Dzisiaj jest 20 cze 2025, 5:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Majkel92 pisze:
Pomyśl że może chciał nowy skuter w dobrej cenie, a jak kupić tani dobry skuter mało awaryjny to tylko Keeway

TGB / Kymco ?..

Co do mocowań to jest takie samo jak w Minarelli i do Keewaya wsadzasz Minę Plug & Play.

Majkel92 pisze:
co do silników można zauważyć że z roku na rok są lepiej robione i mniej awaryjne

Łudź się tym ziomek, ja miałem w 2006-07 i do teraz chińskiego 4T Motobi Quest 'o3 i to był dobry skuter, przynajmniej w przypadku 4T, dzisiejsze biedronkowe chiny za 1499zł są 100x gorsze od tych początkowych (za 3,999zł). Ja moim przejechałem 12k z drobnymi czynnościami serwisowymi przy prędkościach 80-90km/h (wg. Aprilia SR Morini) na sportowym wariatorze i paru drobiazgach. Dzisiejsze chiny mają sto razy gorsze plastiki wykonane z jakiejś gumy bo ten plastik można wyginać jak się chce, siedzenie jest twarde jak jakaś decha no i psuje się na każdym kroku. Teraz nie mówcie że mam SR bo 4T też mam i wiem co tu jest grane, to jest tak jak z filmami, najpierw robimy "jedynkę" super a następne byle jak żeby kasa była i ze sto razy gorszych materiałow, bo chińczyki tanieją, czemu? Vat coraz niższy, chyba nie. Co raz gorsze materiały i wykonanie za to odpowiadają, markowe skutery nowe jakoś nie tanieją.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Ostatnio zmieniony 24 lis 2010, 9:04 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój romet jakoś nie jest aż tak wolny,. fakt matrixa objeżdżam, ale chyba dla tego, że ma tyle blokad, tak próbuję to sobie wyjaśnić. Z ZX-em mój romek ciągnie 90 licznikowe, fakt, że realne jest to z 80, może mniej, ale i tak uważam, że nie jest to zły wynik. Chciał bym dodać, że nie posiadam wału 16 na 12, tylko 13 na 10, więc tak jak w oryginalnej wersji, ale jest to tylko chińska kopia :D.

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DR_Evolutio pisze:
trochę lepiej sprecyzuję odpowiedź pomiedzy podróbką mina a silnikiem p/g

Cinskie podróbki minarelli są wzorowane na minarelli horizontal lecz mają mocowanie jak w silnikach Piaggio/Gilera

ja polecam TGB jak dla mnie najmocniejsze silniki z gorszej półki
po zmianie wydechu widać sporą różnicę i naprawdę dobrze pracują

Przeczytaj 2 razy zanim cos napiszesz i wprowadzisz kogos w blad. ;)
Pzdr.

Tytuł:

Pojazd:
Kamek46 pisze:
Majkel92 napisał/a:
Pomyśl że może chciał nowy skuter w dobrej cenie, a jak kupić tani dobry skuter mało awaryjny to tylko Keeway

TGB / Kymco ?..

TGB to tak ale Kymco jest znacznie droższe od Keewaya a mi chodziło o coś taniego do 4000 tyś zł.

Kamek46, Może te skutery i tanieją ale nie aż tak i to nie świadczy wcale o tym że będą gorzej robione, znam kilka osób co mają Keeway'e z różnych roczników i te nowsze roczniki są mniej awaryjne i lepiej wykonane bo większość co ma starsze roczniki to się skarżą że często się psują, Ja sam mam drugiego Keeway'a z kolei , 2 lata temu ponad miałem Hurricana i on cały czas się sypał po 2 tyś km miałem do wymiany karter silnika bo pękł przy szczękach hamulcowych i olej się wylewał z przekładni i wtedy akurat zrobili mi to na gwarancji ale cały czas były później jakieś problemy spore i sprzedałem go po 8 miesiącach i kupiłem F-acta który jest nowszy i nie mam z nim żadnych problemów. Więc różnie to bywa w Keeway'u ale zazwyczaj nowe roczniki są lepiej wykonane bynajmniej sam się o tym przekonałem :). Jeśli chodzi o te plastiki to akurat masz racje że się łatwo łamią itd ale mi chodziło głównie o to że nowe Keewaye mają lepiej wykonane silniki i mniej awaryjne.

Ostatnio zmieniony 24 lis 2010, 9:54 przez Majkel92, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DR_Evolutio pisze:
Cinskie podróbki minarelli są wzorowane na minarelli horizontal lecz mają mocowanie jak w silnikach Piaggio/Gilera

Teoria bardzo ciekawa. Bo mi się zawsze wydawało, że P/G ma mocowanie dolne, a Minarelli/Keeawy/CPI, górne, no ale cóż, może to ja się mylę :roll:

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Tytuł:

Pojazd:
pumba10022, bo właśnie tak jest że P/G ma mocowanie dolne a Keewaye , CPI i Minarelli mają górne :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Majkel92 pisze:
większość co ma starsze roczniki to się skarżą że często się psują

Jak twój będzie starszy i bardziej "rozjeżdżony" to też się będzie sypał :)

Majkel92 pisze:
urricana i on cały czas się sypał po 2 tyś km miałem do wymiany karter silnika bo pękł przy szczękach hamulcowych i olej się wylewał

Kolega w Yaroxie miał to samo...

Dobra nie będę się z tobą kłócił, niech Ci to jeździ jak najdłużej :)

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Tytuł:

Pojazd:
Cytuj:
Majkel92 napisał/a:
większość co ma starsze roczniki to się skarżą że często się psują

Jak twój będzie starszy i bardziej "rozjeżdżony" to też się będzie sypał :)

To się zobaczy bo na razie jest w bardzo dobrym stanie i nie narzekam :P i się nie kłócę tylko pisze jak jest po prostu :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2