Dzisiaj jest 30 lip 2025, 20:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, a co ci w tym dolocie nie pasi? :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kibel rura pociągnięta tak, że zasysa powietrze koło nadkola. Wystarczy drobna kałuża i.... :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
chodzi ci o ten wlot na błotniku?:D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie, o kibel rure montowaną w m3 gt. nie było tam normalnego dolotu, tylko cold air intake. W wyjącej, przerobionej hondzie to ma sens ale w seryjnym aucie.... oj nie.. :roll:

^^

Tytuł:
**

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
adikSR, a w mieście?No i e36 nie jest taka nowa:)

Wiadome w mieście to co innego, ale w trasie z prędkością do 160 km/h , 10 spali, jak na taki silnik to ładnie.

Tytuł: Re: BMW e30
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Borek96 pisze:
adikSR pisze:
Witam, proszę tutaj udzielać się na temat BWM e30 interesuje mnie wszystko jakie silniki mają,wady itp.. dosłownie wszystko. Bo mam zamiar zakupić taką bestię za rok. Proszę aby rozpieszczone dzieci które dostają na 18 auto za 10 kafli o nie udzielanie się jak mają mi pisać że to złom, do muzeum się nadaje.

Interesuje mnie najbardziej BMW e30 Coupe 2.0

Co sądzicie o tym autku?

Na pewno ciężko znaleźć dobre, niezakatowane, bez wt, Coupe, ja bym osobiście się rozglądał za Touringiem, jak dla mnie jest tak ładne jak Coupe, a może i nawet ładniejsze. Na pewno taniej i łatwiej znajdziesz Touringa. 316, 316, 318i, 318is, 320i, 323i, 325i, 324d, 324d, 320is z tego co wiem.
Jak już pisałem wcześniej, ziomek kupił E30 Touringa z oryginalnym lakierem, praktycznie bez rdzy (kilka malutkich ognisk, raczej normalne w aucie używanym na codzień, w dodatku tak leciwym), z silnikiem m10b18, za 2000zł.
a co ty mówisz...mój kuzyn kupił BMW E30 325e z silnikiem ETY stan idealny 0 rdzy nie był ani razy katowany na wąskiej lampie i Coupe za 8000zł wziął pożyczkę bo on tylko E30 uznaje za auto :D szukaj na allegro czasami są takie okazję że szok

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nieraz są takie ''okazje'' że mają w sobie 3 wersje :mrgreen:

Niepochlebne opinie o kierowcach BMW? Sięgnę po przykład zza płotu:
W moich stronach wielu bardzo młodych ludzi po ukończeniu szkoły zawodowej kończy swą naukę i staje przed wyborem: robota za grosze w kraju albo wyjazd za granicę. Wiadomo wyjazd, wtedy przypominają sobie o niemieckim pochodzeniu swoich dziadków, starają się o drugi (niemiecki) paszport i już bez problemu mogą podjąć pracę za miedzą, tam spoko bundeswera nie weźmie. W tej niby sielance jest drugie dno, mianowicie ci chłopcy słabo wykształceni i prawie nie rozumiejący niemieckiego wykonują prace pomocnicze i drugorzędne będąc traktowani jako obywatele II kategorii. Stąd wynika wiele frustracji i niedowartościowania efektem czego jest chęć odreagowania. Dalej już standard: za pierwszą kasę zakup auta z mocnym silnikiem ( przeważnie BMW) i jazda do Polski na szpan. Pojawiaja się po pół roku w eleganckich ciuchach adidasa, włosy na żelu, złote łańcuszki, kolczyki i zaczynają patrzeć z góry na dawnych sąsiadów,na starych kumpli co zostali ,ba nawet na własnych rodziców. Zaczynają tworzyć zamknięte grono tych co tam pracują a tu wydają. Wielu wiejskim dziewczętom to imponuje więc jest powodzenie a pare ojro w portfelu i tak można przewalić bo przecież się mieszka u mamy. Przyjeżdżają w piątek nocą, w sobotnie przedpołudnie lansik po mieście swoją ,,nową" BMW z zimnym łokciem i umpaumpą potem grill u jakiegoś ziomala a wieczorem na dyskoteke, tam piwko, trawka, laseczki się kleją więc trzeba się jeszcze trochę popisać, koniec wiadomy :? niema tygodnia żeby jakaś beemka nie rozwaliła się w sobotnią noc,, skutki tragiczne a przedział wieku ofiar to 17 do 24 lata, do tego dochodzą przypadkowe ofiary. Poniedziałkowe gazety i lokalna telewizja daja relacje a w ludzkiej świadomości zaczyna tworzyć się stereotyp:,,i znowu Ci z BMW narozrabiali "...

