Dzisiaj jest 28 kwie 2025, 13:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Filtr stożkowy do seryjnego squta to porażka - więcej pali i głośniej chodzi i trzeba dysze(w gaziorze) wymieniać. Dla wtrysku stożek oznacza "śmierć" bo kij wie jakie gów*o wpadnie przez ten stożek do wtrysku.

Pomoc z naprawą telefonów !!!

Pisać PW

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Power666 pisze:
Ja tam na zwykłym 95 latam i nic się nie dzieje :) Byle jakieś niewiadomego pochodzenia nie było paliwo

Lepiej wlać lepsze paliwko :mrgreen: .

PS. NRG na wtrysku ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Struś
Rachut pisze:
Lepiej wlać lepsze paliwko

A niby to dlaczego :?: :lol: chętnie przeczytam twoje wyjaśnienie
Rachut pisze:
NRG na wtrysku ?
tak

http://olx.pl/oferty/uzytkownik/4qYN/

Sprzedam strój motocyklowy

Tytuł:
*

Pojazd:
Power666 pisze:
Rachut pisze:
Lepiej wlać lepsze paliwko

A niby to dlaczego :?: :lol: chętnie przeczytam twoje wyjaśnienie
Rachut pisze:
NRG na wtrysku ?
tak

Jak dla mnie bardziej opłaca się lać lepsze paliwko, ponieważ jest większa żywotność silnika takie moje zdanie i sam się na tym przekonałem.

PS. Ile dałeś za NRG, jaki rok, jaki przebieg i ogólnie jaki stan przy kupnie był ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Struś
Rachut pisze:
Jak dla mnie bardziej opłaca się lać lepsze paliwko, ponieważ jest większa żywotność silnika takie moje zdanie i sam się na tym przekonałem.

Żywotność wcale nie jest większa. Na osiągach też nie ma różnicy między 95 a 98. To tylko mit, zresztą było wiele razy na forum
Rachut pisze:
PS. Ile dałeś za NRG, jaki rok, jaki przebieg i ogólnie jaki stan przy kupnie był ?

Takie sprawy na pw. Kupiłem w 2009r. 2005r, 20k, skala od 1 do 6 powiedziałbym że -6 :)

http://olx.pl/oferty/uzytkownik/4qYN/

Sprzedam strój motocyklowy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najlepsze jest 95 bezołowiowa ale tankowana na jakiejś dobrej stacji(shell najlepiej). 98 to jakieś cudy, nic nie daje i zmniejsza sie czasem żywotność silniczka, był gdzieś o tym artykuł(na scigacz.pl chyba). Dla mnie najlepsze do sqt jest 95 ale jak tankujesz na jakiejs wiejskiej stacji to radze wlać 98, bo prędzej pochszcza 95 bo to każdy kupuje i najwięcej zarabiają. :wink:

Pisać PW

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tym: "jak się dba, tak się ma" to też nie ma co przesadzać. Każdy silnik się z czasem zużywa i tyle.

Większość awarii we wtryskowcach to problemy z kompresorem powietrza oraz spadek kompresji na cylindrze.

Bez względu na to czy będziemy lali lepsze czy gorsze paliwo, kompresor powietrza kiedyś się zepsuje ze względu na prymitywną budowę i ubogie smarowanie - nie ma na to rady.

Wiadomym jest, że dbanie o silnik (zwłaszcza kontrola filtra powietrza) i lanie dobrego oleju jest ważne ale tyczy się to też gaźnikowców.

Kupując wtryskowca warto wziąć egzemplarz na silniku P/G (tzw. PureJet) i to nie ze względu na lepszą konstrukcję (jak wielu "specjalistów" uważa), bo niczym praktycznie się nie różnią od Morini (tzw. DiTech), ale ze względu na młodsze roczniki tych silników a co za tym idzie mniejsze przebiegi, mniejsze zużycie podzespołów itp.
Najlepiej wybrać się na oględziny z manometrem i pomierzyć wszystkie ciśnienia ale bardzo dobrym wskaźnikiem jest stan świecy. Jako, że wtryskowców się nie reguluje - świeca musi być czysta, sucha i w kolorze kawy z mlekiem, co będzie dla nas (wiadomo, że są wyjątki) wskazówką, że silnik pracuje na odpowiedniej mieszance paliwowo-powietrznej czyli wszystko jest z nim OK.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
Ja mam jeszcze takie pytanie.
Pytałem się kumpla co siedzi w temacie to powiedział, że w apkach ze starszymi rocznikami psuły się wtryski .
Mam pytanie , od którego roku zaczęli wsadzać nowe jednostki do tych własnie apek ?

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nowe jednostki wtryskowe są w factory bodajże od 2006r ale dobrą apke factory żeby wyłapać to ~3.5k-4k

Pisać PW

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
factorka stasznie mi się nie podoba więc odpada ; p
a w apkach od czasu kiedy posrednia weszla do czasu gdy factorca wyszła były te same wtryski ?

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
W pośredniej budzie też były silniki P/G.

Jak już wcześniej pisałem układy wtryskowe niczym się nie różnią we wszystkich silnikach.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2