna terenowa toyota lub na motocylkach kawasaki i mandat 500zl do 5000zl i nie ma tlumaczenia ,zrobia fotografie i do sadu jesli przewinienie jest wieksze,tak samo pilnuja przed swietami polujac na amatorow choinek

-

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2014, 12:38 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

U mnie oprócz konno poruszają się Land Roverami... n0ooRt masz o tyle dobrze, ze jakieś oznakowania istnieją, u mnie tego nie ma. To co było dozwolone dwa lata temu teraz jest karane...
pawelhead misiu... Na takiego nie wyglądam raczej, piszesz do mnie aż nad to czule, inna orientacja? Może durny filmik ale tak Ciebie odbieram. Przykro mi z tego powodu, że mam odmienne doświadczenie, że nie jestem Strażnikiem Texasu. Prawnikiem tym bardziej nie jestem, kiedyś zrozumiesz, że nieznajomość prawa zawsze działa w tej Twojej POOOOOOLSCĘ tylko i wyłącznie na Twoją nie korzyść. Wiem do czego zmierzasz, kiedyś też byłem taki:) Rzeczywistość Ciebie szybko wyprostuje i nie odbieraj tego jako upokorzenie, chęć zemsty (bo to takie polaczkowe). Nie Chce Ciebie pouczać, zrobisz co zechcesz. Inni wyciągną wnioski Twoim kosztem. BTW bądź polakiem i walcz o Polskę! Szanuje to, tylko nie płacz jak przyjdzie na Ciebie czas. Pozdrawiam!

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No widzisz kochasiu, nie masz nic konkretnego do napisania, tylko ten swój bełkot i to jeszcze nie do końca poprawnie po polsku :mrgreen: No cóż, pozostaje nam poczekać, może autor tematu napisze - bardzo jestem ciekaw kto im teraz wystawi mandat i na jakiej podstawie.

Awatar użytkownika

pawelhead synku myślisz, że mnie sprowokujesz? Coś czuje, że ten temat zostanie zamknięty. Pisz co chcesz, dla Ciebie to może bełkot, dla innych merytoryczna wypowiedź przekazująca wiedzę powszechnie dostępną.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna