Dzisiaj jest 28 kwie 2025, 11:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiq_27, przeciez jakby bylo ok to by chodziło. . Nie ma znaczenia bo czy jest śruba wykrecona na maks czy wkrecona to nie ma różnicy w zachowaniu silnika. . .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kto ma pomysły????

Tytuł:
*

Pojazd:
Słuchaj wczoraj miałem podobną awarie jadę sobie zatrzymałem sie znajomy mówi ze coś mi leci patrze a pod filtrem kałuża Sieki. Miałem problemy z odpaleniem wyjąłem gaźnik rozebrałem ten zawór i pływak wydawało mi sie ze jest ok bo jak dmuchałem w to przyłącze od paliwa i podniosłem pływak do lekko przepuszczało złożyłem i dalej miałem ten sam problem. Za każdym razem jak zgasiłem skuter to paliwo z filtra leciało a żeby odpalić to musiałem spuścić trochę paliwa z gaźnika. W garażu miałem 2 gaźnik na części podmieniłem ten zaworek i pływak odpaliłem zgasiłem i nic nie leciało w dodatku skuter troszeczkę lepiej sie zbiera. A i po założeniu nowego zaworka nie ważne jak mocno bym dmuchał w to złącze od paliwa to nic nie przepuszcza.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja ten zaworek wymieniłem . . I trzyma. . Nie puszcza:( tu cos innego jest. . I nie mam pojecia co. .

Tytuł:
*

Pojazd:
To zawór zawór membranowy do wymiany to samo mam skuter nie chce mi sie wkręcić na maksymalne obroty (dusi sie) dużo pali mam problem z ustawieniem niskich obrotów czasami też z odpaleniem i od czasu do czasu benzyna z filtra powietrza leci

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No dobrze. . Założmy że masz racje. . Więc zamówie
Z allegro membrane taką za 20zł. . Troche po jeżdżę a i nie chcę przepłacić głupio jeśli to nie tego wina. .

Ale z drugiej strony. . Niby listki domykają. . Więc niby paliwo nie powinno się cofać. . ???? Czy nie tak. . Jeśli ktoś mógłby mi tą sytuację wytłumaczyć jeśli się mylę będę wdzięczny

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra . . Zamówiłem ten cały zawór membranowy. . Może jutro przyjdzie. . Ale moje pytanie brzmi czy to może być właśnie przez membrane. . Gaźnik czyszczony. . Regulowany. . Paliwo zmieniane. . Zawór ciśnieniowy trzyma. . Pływak cały. . Zaworek pływaka trzyma. . A mimo wszystko. . W tej rurce co idzie od gaźnika do filtra powietrza jest mokro od paliwa. . Wyeliminowalem możliwość braku masy na silniku. Ponieważ sprawdziłem cała instalację. . Zresztą gdyby gubił iskre czy coś w ten styl to by przerywał a nie przerywa. . Skuter równo pracuje na wolnych . . Świeca też ma idealny kolor. . Ale mimo wszystko nie wchodzi na obroty. . Skuter w najlepszych czasach latał realne 70 lekką ręką a teraz dusi te 60 65 przy włączonym ssaniu. . Włączy się ssanie . I tylko z górki złapie te 65 a tak to 50 i strasznie wolno do tej prędkości idzie. . Pomóżcie bo nie ma życia

Tytuł:
*

Pojazd:
jezeli masz dozownik to wylej z niego olej do zera i zrob mieszanke 1:50 z benzyna moze za duzo oleju dostaje wzgledem paliwa i sie dusi jest slaby itp

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Fas ... rks/108194

cylek malossi sport 70 cc
wydech tecnigas rs 2
malossi multivar 2000 5 gram rolki
sprzęgło niebieskie hebo i czerwona naraku
moduł sportowy
gaźnik powiększony dyszak 75 stożek...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przecież wczesniej chodził elegancko:( . Ale sprawdze ..

Dobra kto ma inne pomysły.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra. . Temat do zamknięcia. . Wiem już co i jak. . Dostaje za dużo oleju. . Pompka itp wszystko ok. . Nawalił zawór ciśnieniowy który jest w gaźniku. . To ten tyngs na który zakłada sie wężyk od oleju, .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2