Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem tej maszyny i mam kilka pytań...
1.Jaki olej lać do silnika i jakiego oleju używać do mieszanki ?
2. Czy ktoś spotkał się z problemem ze skrzynią biegów ? Mianowicie mam ogromny problem z wrzuceniem luzu, zresztą nie tylko ja, ale wszyscy inni którzy jechali moim motorkiem... Czasami dzieje się tak, że podobno wrzuciliśmy luz i pali się kontrolka od luzu, więc spoko wyłączam, natomiast kiedy odpalam to nagle kontrolka przestaje się palić i motor jest na biegu... Dzieję się też tak wtedy, kiedy wrzucę luz i popchnę motor do przodu bieg się wbija i koło zaczyna hamować.... A ogólny problem to jest znalezienie luzu w tym motorze. Podczas jazdy osobiście nie udało mi się ani razu wrzucić tego luzu ;c. Ciągle sprzęgło i jedynka na światłach ... Przykładowo jadę, hamuję redukuję z 4 wbijam 3 potem 2 i od razu wskakuje jedynka... Zatrzymuję się podnoszę bieg i wskakuje 2. Znowu próbuję luz to wskakuje jedynka i skrzynia się blokuje... To znaczy, że wówczas nie idzie z tej felernej jedynki wrzucić nic innego... Można siłować się z całej siły tą nogą ze skrzynią i nic. Trzeba wówczas ujechać na tej jedynce i próbować znowu.... Sam wrzucam luz poprzez wyłączenie silnika i szukanie go na czuja