Dzisiaj jest 23 kwie 2014, 16:19

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 14 wrz 2012, 11:08 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 paź 2011, 0:55
Posty: 219
Lokalizacja: Ostróda
Pojazd: Yamaha Target
witam , mam taki problem , otoz gdy proboje odpalic skuter po nacisnieciu rozrusznika slysze tylko pykniecie , wczesniej mialem tak, ze dzialo to sie jak za slabo kabelki podlaczylem, ale teraz jest dobrze dokrecone , nawet z prostownika nie da rady ;/ pare minut wczesniej krecil tylko ze fajki nie zalozylem ;/ co moglo sie stac ? Kabel sie gdzies przerwal czy co ? ;/ aku cala noc ladowalem // sry za ort ale pisze z telefonu na lekcji ;P


Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 11:09 przez Konradus, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 11:13 
*

Rejestracja: 17 cze 2012, 14:52
Posty: 79
Lokalizacja: woj.łódzkie
Pojazd:
morze spalił ci się przerywacz rozrusznika, jak tam miałem w roxie :D




_________________

MÓJ ROX ZAPRASZAM :)GREEN LIME CANDY :P
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=276750




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 11:21 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 paź 2011, 0:55
Posty: 219
Lokalizacja: Ostróda
Pojazd: Yamaha Target
a jak on wyglada , gdzie on sie znajduje ?




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 11:55 
*

Rejestracja: 17 cze 2012, 14:52
Posty: 79
Lokalizacja: woj.łódzkie
Pojazd:
to jest taka czarna kosteczka, powinien znajdować się gdzieś w pobliżu akumlatora na kablu zasilającym (+) wchodzi do niego kilka kabli




_________________

MÓJ ROX ZAPRASZAM :)GREEN LIME CANDY :P
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=276750




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 15:12 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 paź 2011, 23:16
Posty: 245
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd:
endriu15, chyba chodzi ci o przekaźnik, a nie przerywacz rozrusznika. Jeżeli słychać "pyknięcie" to przekaźnik raczej jest sprawny. Celowałbym tu raczej w przewody idące od niego do rozrusznika oraz w styki na przekaźniku i rozruszniku.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 16:36 
*

Rejestracja: 17 cze 2012, 14:52
Posty: 79
Lokalizacja: woj.łódzkie
Pojazd:
tak właśnie chodziło mi o przekaźnik xD :D




_________________

MÓJ ROX ZAPRASZAM :)GREEN LIME CANDY :P
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=276750




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 19:20 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2010, 16:43
Posty: 269
Pojazd:
Na bank kabel od masy masz przerwany, miałem to samo kilka razy i zawsze ten sam problem ...




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 19:34 
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 paź 2008, 15:10
Posty: 3317
Lokalizacja: okolice Bytowa
Pojazd: Golf III , Yamaha BWS 50
Nie koniecznie masa. Ale można na sam początek posprawdzać jakość połączenia przewodów.
Nastepnym krokiem będzie sprawdzenie rozrusznika , mógł się jakoś zaciąć.


Konradus pisze:
nawet z prostownika nie da rady ;/

prostownik nie daje tyle prądu co dobry aku:)
To jest tylko ładowarka a nie jakaś elektrownia.

PS: przewody które są gołe i narazone na brud itd itp - Wypadało by wyczyścić porządnie, przykrecić, zabezpieczyć = zaizolować jakąś opaską termo kurczliwą itp.
Styki przy aku specjalną wazeliną obsmarować.....

PS2 : Jesli chcesz być pewien że to coś z kabelkami to podłącz nawet akumulator z auta bezpośrednio do rozrusznika. Tylko nie pomyl biegunów.




_________________

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
---------------------------
viewtopic.php?t=3




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 14 wrz 2012, 22:23 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 paź 2011, 0:55
Posty: 219
Lokalizacja: Ostróda
Pojazd: Yamaha Target
Dzięki wam :) doszedłem do sedna sprawy :D wyjąłem rozrusznik i podłączyłem pod prostownik i nic , a do kabli od skutera idących do rozrusznika podpiąłem żarówkę i świeci :D , tak więc z kablami wszystko ok. Rozrusznik rozkręciłem i okazało się że jedna ze szczotek nie styka się z tym w środku rozrusznika (nie wiem jak to się nazywa :P) zrobiłem na patent i chodzi tyko poleciał dym bo drucik który przyczepiłem do szczotki zaraz się zerwał ^^ ale nic się nie stało bo sprawdziłem znowu i działa , tylko muszę szczotki wymienić :) , wiecie może gdzie można dostać takie do minarelli ? :) bo nie chce wymieniać całego rozrusznika , wole pozostać przy wszystkich częściach oryginalnych a z resztą fundusze małe :) (chociaż niektóre przydało by się wymienić bo skut ma już 20 lat i 24k przebiegu xD )
PS: Mam prostownik z regulacją natężenia więc trochę prądu daje ^^, wystarczająco żeby normalnie zakręcić


Ostatnio zmieniony 14 wrz 2012, 22:25 przez Konradus, łącznie zmieniany 1 raz



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 15 wrz 2012, 20:18 
*

Rejestracja: 19 maja 2012, 18:03
Posty: 80
Pojazd:
slawek5t, no powiem Ci sławku, że w moim przypadku prostownik dał rakiej mocy, że spaliło mi kable. poprostu zostały usmarzone :)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 15 wrz 2012, 23:32 
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 paź 2008, 15:10
Posty: 3317
Lokalizacja: okolice Bytowa
Pojazd: Golf III , Yamaha BWS 50
To na jakim amperażu wy ładujecie ? ? ? :?: :shock:

Albo zadam pytanie jakim natężeniem winno ładować się akumulator skuterowy, załóżmy o pojemności 5 Ampero godzin, oczywiście dwunasto voltowy. hm :?:


Konradus,
Konradus pisze:
jedna ze szczotek nie styka się z tym w środku rozrusznika (nie wiem jak to się nazywa

Nazywa to się komutator

Jaka jest długość szczotek ? Może wystarczy samo nagięcie szczotko trzymacza.




_________________

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
---------------------------
viewtopic.php?t=3




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 16 wrz 2012, 13:31 
*

Rejestracja: 19 maja 2012, 18:03
Posty: 80
Pojazd:
slawek5t, Ja prostownikiem samochodowych hehe




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 16 wrz 2012, 21:47 
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 paź 2008, 15:10
Posty: 3317
Lokalizacja: okolice Bytowa
Pojazd: Golf III , Yamaha BWS 50
rajdlojek, no to długo ci nie potrzyma ten akumulator HEHE




_________________

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
---------------------------
viewtopic.php?t=3




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 17 wrz 2012, 21:32 
*

Rejestracja: 19 maja 2012, 18:03
Posty: 80
Pojazd:
slawek5t, sławku, akamulator już spuchł hehe :)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 phpBB Group