Dzisiaj jest 02 cze 2020, 20:54



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 03 maja 2020, 17:04 
*

Rejestracja: 03 maja 2020, 17:00
Posty: 1
Pojazd: Piaggio Zip
Cześć, znów po zimie nie mogę uruchomić silnika. Jest iskra, wiec nie ma mieszanki. Wstrzykuję troszkę paliwa do cylindra przez otwór świecy i odpala, ale pracuje ok 2-3 sek. Idąc tym tropem rozbieram i czyszczę cały gaźnik. Wszytko jest ok, silnik odpala. Ale jeśli tylko zdarzy się, że musi postać 2-4 tyg to problem znów się powtarza i muszę rozbierać i czyścić gaźnik. Co jest grane?
Dodam, że gaźnik jest oryginalny bez żadnych przeróbek.

Mam pytanie, czy znacie fabryczne ustawienia tego gaźnika, tj: regulacja składu mieszanki i wielkość poszczególnych dysz?

Dzięki za pomoc.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 04 maja 2020, 16:37 
*

Rejestracja: 19 wrz 2019, 9:45
Posty: 5
Pojazd: Piaggio Fly 50 2t
Hei,
Nie wiem jaki masz gaźnik?
U mnie w oryginale jest dellorto 17.5. Dusza główna 52 iglica ustawiona na najwyższe położenie i metalowa zaślepka na wejściu do gaźnika.
Z tego co czytałem to ten gaźnik może mieć dysze od 50 do 58 w oryginale (zależy jak u producenta silnika wychodziła regulacja).
Kolega ma w oryginale dyszę 58 i iglica na drugim ząbku od góry.
Ja ja mam tak jak wyżej napisałem




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy