Witam wszystkich forumowiczów
A więc tak jak w temacie brak iskry
mianowicie posiadam skuter Aprilie sr 50 kupiłem 3 tygodnie temu
gdy ją zakupiłem skuter wymagał wymiany gażnika bo łapał lewe powietrze więc zakupiłem oryginalny 12.5 i było ok ale skuter przerywał na włączonych światłach moim zdaniem była to wina sztukowanego kabla od iskrownika
skuter odpalał jeżdził po prostej drodze 75 km/h dziś chciałem odpalic z rana i nic
zalewa cały czas świece i nie daje iskry więc postanowiłem ja rozebrać do '' naga '' i okazało sie że brak iskry wymieniłem kabel od iskrownika ale nic z tego skuter stawia opór co może być spowodowane braku iskry ?? kolega obstawia moduł zapłonu
-- 30 mar 2014, 20:40 --
chciałbym dodać że szkoda wydawać pieniędzy skoro może części które posiadam są dobre
-- 31 mar 2014, 15:29 --
Dziś rozkręciłem pokrywę od pompy wody gdzie ciekła mi woda sprzedający mówił że to simering który był wklejony na sylikon lecz woda dostawała się do środka pokrywy czyli do zapłonu i tu jest przerywanie a czemu teraz nie ma iskry jeżeli stacyjka przekręcona jest klakson jak i działa rozrusznik ale pomyślałem ze to kabel od iskrownika do masy który był cały popalony i sparciały więc wymieniłem na nowy
czyli wszystko wypada na ten moduł
czy może jednak coś innego ? czy wie ktoś jakie są objawy uszkodzonego modułu zapłonu ?