Dzisiaj jest 06 mar 2025, 10:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, wiem że już nudzą was tematy typu 'jaki tłumik'.. niestety przeglądając kikla for, nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, aczkolwiek postaram się napisać temat dosyć precyzyjny aby nie był żmudny. Tak więc odpowiedzi będą dla mnie bardzo przydatne i za każdą drobną sugestię ładnie podziekuje a za najtrafniejsze będą 'pomógł'

Przechodząc do sedna... jutro, pojutrze, najpóźniej za 3 dni zamawiam tłumik do ukochanego Peugeot Jet Fotce (gaźnik)... spotkałem się z wieloma sugestiami jednak chcę się dobrze rozeznać aby potem nie żałować...

Setup jaki posiadam to praktycznie seria, lecz razem z tłumikiem zamawiam wario Malossi Multiwar + sportowe sprzęgło polini...

Dodam, że nie chce tłumiku pod typową 50, bo jeszcze w tym miesiącu zamierzam odwalić mocniejszy tuning typu zmiana cylku na 70 sport i gaźnik 19mm, dlatego też chcę taki tłumik który doda dobre osiągi do 70ccm, jak i nie będzie się dusił na 50ccm przez ten miesiąc- dwa

Dla ułatwienia sprawy podam listę tłumików pasujących do Jet Force:

Gianelli Reverse
Gianelli Extra
Tecnigas Next R**
Tecnigas RS
Tecnigas RS2
Tecnigas RS 70
Leovince ZX**
Leovince TT
Leovince RR
Leovince GP
Laser Pro
Laser X-Pro**
Polini Team Evolution
Sito +
TNT One
Bidalot S1R **
Bidalot S3R **
Doppler S3R **

Szczerze najbardziej zastanawiałem się nas Laserem x-pro, leovince gp i technigas rs70, lecz nie wiem czy jakiegoś dobrego przypadkiem nie pominąłem, i który z tych będzie najlepszy odnośnie moich wymagań??

Ponadto co możecie mi powiedzieć o RS2 ?? Jak się ma w kontraście do tych 3 wyżej wymienionych??

Trochę się rozpisałem, ale zrozumcie moją sytuację no i błagam o pomoc Dzięki!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak jak ci radziłem na jednoslad.pl.Tecnigas RS2 :hehe :mrgreen:

Tytuł:
**

Pojazd:
leo zx lub leo 70.

ja mam leo sp3 i jest bardzo fajne, ładny dźwięk itp (honda x8r, polini sport 70).

pojawiły mi się w nim dziury niedawno :/ więc to trochę dyskwalifikuje tłumik, natomiast myślę że to tylko ten egzemplarz bo tak to złego o leo nie słyszałem nic :)

150

Tytuł:
*

Pojazd:
imachine pisze:
leo zx lub leo 70.

ja mam leo sp3 i jest bardzo fajne, ładny dźwięk itp (honda x8r, polini sport 70).

pojawiły mi się w nim dziury niedawno :/ więc to trochę dyskwalifikuje tłumik, natomiast myślę że to tylko ten egzemplarz bo tak to złego o leo nie słyszałem nic :)

No dzięki ale z tego co słyszałem to sp3 nie idą do jet'a

Może jeszcze coś?

Tytuł:
*

Pojazd:
ja Ci w 100%odradzam leovince tt i w 100% polecam tecnigas Next r przy 50 jak i 70 jest bardzo dobry i przy jekkim tunie

Tytuł:
**

Pojazd:
kilerek997 pisze:

Może jeszcze coś?

Być może, ja doradzałem CI w każdym razie Leo 70 lub ZX :) SP3 mam u siebie i napisałem o nim tylko dlatego że na jego podstawie jestem w stanie ocenić "jakość" produktu tej firmy - mimo, że to nie wydech typowo sportowy czy racingowy, a raczej średnia klasa która próbuje łączyć ciszę z osiągami, u mnie w hondzie wydaje dawać się wiele ;-) Pozostaje więc pomyśleć, jak wiele lepsze jest np. głośniejsze Leo 70

TT wiadomo - nie jest to wydech sportowy :) Jeśli coś daje, to niewiele, i nie nadaje się raczej do 70cc.

150

Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 23:06 przez imachine, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
imachine pisze:
kilerek997 pisze:

Może jeszcze coś?

Być może, ja doradzałem CI w każdym razie Leo 70 lub ZX :) SP3 mam u siebie i napisałem o nim tylko dlatego że na jego podstawie jestem w stanie ocenić "jakość" produktu tej firmy - mimo, że to nie wydech typowo sportowy czy racingowy, a raczej średnia klasa która próbuje łączyć ciszę z osiągami, u mnie w hondzie wydaje dawać się wiele ;-) Pozostaje więc pomyśleć, jak wiele lepsze jest np. głośniejsze Leo 70

TT wiadomo - nie jest to wydech sportowy :) Jeśli coś daje, to niewiele, i nie nadaje się raczej do 70cc.

Dzięki :)

Jeszcze mógłbyś mi powiedzieć czy np leo 70, czy technigas rs II, nie bedzie za mocny i nic mi nie zadusi w skucie na którym bede przez jakies 2 miechy popylal na serii? (tłumik kupuje pierwszy z wszystkich części tuningowych - cylek za jakies 2 miech)?

Tytuł:
*

Pojazd:
Bierz bidalot S3r....to jest Yasuni R tylko pod inną nazwą.

http://www.youtube.com/watch?v=1UBNAyz5Tp8

prowizorka;p>..Słaba jakość i obróbka ale komenty mile widziane ;p

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]