Dzisiaj jest 02 maja 2025, 10:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Witam, chciałbym w pełni odblokować mojego skutera i chciałbym zapytać o 3 rzeczy, ponieważ mój skuter jedzie 55 km/h a chciałbym, żeby jechał te około 70km/h, dodam, że skuter był z Niemiec.
Wymieniłem w nim cylinder tłok i pierścienie, (pierścienie mają 42mm, więc chyba jest to 65ccm3, ale niech ktoś potwierdzi), nowy pasek mam oraz wariator nowy Top Racing. 3 pytania:
- Jak odblokować cewko-moduł?? Jest wgl. taka możliwość?? Dla zainteresowanych dodam zdjęcia, na potrzebę
- Jak sprawdzić, czy mam tłumik zablokowany?? I planuję jutro go rozciąć i zobaczyć jak wygląda środek, więc co polecacie lub trzeba wyjąć, żeby był w pełni odblokowany???
- Jaką polecacie sprężynę centralna???? Mam seryjną, i jest trochę twarda ( jak miałem sprzęgło w rękach to nie mogłem ścisnąć wcale), rolki są 5,5gr, więc jaką polecacie sprężynę?? Mam jeszcze rolki 7gr, oraz 5 gr. Ale na 7 gr. jechał 50km/h. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

PS: To prawda, że sprężyna centralna może podnieść v/max?? I to prawda, że ona zwiększa obroty silnika??. Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli masz zablokowany wydech to powinna Ci wystawać "ślepa kiszka".
A spróbuj z sprężyną Stage6 Soft.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
Seryjny wydech może być blokowany przy kolanku. Czyli odkręcasz od cylindra, i czasem jest tam zwężka. Najlepiej jakbyś wrzucił jakąś focie wydechu przy kolanku :)
Jak masz seryjną sprężynę centralną, to taką zostaw. Rolki 7g będą dobre. Więc odblokujesz i powinno być ok ;)
O odblokowaniu modułu istnieje wiele artykułów.. ale na razie odblokuj wydech i zobaczymy co trzeba będzie robić dalej ;) Może zwężka w filtrze, może za mała dysza w gaźniku.. :wink:

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Zwężki nie mam, kiedys sprawdzałem to, i ślepej kiszki tez nie mam, mi sie wydaje ze wina leży w środku tłumika. Cos tam w filtrze mam ale nie wiem czy to jest to, jutro dodam fotki. Na rolkach 7gr jechał 50. Wiec zmieniac ta sprężyne czy nie? Ale mowa tu o odblokowaniu cewkomodułu. Dysza jest 44 chyba, lecz po założeniu większej 65 silnik po regulacji na stopkach wkreca sie ladnie, lecz jak chce Jechac to moze sie rozpędza do 15 km/h i przerywa i dalej nie chce, to nie wina świecy bo na innych patrzyłem bylo to samo, a poza tym jak wróciłem do orginalnej dyszy wróciło odrazu do normy. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Tytuł:
**

Pojazd:
no jak zmieniles dysze i on nie chciall jechac to masz blokade jakas w filtrze ..

Albo Suzuki albo Nic...

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Dziś zrobię fotkę tego niby co mam w filtrze powietrza, a przez ten czas niech ktoś się jeszcze wypowie.

PS: FOTKI:

" http://imageshack.us/photo/my-images/859/dsc00306w.jpg/ "
" http://imageshack.us/photo/my-images/815/dsc00307y.jpg/ "
" http://imageshack.us/photo/my-images/64 ... 308er.jpg/ "
" http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... 309yb.jpg/ "
" http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 310sv.jpg/ "
Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, 9:39 przez konrad9510, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wywal to z tego filtra i wkręć + wyreguluj gaźnik na 65 dyszy, już Ci to powinno dać dobre 5km/h ;D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
No jak widać..zwężka. Spróbuj to wywalić jak Scratch pisze.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
U mnie to jest oderwane i ledwo co się trzyma, no ok więc wyjmę to i wrzucę 65 dyszę, a co odnośnie tej sprężyny???

PS: A jak wyjmę to już nie będzie mi przerywał???