^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, i co chciałeś tym wnieść?A myślisz,że co wszyscy kupują bmw?Mylisz się...
Ale pewnie ty kupisz sobie fiata 126P 24konnego tak?Nie będziesz chciał mocniejszego auta?Każdy chce mocne auto,a bmw robi takie akurat i można ładną za nie drogie pieniądze znaleźć..

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Preston, i co chciałeś tym wnieść?A myślisz,że co wszyscy kupują bmw?Mylisz się...
Ale pewnie ty kupisz sobie fiata 126P 24konnego tak?Nie będziesz chciał mocniejszego auta?Każdy chce mocne auto,a bmw robi takie akurat i można ładną za nie drogie pieniądze znaleźć..

A czy ja mówie coś żeby was zniechęcić? Przeglądam tylko na wylot wiejskie bumy, i o co w tym wszystkim chodzi.

Co do malucha, to czym jeżdze i czym zapewne będę jeździł już niedługo to ja lepiej nie będę mówił.

Mocne auta to nie tylko bmw, więc to nie jest znowu taka ich zaleta :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, tylko bierz pod uwagę ile innych aut jest jeszcze wiejszczonych..Nie tylko bmw:)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Preston, tylko bierz pod uwagę ile innych aut jest jeszcze wiejszczonych..Nie tylko bmw:)

Tak tak, zaraz mnie tu pewnie ci co znają bliżej że [H] też wieśniaczą, ale czy to czym jeżdze ma zmieniać postrzeganie mnie przez inne osoby? Nie powinno tak być, a jest...I to się nazywa P-O-L-S-K-A. :lol:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, kolejny człowiek, którego myślenie jest stereotypowe, ograniczone. "Tam gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele" . Leje na takich , którzy oceniają ludzi przez pryzmat kierowanego przez nich samochodu.

Preston pisze:
Mocne auta to nie tylko bmw, więc to nie jest znowu taka ich zaleta

Tu się zgodzę, ale z 2.5l 192km to przyzwoity wynik na "tamte" czasy :)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987 pisze:
Preston, kolejny człowiek, którego myślenie jest stereotypowe, " .

Hm, chyba nie przeczytałeś tego co pisałem :? :
''
ale czy to czym jeżdze ma zmieniać postrzeganie mnie przez inne osoby? Nie powinno tak być, a jest...'' --> poprzedni post.

Akurat szkoda żę tak jest, ja nie napisałem CO JA SĄDZE O BMW tylko napisałem czemu padają takie opinie jak są, moje są zgoła inne, chyba że mówimy o E36 które ma u mnie złą opinie nie przez kierowców, tylko przez to że mi się totalnie nie podoba. :/

Jacek987 pisze:

Tu się zgodzę, ale z 2.5l 192km to przyzwoity wynik na "tamte" czasy :)

Niezły, zależy jak patrzeć, a żeby już nie dyskutować to podam przykładowe h22a hondy o pojemności 2.2 i minimum 185 koni...A były mocniejsze :cool:

Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 21:08 przez Preston, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, zależy jaka e36..Owszem są takie,że jak je widze to aż odżuca..(wiejski tuning)

Ale jeśli znajdziesz ładną to naprawdę zacnie się prezentuje..

Mycen [*]
Malina[*]
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Preston, zależy jaka e36..Owszem są takie,że jak je widze to aż odżuca..(wiejski tuning)

Ale jeśli znajdziesz ładną to naprawdę zacnie się prezentuje..

Nie zależy jakie, po prostu e36 to jest ciosany klocek, totalnie mi nie leży, podobnie jak 3/4 opli. Nie podoba się i już.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, kwestia gustu..TO co tobie się podoba?

Mycen [*]
Malina[*]
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Preston, kwestia gustu..TO co tobie się podoba?

Z bmw?

Wszystkie piątki, e30, e38, e32... To te które najbardziej miażdzą...

A no i oczywiście najlepsze bmw czyli:
Obrazek

Mówie tylko o Bmw, bo jeśli chodzi o ogólne upodobania to dla mnie tylko japońce.. Tak byłem wychowany :P

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Preston, nie przepadam za japońcami ze względu na ubogość i wykonanie wnętrza. Silniki może i są dobre ( wysokoobrotowe - wiec żeby jechało musi mieć swoje obroty ) , beemka może mocą zostaje lekko z tyłu za to momentem obrotowym przewyższa hondę :)

Co do e36 , podoba mi się tylko i wyłącznie w coupe ( nie mylić z compactem )

Obrazek
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Podzielam zdanie Jacek987, chociaz ladne compacty tez mi przypadaja do gustu ;)
Niestety japonce maja tez kiepska blache;/

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987, akórat mam coupe:D

Mycen [*]
Malina[*]
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 246 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna