Dzisiaj jest 07 lut 2025, 4:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aprilia SR 70
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Chciałbym przedstawić moją Aprilie Sr50 po tuningu na 70ccm z 1999roku.

Tuning Mechaniczny:
-Cylinder Malossi Sport 70ccm
-Wał RMS racing do 16tys Obr.
-Gaźnik Dell'orto 17,5
-Wariator Malossi Multivar
-Sprzęglo Malossi Fly
-Dzwon Malossi
-Zawór membranowy Hebo
-Gas Box Stage 6 (chrom)
-Filtr stożkowy Malossi E5 (obecnie jeżdże na zwykłym filtrze pow. z wkładem Stage6 double layer)
-Wydech Tecnigas Next R (w chromie)
-Spręż. centralna - Żółta (chyba malossi)
-Spręż. sprzęgła żółte (chyba malossi).
-Rolki 4,1g Malossi i jakieś cięższe coś koło 5-5,5g (na razie są cięższe "reguluje")
- pasek napędowy - RMS
Tuning Optyczny:
- Malowanie (pomarańczowo - czarne)
- Wydech
- Stopka boczna buzzetti
- Wentyle
- Manetki
- Przyciemnione kierunki z przodu
- (jeśli czegoś nie pominąłem to tyle)

A zamówione u P. Mielocha części czekające na montaż, które dziś do mnie doszły to:

świeca - NGK BR8HS - odpowiednik Denso W24FSR - zalecanej do malossi sport'a
olej - Castrol R2 Racingbike
olej przekładniowy - Motul Scooter Gear
spray do filtrów powietrza - Shell Advence
klocki hamulcowe - RMS S10
sprężyna dociskowa niebieska - Hebo +60%
wentylator wariatora - RMS
zbierak wentylatora warioatora - RMS
rolki (zestaw do regulacji) - Polini 16x13 waga 3,50; 3,90; 4,20; 5,10 + koperty
chromowane kierunkowskazy - REVO Custom
chromowane lusterka - REVO Oval
wata tłumika - Hebo 350x250mm miała być RMS ale nie było

No i powinien być malossi torsion controller ale niestety nie został spakowany. Oczywiście zapłaciłem za niego. W tej chwili czekam na wyjaśnienia. Bo nie bardzo wiem jak tak można - wysłać towar ale bez jednej części. Oczywiście cena była taka jak za wszystkie części. Zdjęcia postaram się dać w najbliższym czasie.

Teraz tylko avatar :mrgreen:
Kakol

Ostatnio zmieniony 17 lut 2008, 9:39 przez Konrad 78, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
No setupik fajowy, teraz czekamy na foteczki ale tez powinno być bardzo ciekawie. Co do tych części to na pewno się wyjaśni.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam nadzieję. Bo trochę się do tego sklepu zraziłem. :roll:
Oczywiście to nie było moje pierwsze zamówienie. Miało nie być też ostatnim ale teraz to kto wie... Zobaczymy jak będzie z tym malossi controllerem.

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Ja tam sądzę, że to był jakiś błąd który można łatwo i bez nerwowo pokonać, tylko to, że nie odpisują na maila dzień czy dwa to normalka bo jak dziennie do nich przychodzi około 200 maili dziennie 100 paczek wysyłanych w sezonie około 200 to wyobraź sobie, że wszystko musi być git więc takie coś się zdarza, nie ma co się przejmować.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Napewno się to wyjaśni, spoko. Apka zarąbista, tuning ogromny :twisted:

Mam nadzieje, że nie długo osobiscie przetestuje osiagi :wink: na RADOMSKIEJ xDD

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak złożę ją do "kupy" to na pewno. :grin: Sam nawet jeszcze osiągów nie mierzyłem. :sad:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to najwyższa pora zkręcić go i sprawdzić osiągi a tuning naprawde ciekawy :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na razie jechałem tylko 110. Ale jeszcze więcej bym wyciągnął tylko nie było gdzie. Na starym kominie to prędkość max wynosiła 95 - 100km. Ale był trochę zdławiony. Jak ją kupowałem to przyśpieszenia to była rakieta. Aż z siedzenia spadałem. Od 20km/h to dostawała takiego kopa że szok. Nawet na mocy nie traciła jak były 2 osoby. 70km/h to było moment. No i miała seryjny wydech. Teraz myślę, że problem rozwiąże twardsza sprężyna centralna i nowy przeciw talerz wariatora bo stary jest w opłakanym stanie. Przez stary przeciw talerz pękł mi pasek napędowy Hebo. Na zbieraku te ząbki się zdarły co trzymają przeciw talerz na wale i on się obracał i latał na boki a ja czułem na siedzeniu takie duże wibracje. Dobrze, że w porę się zorientowałem bo by mi frezy na wale zniszczył. Pozdr.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tego co opisujesz to musi być piękna maszyna :wink: a co do paczki i zamówienia to się nie zrażaj ja tak miałem raz i się wszystko wyjaśniło tylko cierpliwości bo jest tak jak mówki Kąkol 200 mailów dziennie to jednak jest trochę roboty :smile:

