Dzisiaj jest 08 sie 2025, 13:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ronilus pisze:
dobra no to kupie wariator i ewentualnie w zimie wybebeszę sobie wydech

samo wario za dużo ci nie da a sam wydech wiecej ci da.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wariator da Ci może max 5km/h jeżeli stary był w dobry stanie.Bierz wydech,co do regulacji to Ci kity wciskaja,że 80 zł na części...Jeżeli kupujesz nowy to dostajesz częsci które idealnie regulują ten wydech.Jeżeli nie dostaniesz to na oko dobrze mozna wyregulować rolki powinny wystarczyc.Wybebeszanie tłumika Ci nic nie da bo tam nie ma co wybebeszać. Bierz wydech!!

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Polo 6N
wydech! RS 70 ^^

Części F10/F12/F15 tanio!! PW lub gg:22594498

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Też bym jako pierwsze wziął wydech ;) A nie lepiej dozbierać kase i kupić obie rzeczy ? Bo takto jak kupisz teraz wydech, wyregulujesz, za jakis czas kupisz wario i znowu regulacja..

Ja bym dozbierał i kupił wario i wydech ;)

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010, 19:36 przez seku145, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moje zdanie? Kup ZX i wyreguluj, wario kupisz później :)
TT nie miałem więc nie wiem :)
Seku145 wzioł? Jeżeli już to wziął. :)

Nie sprzęt, lecz technika robi z ciebie zawodnika!

http://www.youtube.com/watch?v=_4T88kAiAOE <33

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010, 19:30 przez ecorate, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
to znajdź ZX do kymco

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
no to raczej jak bym kupował wydech no to tylko next-r Więc na wiosnę wyjadę z next-r :mrgreen:

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak chcesz kupywać wario albo wydech to po pierwsze bierz używany bo to sie nie zużywa a połowe tańsze .
Ja bym proponował z wario to hebo ng.
A wydech no moze być Zx :mrgreen:

:arrow: Cyl : Polini Sport
:arrow: Wał : Tec Racing
:arrow: Wydech : PFR 3 CHROM !!!
:arrow: Łożyska : SKF C4
:arrow: Wario : Hebo NG
:arrow: Sprzęgło : S6 Sport Pro
:arrow: Dzwon : S6 Wingcooler
:arrow: Pasek : Hebo Kevlar

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Ludzie, wy nie umiecie czytać ?...
Znajdzcie zx'a do kymco ...

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
krzysiek39, skończ pierdzielić, napisałem swoje zdanie ze sprostowaniem jeśli kupowałby używany wydech, do używanego wydechu nie dostanie nic, a rolki kosztują 35zł + centralka ok. 25zł do tego może przesyłka z Mielocha.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 7:48 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kamek46, 35 zł? Oczywiście jeżeli Polini/Stage 6,zwykłe rms wytrzymuja również duzo i kosztują po 15 doliczając przesyłkę na allegro max 6 zł listem poleconym. Po co centralka po zmianie wydechu na słaby wydech do seryjnej 50?Nie miałeś do czynienia z żadnych z wymienionych wydechów to nie pisz głupot.Wystarczą rolki 5-5.5 g i juz super śmiga.Centralke stosuje się po większym tuningu typu,wariator,pasek,sprzęgło itp No i przede wszystkim mocniejszy wydech trudny w regulacji. Next-R to najłatwiejszy wydech sportowy jeśli chodzi o regulacje.
A co do wariatora. To że Ci dał 20 kmh/ :lol: :lol: :lol: To z mojego doświadczenia,doświadczenia kumpli i z opinii czytanych w internecie wiem, że da mu marne 5km max.I według mnie szkoda wywalać 300 zł na 5km. :shock: Bierz wydech nie słuchaj Kamka bo pisze po prostu głupoty,zważywszy na fakt iż wszystko jaki temat otworze zawsze jest jego nic nie wnoszący post.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
ale chyba z next-r jest komplet rolek co nie ?
na mielochu kosztuje 498zł na allegro 389zł na RP 462 i na SC 468zł lol ale przebitka

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 13:16 przez ronilus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
krzysiek39 pisze:
Kamka bo pisze po prostu głupoty,zważywszy na fakt iż wszystko jaki temat otworze zawsze jest jego nic nie wnoszący post

Na twoim miejscu nie pisałbym tak, słusznie ktoś kiedyś napisał o tobie "Krzysiek39 zmienia zdanie jak kameleon" i tak jest w każdym twoim poście.

krzysiek39 pisze:
Nie miałeś do czynienia z żadnych z wymienionych wydechów to nie pisz głupot.

Tak się składa że miałem do czynienia z wydechem Tecnigas Next-R oraz Arrow Kompress Lite w swojej Aprili i wiem co pisze, a skoro uważasz że nie trzeba żadnych mocniejszych sprężyn ani sprężynek stosować to twoje zdanie, jeśli ktoś chce wyregulować skuter to zastosowanie mocniejsze sprężyny centralnej jest konieczne.

krzysiek39 pisze:
Wystarczą rolki 5-5.5 g i juz super śmiga.

