Dzisiaj jest 20 lut 2025, 4:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Siema. Coraz bliżej stoję przed zrobieniem prawka A1 i kupna motocykla na tą kategorię. Wiem, że to będzie 125 z silnikiem 4t . Takich maszynek nie jest dużo. Budżet będę miał pewnie max 5tyś zł. Typ motocykla jaki mnie interesuje to supermoto, enduro bądź turystyk ewentualnie jakiś naket, ale plasikowe ścigi odpadają. Problem w tym, że jest trochę tych motorków, a ja nie wiem co wybrać...

Spodobała mi się Honda Varadero 125 v2 4t LC, ale cieżko znaleźć coś w dobrej monecie i dobrym stanie do tego ten motorek jest b.duży ja w sumie tez jestem wysoki to bym ogarnął, ale fajnie było by czasem postawić motorek np na koło itd więc powiedzmy, że ten mi się podoba, ale postawmy go na 2-gie miejsce.

Kolejny motorek, który mi się spodobał to MZ 125 Sm, Sx bądź Rt są to 3 wersje silniczki 4t również LC tylko w nich jest jeden problem - strasznie słaba dostępność części - jedynie na ebay'u z Niemiec można coś znaleźć

Natomiast reszta w tych pieniądzach to fajne motorki aczkolwiek chłodzone powietrzem np Senda 125, Dr 125 ,Xt 125 etc a jednak powietrzak to powietrzak, zachciało by mi się lasu czy cos i bał bym się o przegrzanie w lato

Pewnie jakieś pominąłem, ale głównie interesują mnie te. Proszę o poradę tych co mają wiedzę na ten temat bądź doświadczenie i byli by w stanie mi coś poradzić.

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
MZ Sm jak i Varadero swietne motocykle

Varadero mialem okazje przez 3tyg jezdzic osoboscie bo moj brat mial owa na handel wiec korzystalem i jak najbardziej polecam !

Jezeli chodzi o MZ Sm/Sx to ludzie wypowiadaja sie o nich bardzo pozytywnie

Co do powietrzakow. XT jest w miare dobra Tak samo jak i Senda. o Dr sie nie wypowiadam bo nei mialem stycznosci z nia

Jezeli chodzi o street : Sa MZ 125 - niepamietam dobrze modelu - w nakedzie , Moj znajomy ja ma i ze wszystkich nakedow jakich latalem to MZ jest najlepsza

Sa jeszcze Hyosungi ktore tez sa w miare wytrzymale - Nie jest to zaden chinczyk !

Mozesz tez popatrzec na Dealim czy jak to sie pisze

Ja osobiscie bym staral sie znalezc jaka Wr 125 do poprawek w malych pieniadzach.

viewtopic.php?t=306697
Yamaha Dt 50 SM Project
https://www.facebook.com/twbmotocrew - Fan Page !
http://www.youtube.com/user/Rep0M4n88 - Kanal YT !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Rep0M4n25, Właśnie te Mz'tki są fajne . Wersja o której mówisz ten Naked to Mz 125 RT problem w tym tak jak mówie, że nigdzie ma do tego części, a sprowadzać wszystko z e-baya gdzie koszt wysyłki jest duzo wiekszy niz na terenie Polski itd dlatego bardzo mi to przeszkadza bo zrobic w tym remont bylo by ciezko. Co do Yamahy Wr to jest fajna no, ale trzeba szykować 8 tysi wiec to odpada.. a te Hyosungi i Dealimy to takie koreańce i jakos mi nie odpowiadają wole coś sprawdzonego.

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ujeżdżam varadero, małe spalanie, niskie koszty eksploatacji no i całkowicie bezobsługowy :) Silnik fajnie ciągnie ale na tą wagę jest troche za słaby. Zależy do czego Ci ten motocykl potrzebny, jeśli do rekreacyjnej jazdy/dojazdów to polecam varadero, jest nie do zajechania, nie ważne czy stoi miesiąc czy dzień odpala na cyk i zawsze ciągnie tak samo. Jeśli chcesz sprzęt do poszalenia, żeby dać na koło, zrobić stoppie, pościgać się z kimś to szukaj jakiegoś supermoto :lol: Co do części MZ to ciężko jest, prawie nic dostać w polsce się nie da, trzeba sprowadzać. Koniecznie musi być to 4-suw? Gdybym teraz kupował coś to pokusiłbym się o coś w 2T, większe koszty utrzymania ale za to jest moc! Aprilia RX SM, Husqvarna SMS, DTx... zobacz te :)

CO ZA CZUBY SĄ NA FORUM :D
kombinator pisze:
siema mam pytanie ile ta oto Yamaha jest warta. na chodzie,zarejestrowana 2003r lc. C:/Users/ACER/Desktop/43473191_3_644x461_yamaha-aerox-motocykle-i-skutery

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja kolego mam MZ 125 SM 2009 rok, motorek zajebisty osiągi najlepsze ze 125cc w 4suwie.. polecam w 1001% Viaderko jest strasznie mulaste..

^_^

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak się ma ciężkie 4 litery to i mulaste jest :P Przedwczoraj ścigałem się z taką MZ, biegi krótkie (1 bieg varadero=2 biegi MZ) wygrałem.

CO ZA CZUBY SĄ NA FORUM :D
kombinator pisze:
siema mam pytanie ile ta oto Yamaha jest warta. na chodzie,zarejestrowana 2003r lc. C:/Users/ACER/Desktop/43473191_3_644x461_yamaha-aerox-motocykle-i-skutery

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 636 `02,
mam xt 125 i szykuję ją do sprzedania( pełna kat,A) i mogę w 100% polecić, motor nie do zajechania i przede wszystkim bezobsługowy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja moge polecić Yamahe Wr 125x 4t, miałem 2 sezony temu i przez okres jednego sezonu nabiłem ok 12 tysi bez żadnej awarii.Spalanie małe, v max ok 120, nieraz więcej z dobrymi wiatrami w plecy.Tylko do 5k nie znajdziesz niestety, ale motor warty polecenia, na pewno lepiej się nim śmiga niż jakimś plastikiem.

Wr 125x-->Ktm 690 Sm Sc project

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powrócę jeszcze do 2T - brałbym MZ 125,zarejestrował i inne pierdoły porobił,a potem zmienił cylinder na 150. Z tego,co mi wiadomo,silniki w 125 i w 150 są takie same:D.
Części full,sprzęt mało awaryjny,podczas normalnej jazdy nawet w upalny dzień nie powinna Ci się przegrzać,ale jak wjedziesz do lasu to trzeba uważać na temperaturę...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
kryst97, Kurde,człeku,czytaj,zanim napiszesz....
Napisałem wyraźnie "Powrócę jeszcze do 2T - brałbym MZ 125". Były MZtki w 2T w latach 80-90. Bardzo popularne i niezawodne.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]