Dzisiaj jest 23 lis 2024, 23:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam :)

Jestem szczęśliwym posiadaczem tej maszyny i mam kilka pytań...

1.Jaki olej lać do silnika i jakiego oleju używać do mieszanki ?

2. Czy ktoś spotkał się z problemem ze skrzynią biegów ? Mianowicie mam ogromny problem z wrzuceniem luzu, zresztą nie tylko ja, ale wszyscy inni którzy jechali moim motorkiem... Czasami dzieje się tak, że podobno wrzuciliśmy luz i pali się kontrolka od luzu, więc spoko wyłączam, natomiast kiedy odpalam to nagle kontrolka przestaje się palić i motor jest na biegu... Dzieję się też tak wtedy, kiedy wrzucę luz i popchnę motor do przodu bieg się wbija i koło zaczyna hamować.... A ogólny problem to jest znalezienie luzu w tym motorze. Podczas jazdy osobiście nie udało mi się ani razu wrzucić tego luzu ;c. Ciągle sprzęgło i jedynka na światłach ... Przykładowo jadę, hamuję redukuję z 4 wbijam 3 potem 2 i od razu wskakuje jedynka... Zatrzymuję się podnoszę bieg i wskakuje 2. Znowu próbuję luz to wskakuje jedynka i skrzynia się blokuje... To znaczy, że wówczas nie idzie z tej felernej jedynki wrzucić nic innego... Można siłować się z całej siły tą nogą ze skrzynią i nic. Trzeba wówczas ujechać na tej jedynce i próbować znowu.... Sam wrzucam luz poprzez wyłączenie silnika i szukanie go na czuja :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
Co do tego luzu to musisz delikatnie , tak minimalnie podnieść lub w jeździe zniżyć z 2 na luz , też miałem takie problem ale się nauczyłem , jak coś to spróbuj ręką a jak się nie da to coś się zrąbało

Tytuł:

Pojazd: Brak :O
wojtusssekk pisze:
1.Jaki olej lać do silnika i jakiego oleju używać do mieszanki ?

Full syntetyk, no ale jeżeli nie masz dostępu do takiego to pól syntetyk.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]