Dzisiaj jest 23 mar 2025, 9:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aprilia RX
Witam wszystkich. Rozbierałem już swój silnik nieraz i po załozeniu wszystko było git, ale na tych wakacjach postanowiłem wymienić kartery i przy okazji tryb 29z bo sie posypał. Kartery dorwałem używane w dobrym stanie tylko był jeden problem a mianowicie tuleja na programator była wyrobiona i trzeba było wstawić nową, udało mi sie tam po znajomosciach zrobić i złożyłem silnik wydawało sie wszystko ok biegi wskakiwały. Ale gdy wstawiłem do ramy wszystko dokreciłem nie miałem zadnego biegu z wyjatkiem 2, albo 3 nie pamietam dokładnie. Rozebrałem ponownie silnik i przy składaniu wyciągnąłem podkladni na programatorze ponieważ tulejka troszeczkę wystawała i byl za duzy dystans dlatego nie było biegów. Juz myslalem ze wszysto spoko bd okazuje sie jak odpalam 1 jest i luz.. Po chwili jak motorek pochodzil pojechalem na tej jedynce i próbując wbić 2 wbiłem i mialem 2,3,4,5,6 z wyjatkiem 1... I teraz moje pytanie co to za przyczyna? Czy musze znowu rozpołowić ten silnik? Już chęci straciłem bo za kazdym razem coś innego. Dodam że jak na postoju przy wyłączonym silniku spróbuje wbić mocno jedynke to udaje mi sie ale wtedy nie mam 2,3,4,5,6... Troche powieść z tego wyszła ale mam nadzieje ze mi jakoś pomożecie, dzieki z góry.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]