Dzisiaj jest 10 mar 2025, 17:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
NIe wim czy pisze w odpowiedznim dziele ale jestem tu pieswszy raz
Chciałbym kupic jeden ze skuterów (oba w wersji dwusuwa)
Mniej więcej wiem jakie sa róznice. Chodzi mi bardziej o opinie uzytkowników: który nadaje sie lepiej na jazdę we dwie
osoby. (dorosły + dziecko). S8 ma nieco dłuższą kanapę i większe uchwyty z tyłu, ale troche obawiam sie że będzie słabszy, bedzie się przegrzewał (2t AC) i do tego ma tylko beben z tyłu. Super 9 ma sprawdzony mocny silnik , dobre osiągi i sprawne hamulce (obie tarcze) ale trchche mniejsze koła i krótsze siedzisko. JAk to jest z zawieszeniem bo podobno S9 ma 3 stopnie regulacji a s8 aż 5 i do tego dwie sprezyny jak sie to ma do komfortu jazdy?
Czekam na opinie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Jeżeli chodzi o wygodę to Bet&Win- z Kymco to jest najlepszy skuter wśród jego modeli (LC tak jak S9). Ma on bęben z tyłu ale w niczym to nie przeszkadza- najczęściej 2 naraz się hamuje.

Podwójne zawieszenie nie jest takie super-jest mniej komfortowe z uwagi że jest po prostu twardszy w S8. S8 odpuściłbym na samym początku a między S9 a B&W jeśli chodzi o jazdę w dwie osoby to B&W wygrywa.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Jeśli będą jeździć 2 osoby, nie za grubsze(nie chce nikogo urazić:P) to powinno być w porządku nawet w s9. Jest to spory skuter. Kanapę ma większą od mojego roxa, a u mnie (194cm i 75kg + ktoś do 180 i 70kg) jeździ się dobrze.
Jeśli miałbym wybierać między s8 a s9, to nie zastanawiałbym się i brałbym s9. Miałem styczność z czterema i na prawdę są na poziomie:) Wykonanie bdb, awarii praktycznie nie ma. Jest to na pewno najlepszy model od Kymco;)
B&W jak dla mnie to odpada. Skuter dobry ale dla emeryta(bez urazy posiadacze:P).

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja kupiłem nie dawno nowego Bet&Wina i faktycznie jest to duży i stabilny sprzęt a przy okazji można się pobawić w tuning bo jest w wersji LC. Jeżeli chodzi o brak hamulca tarczowego z tyły to według mnie żadna strata bo i tak podstawowym hamulcem jest przedni a ten akurat jest bardzo mocny :) :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]