Panowie, posiadam powyższy skuter i od remontu (kupiłem do remontu i wyremontowałem) zawsze dziwnie chodził, tzn. nie reagował za bardzo na regulację gaźnika ale był ustawiony prawidłowo (kolor świecy kawa z mlekiem), lubiły obroty falować, aż w końcu zgasł i nie chciał odpalić, a jak odpalił to jakimś cudem się rozregulował całkiem, więc wyczyściłem gaźnik, wymieniłem komplety naprawcze 2 różne kupiłem. I tu dziwna sytuacja, żaden pływak nie pasował wraz zaworkiem do tego gaźnika. Założyłem stary. nowa iglica i nowe dysze najróżniejszych rozmiarów od seryjnej dla 50cc do 90tki dyszy, i krótsze i dłuższe dysze z iglicami podmieniałem i ni cholery nie można go ustawić i nie ma siły. Na starym zestawie napr gażnika go złożyłem, to samo, brak reakcji. Zawór membranowy dobry, silnik perfekcyjnie szczelny, filtr powietrza czysty, nowa świeca 6tka, nowa cewka z kablem i fajką, moduł podmieniony, iskra lux, kompresja taka, że palca wydmuchuje. Ja już rozkładam ręce co z tym zrobić. Może nowy gaźnik, ten może jest w jakiś sposób zuzyty? Proszę o rady i dziekuję.
|