Dzisiaj jest 15 gru 2019, 20:37



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 01 gru 2019, 18:10 
*

Rejestracja: 09 kwie 2017, 14:58
Posty: 15
Pojazd: Piaggio Xevo 125
Witam
Posiadam piaggio xevo 125ccm skuterek nowy kupiony w sklepie przebieg 2,5tys.
Mam problem z odpaleniem na zimnym silniku,gdy odpalam to musze trzymać manetke gazu żeby nie zgasł.Po jakiś minucie chodzi na niskich obrotach z czasem jak sie zagrzeje obroty wskakują na 1,5 tyś i jeśli go zgasze to odpala bez problemu.
Zostały wyregulowane zawory
Ciśnienie po wyregulowaniu zaworów 13 atm.
Gaźnik wyczyszczony ultradzwiękówką
kranik podciśnieniowy ok
automat ssania ok
świeca spr. testerem
cewka spr.testerem
Gaźnik oczywiście wyregulowany na ciepłym siniku jedzie jak marzenie, wręca sie na obr. super, a na zimnym nie chce odpalić.Wcześniej odpalał na zimnym bez gazu od pierwszego raza.Doradźcie co jeszcze sprawdzić na co zwócić uwage.
Zaponiałem dodać napięcie które dochodzi do automatu ssania ok


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 02 gru 2019, 14:18 
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 kwie 2010, 14:29
Posty: 7604
Lokalizacja: Wielkopolska
Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Zarówno ze startera nożnego i rozrusznika tak się dzieje?




_________________

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 02 gru 2019, 20:28 
*

Rejestracja: 09 kwie 2017, 14:58
Posty: 15
Pojazd: Piaggio Xevo 125
nie mam nożnego tylko elektryczny




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 04 gru 2019, 12:15 
*

Rejestracja: 08 gru 2014, 19:53
Posty: 50
Pojazd: Gilera Runner
Sprzęt na gwarancji jeżeli nowy, to do serwisu i niech kombinują. Jak ssanie działa to powinien palić, wygląda tak jakby nie było sprawne.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: dzisiaj, 17:45 
*

Rejestracja: 09 kwie 2017, 14:58
Posty: 15
Pojazd: Piaggio Xevo 125
Sprzęt nowy ale kupowany w sklepie w Hiszpanii, także nic z gwarancji.Nikt nie ma innych pomysłow.

-- 15 gru 2019, 18:45 --

Witam, mam do was pytanie odnośnie luzów zaworowych, ponieważ mechanik który ustawiał je tak

Zawory ssące
1-L > 0,012
2-P > 0,016

Zawory wydechowe
1-L > 0,020
2-P > 0,018

Doradźcie mi czy te juzy są ok. W książce jest 0,10 i 0,15




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy