Dzisiaj jest 09 sie 2025, 22:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam problem z moja sr'ka. Jechalem sobie do szkoly i nagle jakby zaczela slabnac i zgasla. Wykrecilem swiece i nie bylo iskry. Zostawilem ja na pobliskiej stacji benzynowej i poszedlem po drugi skuter i pojechalem do szkoly. Potem po szkole poszedlem po apke i pokopalem ja troche i bardzo ciezko, po jakis 10 minutach odpalila. Przejechalem z kilometr i znow zgasla i jak ja kopalem, to tak jakby lapala, ale od razu gasla. Zaprowadzilem ja do domu, sprawdzilem swiece i iskra jest, ale nadal nie pali, wyczyscilem gaznik i nic nie dalo. Dzisiaj ja jeszcze probowalem odpalic i iskra nadal ladna i po 5 minutach kopania znow troche zaczela lapac, ale nie chciala odpalic i sie wkurzylem i zostawilem xD Co to moze byc ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
moze juz kompresja slaba i czas pierscienie wymienic

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
wlewałęś paliwo od razu pod świecę ? sprawdź może paliwa niedostaje. może lewe powietrze jakieś jest.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
cylek niedawno nowy zalozony z tlokiem i pierscieniami, wiec raczej powinno byc ok. wlasnie nie mialem czym wlac i tak z butelki troche wlalem i tak troche po cylku polecialo, troche do cylka i tak jakby zlapal na troche dluzej, kilka obrotow walem, ale nie odpalil. Jutro sprobuje strzykawka wtegowac. Lewe powietrze, hmm.. mozliwe, tylko gdzie ? a paliwo raczej dostaje, bo z kranika normalnie leci, a gaznik czyscilem. I jak juz odpalila wtedy to normalnie jecahla, nie byla jakas slabsza, tylko potem zgasla. I niedawno mialem problem z iskra, ale okazalo sie, ze odlaczyla sie masa, ale dzisiaj jak patrzylem, to iskra jest ladna, wiec powinien odpalic.

Tytuł:
*

Pojazd:
hmm lewe powietrze to albo uszczelniacz albo zawor membranowy :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
zawor tez jest nowy, 2 tygodnie temu wymienialem :mrgreen: a uszczelniacz walu, tak ? to trzeba wariator zciagnac i tam jest ? czy jak sie do niego dostac ? i ewentualnie jak wymienic ? xD

Ostatnio zmieniony 03 cze 2010, 20:18 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
za wariatorem i kolek rozrusznika a drugi z drugiej strony za magnetem :) nigdy nie wyjmienialem ale chyba musisz silnik rozpolowic :) niech sie wypowie ktos co to juz robil :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
aha, kurde :/ a jakie sa inne objawy uszkodzonych uszczelniaczy ? i moga sie zepsuc tak w ciagu kilku sekund ? i jak juz odpalila, to trzymala niskie obroty i normalnie chodzil silnik, dopoki sie nie rozgrzal

Ostatnio zmieniony 03 cze 2010, 20:29 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
no objawy podejrzewam to sa takie ze skuter jest slabszy mozliwe ze olej bd sie dostawal przez ten uszczelniacz :) nie wiem co jeszcze no wiesz dopuki trzyma to trzyma a jak pusci to juz lipa wiec mozliwe ze w "kilka sekund" :) hmm skoro mowisz ze do puki sie nie rozgrzal a mowiles ze wymieniales cylinder to moze tlok puchnie?? :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
aha, a wlasnie jakby palil olej, to by dymil, a tak nie bylo. No na tym cylku zrobilem juz kilkaset km, wiec nie wiem czy to to

Tytuł:
*

Pojazd:
no 2T szczegolnie kopci na zimnym silniku :) tez nie wiem czy to puchniecie tloka ale daje tylko propozycje :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie no, tak czytam forum, to mozliwe ze uszczelnaicze wypchalo, jak bede mial czas to sciagne wario i magneto i obczaje co i jak :) jak nic nie pomoze, to moze zajrze do cylka. A ma ktos moze fote, jak wyglada dobrze zalozony, zdrowy uszczelniacz ? Bo nie mam porownania :P

Tytuł:
*

Pojazd:
znalazlem tylko takie zdjecie :) Obrazek

tak wyglada w neosie

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
o, to dzieki, jutro posprawdzam :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak pójdzie uszczelniacz to może pęknąć, albo go wypchnie. A żeby go wyjąć to musisz jakimś narzędziem go wyciągnąć...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dobra, rozkrecilem wszystko, od strony waria wszystko git, uszczelniacz ladnie trzyma, to zabralem sie za rozkrecanie z drugiej strony. Sciagam magneto, a tam pelno oleju :shock: Juz myslalem, ze jednak poszedl uszczelniacz, ale zdjalem iskrownik i patrze, a tam jakis kabelek od dozownika mi sie odlaczyl i sikalo olejem, tak pozalewalo, ze az nie bylo iskry. Wyczyscilem wszystko, ladnie, pieknie, odpalam i dziala normalnie, banan na ryju, skrecam wszystko i jade pojezdzic. Po 10 minutach zauwazylem ze troche slabnie, stwierdzilem ze to przez kurz na drodze, moze gaznik sie przypchal. Czyszcze gaznik i nic. Potem pomyslalem ze mogly jeszcze resztki oleju z dozownika poleciec i dlatego, no to wkurzylem sie, ze znow musze wszystko od nowa rozkrecac, no ale dobra. Rozkrecilem, okazalo sie ze to to, wyczyscilem i stwierdzilem ze tylko zaloze magneto i chwile pojezdze, zeby zlecialo do konca, wyczyszcze i bedzie gites. No i pojezdzilem chwile i nagle uuuu, zgasla, patrze na cyl, a tam pelno dymu :/ nie mialem podlaczonego tego wiatraczka, wiec chyba sie zatarla... :ups: I mam jeszcze stary tlok do 70cc i jest w miare dobry i tu pytanie: da rade rozszlifowac 50cc do 70 ? Czy nie bawic sie w takie rzeczy i zbierac hajs na Polini Sporta, ktorego i tak mam zamiar kupic ?

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
nieda się rozszlifować 50 na 70 niema takiej możliwości w ogóle , przypuszczam że się tylko przegrzał

W Garażu stary Ogarek i Aprilka SR z 99r :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kup sobie juz odrazu polini spotra bo ten cylek sie juz najprawdopodobniej zatarł.
a jak juz chcesz bardzo szlifowac to wez ten cylek i ten tlok 70 ccm i jest soytac czy Ci doszlifuje cylek do tego tloka i spokoj. :mrgreen:

RS V-max 115km/h

"...Mowisz wrocmy do czasow gdy bylismy nieznani..."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no wlasnie mam zamiar kupic tego Polini, tylko narazie kasy brak :/ a jesli sie tylko przegrzal, to probowac kopac, az odpali ? Bo szczerze to nie bardzo chce mi sie znow cyl sciagac :P Bo jak zgasl, to lecial dym z cyla z jakies 5 minut

Ostatnio zmieniony 05 cze 2010, 23:31 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Radziiu, Co sie nie da wszystko sie da.Tylko to jest nie opłacalne ale cylinder da sie roztoczyć i co z tego jak kanały płuczące będą jak w 50 to sie mija z celem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]