Rolki to kwestia regulacji więc nie pisz mu że takie wystarczy, już widze jak te twoje teżebe lata...

krzysiek39 pisze:
Centralke stosuje się po większym tuningu typu,wariator,pasek,sprzęgło itp

To ciekawe czemu ja przy wydechu Arrow Kompress (klasa 50cc) musiałem się odpychać na rolkach 4,5g i centralnej oryginalnej, nie wiesz to się nie wypowiadaj.

krzysiek39 pisze:
To że Ci dał 20 kmh/ :lol: :lol: :lol: To z mojego doświadczenia,doświadczenia kumpli i z opinii czytanych w internecie wiem

Kolega Ci powiedział? Jak nie umiesz wyregulować skutera to w ogóle dziwie się że on z miejsca rusza. Moja Aprilia leci 105km/h licznikowe, seryjnie jechała 75km/h + wydech 85km/h + wariator i regulacja 105km/h, wiem że Ci to trudno pojąć bo nigdy w życiu nie przekroczyłeś 80km/h, przykro mi ;) Poza tym napisałem że mój wariator był w znacznym stopniu zużyty, co ma znaczny wpływ na przyrost osiągów, tego Ci koledzy nie mówili? W internecie o tym nie czytałeś? Trochę praktyki...

krzysiek39 pisze:
zważywszy na fakt iż wszystko jaki temat otworze zawsze jest jego nic nie wnoszący post.

Przykład?

Aprilia SR '98

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 13:37 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kamek46, Nie dało się wiecej tych cytatów?Chciałeś się dowartościować w internecie na forum motoryzacyjnym? Pokazać,że jestes fajny? Dobra nie obchodzi mnie to :/
Co do tecnigasa to nie wciskaj mi tutaj,żadnych kitów bo 3 kolegów go ma i do prawie perfekcyjnej regulacji wystarczył tylko komplet rolek.ewentualnie Hebo Niebieskie ale to już nie konieczne.Żadnych mułów vmax oraz przyspieszenie poprawiło się znacznie.

Co do twojej aprili to zadam Ci tylko jedno pytanie? Mierzyłeś prędkość Gps'em? Moge sobie dać noge uciąć, że wyjdzie max 80 :ups: a no takie liczniki w tych apriliach.Wole mieć gorsze moto,ale kupione za własne pieniądze,a nie z fundacji Rodzice...Ale w to nie wnikam,nie mam zamiaru się kłócić,po prostu mówie,zę istnieje takie coś jak ''kolejność'' tuningu.Na początku zaczyna się od wydechu,to jest generalna podstawa stosowana przez tunerów.Więc weź wydech a będziesz zadowolony.Nie dość, że doda Ci osiągów to jeszcze wygląd i dźwiek.

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 14:34 przez krzysiek39, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wybacz Kameleonie lecz nie zamierzam się tutaj z tobą kłócić do usranej śmierci bo i tak obaj wiemy że mam racje, wystarcza mi to że pierw piszesz "nie trzeba nic tylko lżejsze rolki i perfekt" a po sekundzie "ew. sprężynki Hebo", więc zastosuje się tutaj do cytatu "Nigdy nie rozmawiaj z ...kimś. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

I nie odpisuj lepiej na tego posta bo już jedno ostrzeżenie masz, po co łapać drugie zbędnym OT, masz moje GG jak chcesz sie wyżalić to wal śmiało ;)

Pozdro ;)

Aprilia SR '98

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 14:50 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na początku mojego posta chciał bym przeprosić Moderatorów,ale pragnę mu wytłumaczyć i obalić ''mity'' ,że zmieniam swoje zdanie.

Kamek46, Wiesz co znaczy słowo Ewentualnie? Podam przykład abyś mógł zrozumieć znaczenie tego słowa.,,Kup mleko 3.2% ewentualnie 2%''.To znaczy,że wszystko jedno które kupisz i tak będzie dobre.Tak samo jest z tymi sprężynkami jeżeli chcesz aby startował z wysokich obrotów to kup niebieskie,jeżeli obroty z których skuter startuje Ci odpowiadają to nie kupuj.To tak jak jedni lubią Niebieski a inni Czerwony kolor. Jeżeli miałeś styczności z wydechami i wariatorami to powinieneś wiedzieć,że wydech dużo zwiększy osiagii i ogólnie poprawi charakterystykę pracy.Jeżeli nadal upierasz się przy swojej teorii, że wariator da 20 km/h :lol: To proszę wejdź na stronę sklep.mieloch poszukaj Tecnigasa oraz Multiwara i poczytaj opinie.Niektórym wariator da 5 km/h a innym nie da nic.Natomiast nie ma takiej opcji aby wydech nie poprawił pracy silnika, gdyż wydech w silniku 2T pełni bardzo ważna role,(odkręć u siebie i sprawdź jak jeździ bez a się przekonasz.

Ps:Nie zamierzam pisać juz żadnego posta w tym temacie,uznaję go za zamkniętego.Prosze o wyrozumiałość lub o stateczności warna :(

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
" Super wariator, w mojej aprili po założeniu bez regulacji, ze startu idzie na koło i v-max to 120km/.."

"Bardzo dobry wariator. Bardzo dobre przyspieszenie:P Dał mi ponad 15km\h ;D super polecam :):):):"

"Kupiłem ten wariatorek I jest Super dał mi 15km/h więcej :)"

Sądzisz że Ci ludzie są zatrudnieni przez Malossi i im za to płacom?

Wiem co to znaczy ewentualnie ale wcześniej twierdziłeś że to jest "kit".

krzysiek39 pisze:
Natomiast nie ma takiej opcji aby wydech nie poprawił pracy silnika, gdyż wydech w silniku 2T pełni bardzo ważna role,(odkręć u siebie i sprawdź jak jeździ bez a się przekonasz.

Czy ja temu zaprzeczam? Od początku czepiasz się tego że ja napisałem "Wydech trzeba wyregulować, a jest to kwota 60-70zł".

Aprilia SR '98

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 636 `02,
jak czytałem te wasze kłótnie to aż mi sie srac zachciało...
podstawa tuningu ww 2t jest tłumik i nikt nei zmieni tego faktu.
Koniec kłutnik. :cool:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2