Tytuł:
*

Pojazd:
Moduł w katanie jest odblokowany seryjnie zablokowany jest na gaźniku, przełożeniach, wariatorze, wydechu, kolanku (to od cylka do gaźnika), ja mam odblokowany oprócz gaźnika i kolanka i leci mi 80km/h, z kataną to lipa bo silnik niby taki ja w SRce ale straszny muł, nigdy więcej katany nie kupie :D

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ja nie mam katany. A z reszta moj pierwszy post przeczytaj. Wariator mam sportowy wiec wątpię zeby byl zablokowany. Tlumik jak juz to w środku. Przełożenia nie mam zablokowanych 1/13. Ta zwężke mam oderwana i jest od tego wlotu z jakies 5 cm, to by cos przeszkadzało w tym??? I po wyjęciu jej i ta Dysza 65 i regulacja i nie powinno przerywać?? I o duzo mi to da? Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kurdę chłopie sprawdź i zobacz czy będzie dobrze jak nie będzie to poszukamy dalej blokad, może moduł Ci blokuje .
Albo jeśli kupiony z niemczech czy skądś tam to może masz mofa ?
Podobno robią za małe kanały w cylindrach jak jest mofa ale ile w tym prawdy nie wiem.
Natomiast może masz w silniku naddatek i to właśnie mofa.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Jutro sprawdzę, przecież dziś niedziela :). Ja mam cewko-moduł i koleś w sklepie mi powiedział, że z tym nic nie zrobię więc nie wiem ile w tym prawdy jest. ( a koleś też ma warsztat, serwis skuterów) . Kiedyś jak patrzyłem na papiery od niego niemieckie chyba to właśnie pisało coś tam mofa, możliwe, że to jest mofa, cylinder tłok i pierścienie wymieniałem tzn kupowałem cały zestaw nowy więc oryginału już nie mam i ta zmiana dała mi to, że jadę teraz 50 potem wariator sportowy i pasek i 55 jedzie, a chciałbym te 70 chociaż, albo 60 z groszami.
A o co chodzi z tym naddatek w silniku??

Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 18:38 przez konrad9510, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A wcześniej ile jechał przed wymianą cyla.
To tam masz chyba jak cylek jest albo membrana taki naddatek materiału że za słabo mieszanka chyba dochodzi, dokładnie nie wiem ale coś takiego i musisz to stoczyć czy coś w tym stylu i się tego pozbyć.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Wcześniej jechał ok. 20/25 km/h, ale on też prawie kompresji nie miał, jak go rozebrałem i włożyłem pierścienie na górze to zaraz były na dole, a odpalał na podlaniu oleju heh :). To chyba tego naddatku nie mam, ale bym musiał bardziej dokładniej dowiedzieć o co dokładniej chodzi i najlepiej fotki. A jeśli to mofa to co z tym zrobić??

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widziałem gdzieś fotkę tego naddatku w silniku ale dokładnie to nie wiem o co chodzi, chyba dopływ mieszanki blokuje.
Jak by ktoś w temacie luknął tutaj to by pewnie Ci pomógł, ja nie będę postów nabijał o tej mofie bo nie mam dużego pojęcia o tym.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Aha rozumiem, no proszę o pomoc kogoś innego.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
No więc tak wyjąłem tą zwężkę z filtra wrzuciłem dyszę 65 a skuter jak przerywał tak przerywa, wykręciłem prawie całą śrubę od mieszanki i nadal to samo, a jak było mniej wykręcone lub 2,5 to skuter przerywał prawie zaraz po dodaniu gazu, nie że dusi się i gaśnie tylko po prostu przerywa jakby odcinało to, a jak wrzuciłem powrotem dyszę 44 to było już dobrze oczywiście po regulacji gaźnika. Czyżby musiał mieć stożka do niego??? Proszę o pomoc w podniesieniu v/maxa. Pozdrawiam.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wysłałem Ci chyba w wiadomości zdjęcie tej mofy, sprawdź czy masz to u siebie bo to blokuje przepływ mieszanki prawidłowy i jeśli dasz za dużo paliwa to wtedy muli strasznie....
Chyba że nic nie doszło to wklejam tutaj :
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Aha dzięki za fotkę, ja mam trochę inne, ale nie wiem czy to mam, a nie będę rozbierał jak wszystko chodzi, a co można jeszcze zrobić, żeby lepszy v/max był??

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna