Maciek1997No to pisz do mnie, to się ustawimy w przyszłym tygodniu.
Ja już zaczynam od jutra jeździć ;)
Edit 2014.10.04A więc tak po dłuuugiej przerwie aktualizuje temat ;)
Sory że przerwa taka długa, ale było dużo innych rzeczy na głowie (między innymi drugi projekt
)
Skuter mechanicznie sprawował się bardzo dobrze
Jednak zaczeła szwankować elektryka, przy dokręcaniu pękł króciec, przydała by się porządna regulacja gaźnika i zgubiłem stożek
Więc poszło zamówienie na kolejną paczkę, a w niej:
Dlaczego kupiłem klamkę hamulca??
Tu kolejna historia. Mianowicie w jednym tygodniu miałem 2 niegroźne wypadki
Pierwszy: Jadę sobie przez rondo (nie szybko bo nawierzchnia mokra) i nagle wjeżdża na rondo przede mnie samochód. No to ja wiadomo odruchowo heble na maxa i oczywiście zablokowało mi przednie koło, więc szlif na lewą stronę. A gościu nawet sie nie zatrzymał
Uszkodzenie nie były wielkie, plastki udało się szybko ogarnąć uwaga: czarnidłem do zderzaków xD
Ilatałem tak dalej
Złamała się też klamka tylniego hamulca.
Drugi wypadek jadę sobie prostą drogą za busem (dość blisko niego). Gdzy on nagle gwałtownie hamuje. Oczywiście co wynika z poprzedniego wypadku, nie miałem tylnego hamulca. I taki był tego efekt:
Ten kierowca jednak był na tyle miły że wyszedł z samochodu zapytał się czy nic mi się nie stało i nawet przeprosił mnie, że tak gwałtownie hamował (jednak są jeszcze porządni ludzie na tym świecie). Jak by nie było wina ewidentnie moja, na busie ani jednej ryski więc rozjechaliśmy się.
Przyszedł czas na ogarnięcie tego mechanicznie. Po tej sytuacji już stwierdziłem że w dupie mam tą optykę
Chromowany stożek #SWAG
I tak to finalnie wyglądało:
Jeździłem tak nie zwracając uwagi na wygląd dosyć spory okres czasu.
Aż w końcu pewnego dnia skuter podczas jazdy do szkoły stracił moc, aż w końcu zgasł.
Nie było mowy o dalszej jeździe ponieważ jechał może z 10 km/h
Wpieniłem się na maxa i skuter stał około miesiąca w garażu. Jednak tknęło mnie coś i pomyślałem że zrobię go i będę sobie śmigał po lesie itp.
Po rozebraniu usterka okazała się bardzo mała, mianowicie przeskoczył rozrząd
Ustawiłem go, wymieniłem napinacz, olej, wyczyściłem gaźnik i skuter chodzi bardzo dobrze
Po taniości również postanowiłem ogarnąć trochę optykę, więc trytytki poszły w ruch!!
Skuter jednak został odstawiony w kąt gdyż zacząłem innym projekt tym razem już cztero kołowy
W tej chwili ze względu na to że niemam czasu na skuter i stojąc w garażu po prostu się marnuje, wystawiłem go na sprzedaż. Komuś na pewno zapewni jeszcze wiele radości (a może i nie xD)
http://olx.pl/oferta/router-cityline-racing-highend-4t-CID5-ID7eaaz.html-- 4 paź 2014, o 18:18 --