Dzisiaj jest 23 kwie 2021, 12:46



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 30 sty 2021, 17:57 
*

Rejestracja: 30 sty 2021, 17:17
Posty: 1
Pojazd: Audi A4
Zatarłem silnik, więc zrobiłem remont przy pomocy dobrego majstra. Silnik się zatarł przez dziurawy filtr powietrza. Wymieniłem cylinder (komplet power force), tłok, pierścienie, kranik paliwa, filtr w kraniku paliwa, filtr główny paliwa, obudowę filtra powietrza, filtr powietrza i świece a także nowy oring na króćcu. Wyregulowałem też zawory. Remont przebieg bardzo staranie zgodnie ze sztuką. Motocykl przez pierwsze 80 km działał pięknie nie było w ogóle problemów i docierałem oczywiście bardzo staranie. Przy przebiegu 90 km zaczął się problem mianowicie skuter zaczął się jakby dławić/tracić moc i gasnąć po czym odrazu można było go odpalić bez problemów przejechał kilka metrów i znowu. Czasami jeździł normalnie mógł przejechać bez problemu 5 km a czasami nie dało się przejechać 1 km. Tłok chyba nie puchnie, ponieważ silnik odrazu odpala, na postoju normalnie pracuje ale jak chce nim przejechać to albo kilka metrów przejedzie i zgaśnie albo mu się poprawi i jedzie normalnie. Teraz poprawiłem kabel od minusa przy akumulatorze bo był w słabym stanie, poprawiłem fajkę od świecy bo kabel też nie łączyły za dobrze i wymieniłem nową świece na starą świece, ponieważ w nowej końcówka izolatora stykała się z elektrodą masy i nie było miejsca na iskrę. Po tej naprawie skuter lepiej chodzi ale nadal tak jakby dusił się ale gdy się zadusi i doda mu się dobrego gazu to wtedy ustępuje na jakiś czas. Świeca miała na sobie nagar. Cały napęd też był wymieniany na używany ale to przed zanim się zatarł, ponieważ pękną pasek i trochę namieszał. Wszystko było czyszczone i składane staranie przy remoncie silnika, gaźnik był cały wyczyszczony i dysze zostały te same. Wydech jest nie szczelny ale to chyba nie ten powód.
Co to może być?
-Problem z słabnącą iskrą?
-Problem gdzieś z prądem?
-Coś z napędem?
-Może tłok puchnie ale wątpię..
-Gaźnik raczej odpada bo od początku do przebiegu 80 km jeździł perfekcyjnie i gaźnik był czyszczony (dysze stare)
-Może trzeba wyregulować zawory?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 18 kwie 2021, 11:14 
*

Rejestracja: 04 paź 2020, 17:23
Posty: 6
Pojazd: Skuter 4T
Może też być wina modułu raz tak miałem że podczas jazdy nagle skuter przymulał i po chwili jechał normalnie a czasami zgasł i musiałem chwilę odczekać żeby zapalił.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy