Dzisiaj jest 03 sie 2025, 11:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
KILLER18 pisze:
Jaro i ta jego cała banda nie powinna być w ogóle w rządzie.. Fakt założenia partii PIS i ich poglądy są OK ale ludzie którzy tam pracują są nie normalnymi Heretykami.. PO jest w tym lepsze że pracują tam w miarę normalni ludzie ..

Hm no tak normalni ludzie i okradają obywateli. Nie wspomnę o zapewnieniach że obietnice w expose Tuska były m.in. takie że nie bedzie podnosił podatków. Prawdomówny jest ten nasz premier.

KILLER18 pisze:
Vat 23% jest dlatego że starają spłacić długi które zaciągnął Lechu i Jaro,ale także oni sami...

Są inne sposoby na zniwelowanie dziury budżetowej poprzez np nie przyznawanie sobie nagród za "ciężką pracę po katastrofie smoleńskiej", ograniczenie wydatków na administrację rządową itp ale łatwiej skubać obywateli.

KILLER18 pisze:
A tak w nawiasie to nie rozumiem gdy ktoś mówi że Komorowski jest z Po i nie może być prezydentem i to przez niego ceny są taki a nie inne. Gó**o prawda! Prezydent w tym kraju ma władze ustawodawczą i reprezentuje państwo i TYLE.

Tzn nie wiem kto tak mówił że Komorowski nie może zostać prezydentem bo osoba obejmująca ten urząd rezygnuje z członkostwa w partii ale nie zmienia faktu że on symatyzuje z tą partią tak jak było np Kwaśniewski z SLD.
A druga część cytatu to ewidentna bzdura, prezydent ma prawo nie podpisać ustawy która ląduje u niego na biurku ale to jest człowiek PO i podpisze wszystko.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, raz było głośno w mediach, że nie podpisał ustawy Tuska :) Ale co było dale to nie wiem :D

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A Wy też tak czasem od dupy strony gadacie ;) Przecież cena głownie zależy od tego ile baryłka paliwa w dolarach stoi na rynku europejskim a nie od tego kto rządzi ogarnijcie trochę. Fakt, że w Polsce mamy nakładane jakieś akcyzy itp ale według statystyk jesteśmy 3 czy tam którymś z pierwszej piątki krajem co ma najtańsze paliwo w europie więc nie płaczcie. Ostatnio czytałem artykuł według ekonomistów dzisiaj stoi za 120$ baryłka paliwa. i paliwo kosztuje 5.20 na nasze. A może dojść nawet do 300 $ w przeciągu jakiegoś czasu czyli za litr paliwa będziecie płacić po 11 zł. Nastąpi w tedy recysyt ? czy coś takiego. Generalnie polega to na ostrym zwróceniu i obniżeniu przez konsumentów do minimum potrzebnego paliwa. Czyli wszyscy zaczną jeździć tramwajami pociągami i autobusami i chodzić pieszo i jeździć rowerem albo kupować skuterki ;) I w tedy cena ma spaść do 50 $ za baryłkę i będziemy płacić około 3zł za litr :roll: fajnie by było.

Co do vatu ehh ludzie to jest tylko 1% policzcie sobie ile jest z 5 zł. 5 groszy, więc płaczu nie ma. Gdyby to było 15 to można by było dyskutować.

U mnie aktualnie z tego co widzę mam najdroższą benzynę bo za 5.24 PB95 na shellu, BP i Statoilu.

Nowa Maszyna
SUZI RG Kupiona: 7.06.2011
Osiągi 115 km/h

Nowe tarczki
Zębatki 17/49

Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 14:56 przez Kacper3D, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kacper3D pisze:
A Wy też tak czasem od dupy strony gadacie ;) Przecież cena głownie zależy od tego ile baryłka paliwa w dolarach stoi na rynku europejskim a nie od tego kto rządzi ogarnijcie trochę. Fakt, że w Polsce mamy nakładane jakieś akcyzy itp ale według statystyk jesteśmy 3 czy tam którymś z pierwszej piątki krajem co ma najtańsze paliwo w europie więc nie płaczcie. Ostatnio czytałem artykuł według ekonomistów dzisiaj stoi za 120$ baryłka paliwa. i paliwo kosztuje 5.20 na nasze. A może dojść nawet do 300 $ w przeciągu jakiegoś czasu czyli za litr paliwa będziecie płacić po 11 zł. Nastąpi w tedy recysyt ? czy coś takiego. Generalnie polega to na ostrym zwróceniu i obniżeniu przez konsumentów do minimum potrzebnego paliwa. Czyli wszyscy zaczną jeździć tramwajami pociągami i autobusami i chodzić pieszo i jeździć rowerem albo kupować skuterki ;) I w tedy cena ma spaść do 50 $ za baryłkę i będziemy płacić około 3zł za litr :roll: fajnie by było.

Co do vatu ehh ludzie to jest tylko 1% policzcie sobie ile jest z 5 zł. 5 groszy, więc płaczu nie ma. Gdyby to było 15 to można by było dyskutować.

U mnie aktualnie z tego co widzę mam najdroższą benzynę bo za 5.24 PB95 na shellu, BP i Statoilu.

nie masz u mnie na dwóch Orlenach w mieście jest po 5,29 :/
przestań szkoda gadać już bym wrócił do tych 4,70 jak było nie dawno i bym się cieszył...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kacper3D pisze:

ale vat nałożyli na książki i ubrania dziecięce, a przedtem vat ich nie obejmował.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A i jeszcze w radio usłyszałem ' gdyby nie było spekulantów, to ropa byłaby tania ' - i to jest prawda. Siedzi na dupie 300 gości i mówi - prawdopodobnie kiedyś tam paliwo się skończy i będzie trzeba oszczędzać. I koncerny reagują na to zwiększaniem cen i elo.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tam wiara mniej zarabia i tyle. bieda az piszczy. ! a przetransportowanie załóżmy 100mln litró benzyny było by opłacalne gdyby nie cła i opłaty na granicach itp.

dawid137137 pisze:
za 5zł robię 5km

Tytuł:

Pojazd:
Kacper3D pisze:

Moze inne kraje zachodnie maja drozsza wache o kilkanascie groszy, ale zarobki kilkakrotnie wieksze niz my!! Ostatnio w wiadomosciach zrobili fajny wykres ceny paliwa za litr i ile przejedziemy kilometrow za srednia pensje krajowa w danym panstwie. Polska niestety byla w szarym koncu... Pamietacie jak ok 3 lata temu narzekalismy ze paliwo kosztuje az 4zl !? Ludzie sie z tym nie zgadzali i jaro obnizyl akcyze na wache :D

Do wladzy powinni dojsc mlodzi i ambitni ludzie.

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 12:51 przez Dante182, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Wszystko wina polityki zagranicznej. Dziś w radiu usłyszałem że amerykanie mają problemy bo benzyna droga... U nich kosztuje 4$ za 1 galon (1 galon to 3,75l), gdyby taka cena była u nas to każdy byłby uradowany a oni już mają problemy. Więc wnioski nasuwają się same: albo nasz naród jest bogaty bo dalej jeździ autami albo tak tępy że daje się skubać popaprańcom. Wszyscy gadają o ochronie środowiska w Europie że czegoś tam nie wolno, jakieś nowe podatki a tak naprawdę najwięcej śmiecą Chiny i USA, Europa nie ma nic do rzeczy. Wszyscy robią z ludzi durni i większość łyka kłamstwa, sam pracuję w wydziale ochrony środowiska i widzę co się dzieję- żółwie są ważniejsze od budowy drogi. A tych żółwi ekolodzy nie widzieli a opierają się na zeznaniach kilku osób i wpływowych ludzi z Wawy którzy nie chcą mieć nowej drogi pod swoimi domkami i płacą grube pieniądze aby utworzono obszar chronionego krajobrazu (sobie poczytajcie o drodze krajowej NR 16 z Mrągowa Mikołajek/ Augustowa).

A co do cen benzyny to proszę jak nas rypie rząd:
Cytuj:
Koszt wytworzenia 1 litra paliwa w rafinerii wynosi 1,9-1,7 zł. Na cenę benzyny w Polsce składają się następujące czynniki: koszt zakupu przez hurtownika (42 proc.), marża dystrybucyjna stacji benzynowej (5 proc.), akcyza (32 proc.), VAT (23 proc.) i opłata paliwowa (2 proc.).

A dróg jak nie było tak nie ma więc co się dzieje z tymi pieniędzmi? Chory kraj, chory rząd, chory system.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/ ... 31424.html

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
U mnie w GS jest 95 po 5.40. Chyba ich tam naprawdę (tu wstawił bym najbardziej niecenzuralne słowa jakie zam). W Lesznie 25km ode mnie 95 po 5.09 :/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
szwedo22 pisze:
I dobrze bo PIS robi tylko z siebie pośmiewisko nie mówię ,że PO też tego nie robi ale bez przesady .NIedługo pan J.K zniknie z areny politycznej jak Lepper i inni ..

Jak dorosnę będę głosować na Korwina Mikkę, on przynajmniej jest śmiesznie grzmotnięty :mrgreen: Będzie się z czego pośmiać, mówi co myśli i nie toleruje gejów :<

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
U mnie benzyna na razie 5,18zł. Ale słyszałem też, ropa ma iść gwałtownie w górę, a benzyna nie tak bardzo. Pewnie dlatego, że dużo osób właśnie kupuje diesle..

Pomarańczka ;*

Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 18:32 przez Roost., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Po co rozwodzić się nad bandą popaprańców w polskim rządzie. Nie zmienimy nic bo po prostu polacy to ciemna masa. Dobry przykład to wyniki wyborów. Wg mnie Januszek powinien dzielić jeden kaftan z Jarkiem.

Wracając do tematu, jak dla mnie, Diesel 1,23 euro, w kraju mozna dostać po 4,16 jak i taniej z ua.

Aktualna cena dla Kowalskich benzyna ok 5,29, diesel 5.09

Jutro spadam z tego smiesznego kraju więc zobaczymy po trasie co i jak stoi:) Kilka dni temu diesel stał po 5.09 na ostatnim orlenie przed niemcami.

Dokładnie, białoruś. dawno nie latałem w te rejony.

Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 18:45 przez yasiek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
yasiek, W UA nie ma atrakcyjnych cen bo nie żyje w zgodzie z Rosją. Atrakcyjne ceny to w BY :). I poprawka, po 4,00.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
4,16zl. nie to źródło o którym myślisz:)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No być może :wink:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Roost., bo UE dopatrzyła łatwy zysk i ze względów ekologicznych diesel drożeje :mrgreen: to są najwięksi truciciele więc tylko czekam na podatek ekologiczny i cenę ON za ponad 6zł (zaraz o CO2 wyskoczą, ale to bujda ekologów ten gaz aż taki groźny nie jest rośliny go wchłaniają a diesel produkuje kwaśne deszcze :mrgreen: )

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
razor99, Ty to mnie rozwalasz z tym dieslem xD w sumie ''ropniak'' nie jest złym rozwiązaniem, bo jak ktoś dużo jeździ, to na pewno koszt podróżowania będzie mniejszy, bo nawet przy tej samej cenie ropy i benzyny będzie różnica bo diesel zawsze mniej spali. Ja to jestem tylko przeciwko silnikom TDI :mrgreen: Ale jak ON pójdzie w górę, to benzyna będzie lepsza i zawsze nie będzie klepać. :D

Pomarańczka ;*

Tytuł:
*

Pojazd:
w zopach im sie przewraca kradną a potem od nas kase ciągną za co tylko sie da .

ps. Diesel RLZ , 1,5 DCI - spalanie 4,5 litra ;P.

Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 19:06 przez Mosta, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna