Dzisiaj jest 24 lis 2024, 9:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
Oscar pisze:
Owszem mito z lat 90's pojadą 200km/h - mają ciut większą moc niż te po 2000r. Moja 2006 180km/h, teraz zadziewam skrzynie 7b, poza tym wystarczy zmienić glowice których jest ponad 10 modeli - zwiększają spręzanie nawet do 18bar. wgl nie znasz sie to sie nie udzielaj. w wersjach SP nawet ponad 200km/h nq
oczywiście , naoglądałeś się filmów , albo sie nasłuchałeś kolegów.... widziałeś sam , na własne oczy że jakaś mitówka idzie 200 ? :roll: wątpie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rafcio825 pisze:
Oscar, Wiem, że każdy faworyzuje to co ma ale 18 bar to przesada. Po pierwsze pewnie rozrusznik by nie ukręcił takiego sprężania, po drugie to jest tylko 125 ccm. Fakt moć może i da się wyciągnąć większą, ale że 200 poleci to nie ma opcji.

następny spec od mz-tki. Poza tym z nieba się nie wzięło uplasowanie MITO na 1 miejscu w kategorii 125ccm - i mam co faworyzować

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=222122

Ostatnio zmieniony 26 mar 2013, 1:31 przez Oscar, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR 600 F3
Oscar pisze:
Rafcio825 pisze:
Oscar, Wiem, że każdy faworyzuje to co ma ale 18 bar to przesada. Po pierwsze pewnie rozrusznik by nie ukręcił takiego sprężania, po drugie to jest tylko 125 ccm. Fakt moć może i da się wyciągnąć większą, ale że 200 poleci to nie ma opcji.

następny spec od mz-tki. Poza tym z nieba się nie wzięło uplasowanie MITO na 1 miejscu w kategorii 125ccm - i mam co faworyzować

znalazłem to twoje "18,5:1"

z tym że zapoznaj się z definicją co to ciśnienie sprężania a stopień sprężania

kompresja to ciśnienie, podawane w barach, a tu masz podany stopień sprężania czyli cytując : " stosunek objętości powietrza w cylindrze silnika na końcu suwu ssania do objętości powietrza na końcu suwu sprężania."

18 bar to by ci wyrwało ta głowice ze szpilek po paru suwach, nie mówiąc już o uszczelkach

i nikt Cię tu kolego nie obraża, a forum jest od wydawania opinii więc te wulgaryzmy bynajmniej nie na miejscu

co do v-maxu to te 200/h licznikowe może i jest, ale chciałbym je zobaczyć na idealnie ustawionym pod obwód koła liczniku, bądź też gps'ie przy niezakłóconym pomiarze (pusta przestrzeń nad drogą, dużo satelit w zasiegu)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oskar.,

Piękna maszyna :P

[/b][glow=red]Aprilia Rs 50/70 full sport by rafalk54[/glow][/b]

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 44#1961944[ /url ]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7