Był : Keeway Focus z tunem klasy sport
Jest : Pocket Bike
Będzie : Honda CBR 600 F4i Sport

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
I przez ten przeciw talerz tak mi się nagrzewała przekładnia że po kilku minutach dotchnąć jej nie mogłem. Strach pomyśleć o wariatorze i pasku. I właśnie wtedy co pasek pękł stopiły się też rolki. :cry:
Mam małe pytanie. Jak się wkłada sprężynę centralną to trzeba ją jakoś przekręcić podczas dociskania sprzęgła. Bo gdy nie przekręce to nie dam rady utrzymać sprzęgła zanim nałoże tą dużą nakrętkę aby dokręcić sprzęgło? I chyba poprzez lekkie skręcenie sprężyny robi się twardsza nawet sam tamtą malossi lekko skręciłem podczas wkładania to skuter jakby lepiej chodził na wolnych obrotach i lepiej ruszał. Ale po pewnym czasie się chyba odkręciła.

Fotka już z wydechem:

Obrazek

Na razie jedna ale po założeniu części będzie więcej. Na razie nie wygładzam nadkola bo czekam aż szwagier przyjedzie to od razu się pomaluje boczną owiewkę pod nogami bo trochę jest pozdzierana. :razz:

Byłbym zapomniał. Obecnie są wypolerowane klamki hamulców i jestem w trakcie polerki pokrywy przekładni.

Ostatnio zmieniony 04 kwie 2008, 16:08 przez Konrad 78, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm albo mi się wydaje albo tą aprilke widziałem nie dawno na allegro??? wygląda super a a co do przeciw talerza kup Malossi ja mam i jestem bardzo zadowolony jest lepszy niż RMS bo RMS to praktycznie jest to samo co seria :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niestety wszystkie części leżą u mnie w pokoju i czekają na montaż do którego dziś będe się zabierał jak znajdę chwilkę. A co do aprilki to była na allegro ale podobna. Z innymi częściami. No i miała pomarańczowe felgi i inne rzeczy: mocniejszy cylek Stage6 Racing. Ale z tego co wiem to właściciel zdążył już go zatrzeć. :cry:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to jakiś dobry ziom mi by było szkoda takiego cylka no ale to może przypadek był. To postaraj się złożyć i sprawdzić osiągi czy jest lepiej czy gorzej :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Aprilka całkiem ładna. Kolorki przypominają mi tą Pitera, z resztą chyba o niej mówiliście nie ;>

Co do stage6 racing to wielu ludzia się zaciera bo tłok koliduje z głowicą, a to przez złe dane regulacyjne podane przez stage6.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do tego controllera to już się wyjaśniło. Po części też był mój błąd, ponieważ miałem wszystko spisane na kartce. Ale zapomniałem, że była zmieniana wata na tańszą Hebo. A na kartce miałem RMS'a. I po zliczeniu nie zgadzało mi się. Dostałem maila żebym wszystko zliczył zerknął na fakturę. I wyszło na to, że controller nie był wliczony. A zmyliła mnie ta wata bo na fakturze podana była RMS'a i to, że nie dostałem maila, że nie ma controllera oraz w fakturze pisało odnośnie controllera, że zamówienie realizowane. Ale wszystko zliczyłem i jest OK więc zwracam honor. :smile:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W miare ładny ten skuter :) Fajowy tuning mechaniczny :) Szybko ją złóż i sprawdzaj osiągi :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam zamiar ją malować. Bo ma ryski mniejsze i większe. Ale to w przyszłym roku. Kolorki te same. Ewentualnie pomarańczowe felgi zamiast czarnych będą z polerowanym rantem.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No powiem Ci, że fajną masz tą Aprilke ;D
Fajnie te kolory pasują do siebie..
A kiedy będziesz osiągi mierzył ? :D

..Gucia za nic nie oddam! ^^
..A Bashan- to bashan! ^^

.mały powrót na forum!
GG? 4864242
Pzdr

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na razie za oknem śnieg a na termometrze mam 37,2 czyli stan podgorączkowy a antybiotyk biorę ponad tydzień. :roll: Myślę że w przyszłym tygodniu. Części założone. Tzn. rolki na razie są stare, przeciwtalerz ze zbierakiem założyłem i sprężynę centralną też i jedno lusterko. Prawego nie bo u mnie w apce jest gwint jakiś lewy a powinien być prawy czy jakoś tak i muszę kupić nakrętkę i ją wspawać i bedzie ok. :razz: A kierunki to tak w maju chyba bo to trochę roboty jest uciąć błotnik, zaszpachlować itp. Pozdr. :wink:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skuter spoks, a mechanika jeszcze lepsza :cool: Ciekawy tylko jestem, co ta twoja maleńka na jezdni potrafi :?: ,a na pewno z takimi częściami potrafi nie mało :lol:
POZDRO :wink:

Gilera Runner 01r.

FORUM:
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=12641

PJ:
http://www.polskajazda.pl/Profil,Gilera ... o,50/34693

Nasze Forumowe NK: http://nasza-klasa.pl/profile/20779204

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna